Profeţiile lui Nostradamus pentru 2022: "Peștii vii din Marea Neagră..."
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Profeţiile Nostradamus continuă să producă reacţii chiar şi după sute de ani. Fascinante, contestate şi chiar ridiculizate, predicţiile sale nu par să pălească în timp, ci sunt readuse în atenţia publicului de câte ori are loc "împlinirea" uneia sau mai multe dintre ele. Iată ce se spune despre anul 2022:

Nostradamus, pe numele său real Michel de Nôtre-Dame sau Nostredame, a fost un faimos astrolog, medic, cabalist și farmacist francez, devenit cunoscut pentru predicțiile precise pe care le-a scris în cartea sa „Les Prophéties” , o colecție de catrene publicată în 1555.

El și profețiile sale – venerate de unii, ridiculizate de alții – sunt și astăzi bine cunoscute, la secole după ce a trăit, și continuă să fie subiect de dezbatere.

În fiecare an, predicţiile sale revin în atenţia publică după ce fenomenele descrise de el prindeau contur în realitate. Deşi nu a oferit niciodată un termen clar privind îndeplinirea profeţiilor sale, mai mulţi oameni au identificat deja câteva dintre ele care se pot îndeplini chiar în anul 2022. Iată câteva exemple:

Încălzirea globală

„Ca și soarele, capul va pecetlui marea strălucitoare. Peștii vii din Marea Neagră aproape că vor fierbe”.

În acest fel, Nostradamus a prezis o furtună solară de proporții, fără precedent, însă asta nu e tot:

„Timp de patruzeci de ani curcubeul nu se va vedea / Timp de 40 de ani se va vedea în fiecare zi / Pământul uscat va deveni mai uscat / Și vor fi inundații mari când va fi văzut”.

Cei care studiază posibilele scenarii apocaliptice se așteaptă la o explozie nucleară care va declanșa schimbări climatice severe. În pasajul de mai sus, Nostradamus vorbeşte despre secete urmate de inundații de proporții, ca cele descrise în Biblie. Judecând după seceta istorică din această vară și condițiile aride din Chile, am putea spune că deja trăim o parte din profeţie.

Un asteroid care loveşte Pământul

De asemenea, Nostradamus pare să fi prezis că Pământul va fi lovit de un asteroid în 1555, ceea ce duce la exterminarea în masă. Predicțiile astronomului sunt ambigue cu privire la momentul în care ar putea avea loc presupusa „piatră cerească”, deși el a prezis că un „mare foc” va cădea.

Inflația și foametea

„Atât de mare va fi prețul grâului/ Omul va fi agitat / Semenii se mănâncă în disperarea lor”.

Deoarece inflația din Statele Unite este la cel mai ridicat nivel din ultimele patru decenii, el ne avertizează că acest lucru va crea tulburări mari și, eventual, va face oamenii să se întoarcă unii împotriva celorlalţi pentru profit. Și chiar dacă sugerează canibalism, este mai mult un lucru metaforic... sperăm.

Creşterea influenţei criptomonedelor

„Copiile de aur și argint s-au umflat/ Care după furt au fost aruncate în lac/ La descoperirea că totul este epuizat și risipit de datorie/ Toate scripturile și obligațiunile vor fi șterse.”

În timp ce predicțiile lui Nostradamus tind să fie mai mult despre bancă decât pe bani, aurul este în prezent în creștere și un val de ingineri și directori din Silicon Valley își părăsesc pozițiile la nivel înalt pentru a-și uni forțele cu startup-urile cripto. Coincidență sau profeție confirmată? Așteptăm cu bitcoin și răsuflarea tăiată.

Dezvoltarea inteligenței artificiale

„Luna în plină noapte peste muntele înalt / O vede noul înțelept cu creier singuratic / De ucenicii săi invitați să fie nemuritori / Ochii spre sud. Mâinile în sân, trupuri în foc”

Pe măsură ce tehnologia evoluează, oamenii devin din ce în ce mai preocupați de tehnologia AI. Profețiile spun că, dacă suficiente AI-uri obțin „conștientizare”, unul dintre ei ar putea deveni conștient de sine și poate prelua comanda rețelelor noastre. Într-o eră în care totul este legat de web, ar trebui să fim precauți.

Căderea Uniunii Europene

„Templele sacre ale vremii romane vor respinge temeliile întemeierii lor”

Cei care și-au petrecut viața înțelegând profețiile lui Nostradamus sunt siguri că acesta s-a referit la Uniunea Europeană și a prezis căderea acesteia, care poate să fi început cu Brexit și s-ar putea încheia anul acesta, odată cu dezintegrarea grupului politic.

O figură politică dispare de pe harta lumii

„Moartea subită a primului personaj, el va fi schimbat și ei vor pune altul în împărăția lui”. 

Pentru unii, acest lucru implică faptul că un membru proeminent al sistemului politic internațional a plecat de fapt. Unii presupun că se referă la liderul nord-coreean Kim Jong-Un, în timp ce alții consideră că se referă la regina britanică Elisabeta a II-a sau la președintele american Joe Biden.

surse:

dnaindia.com

nypost.com

marca.com

britannica.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

TREI mistere nerezolvate. Avioane care au dispărut fără urmă

Misterele aviatice sunt pur și simplu fascinante, nu-i...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel