Previziuni 2023. Astrolog și Psihanalist în formare, Alexandru Păunescu: "Nu este un an pentru leneși"
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Alexandru Păunescu, astrolog și psihanalist în formare, ne-a oferit o părere complexă despre modul în care vede anul 2023. Iată ce ne spune!

Probabil îți amintești de el din interviurile Astrosens ale anului 2022, atunci când ne-a oferit și părerea sa despre anul care tocmai s-a încheiat.

Alexandru Păunescu este unul dintre cei mai tineri astrologi din România. Totodată, este și membru al Asociației Astrologilor din țara noastră. El studiază astrologia din 2012, tarotul din 2014, iar din 2019 este licențiat în psihologie cu teza de licență care tratează "Transferul în consultațiile astrologice".

Pasiunea pentru psihanaliză îi aduce un mare plus în practica sa astrologică. În Alexandru vei găsi un mix inedit între pasiune, tehnică și muncă.

Ce crede Alexandru Păunescu despre anul 2023?

"Cu siguranță în fiecare an auziți la horoscop că „următorul an aduce schimbări” sau „următorul an aduce o tranziție”. Cu siguranță fiecare an aduce schimbări și tranziții pentru fiecare, în funcție de conformația hărții natale.

Acum, 2023 pentru mine reprezintă o testare a limitelor și implicit a zonei de confort. Aspectul pozitiv al acestui lucru este determinat de experiențele pe care le vom trăi, clișeic spunând: dacă ne dăm voie să le experimentăm.

Mă voi concentra pe principalele aspecte ale anului 2023:

1.Saturn în Pești. Venind din domiciliul lui diurn, Saturn ajunge în zodia Peștilor unde aduce raționamentul structurant în lumea disoluției și disocierii. Astfel, frustrarea emoțională în 2023 reprezintă unul dintre reperele procesului de evoluție personală. Saturn e limita, absolut necesară într-un spațiu nemărginit (cum e lumea Peștilor). Vom realiza că e timpul pentru restructurare, doar că această restructurare se realizează prin privațiune (indiferent de ce însemnă asta pentru voi). Privarea aduce efecte intense, spre exemplu sevrajul. Mulți vor trăi sevrajul unei relații toxice, abuzive, sevrajul unui mediu profesional burnout-istic, sevrajul unei dependențe familiale, sevrajul unor comportamente. Recomandare de carte - Sufletul omului – Erich Fromm, editura Trei.

2. Pluto în Vărsător. Dacă Vărsătorul a avut parte de prezența guvernatorului său (Saturn), iar acum acesta îl părăsește se pare că locul va fi ținut cald de Pluto. Dacă Venus restructurează, Pluto reclădește. Acest tranzit are un impact generațional trimițând la ideea de noi perspective asupra: sexualității și a manifestării ei, banilor și naturii lor, puterii și reprezentanților acesteia. Astfel, tot acest mix de bani-putere-sexualitate va avea metamorfozări intense. Turbulențe economice? Posibil! Dar cel mai mult discutăm acum despre testare. Orice planetă care traversează primele 10 grade ale unei zodii este în perioada de test, ulterioarele 10 grade reprezintă perioada de acțiune, iar în final ultimele 10 grade ale unei zodii aduc rezultatele. Deci, cu Pluto aici experimentăm doar începutul.

3. Venus în Leu. Perioada de concediu a inconștientul, tot ceea ce omul avea nevoie printre aceste aspecte „mature” de mai sus. Retrogradarea venusiană pe tărâmul Leului aduce în conștient narcisimul, sadismul și seducție. Pulsiunile își vor găsi modalități de expresie prin aducerea în față a unor obiceiuri sexuale „delirante” – vezi scandaluri. Acest aspect atrage atenția ideilor de limite mai ales cele raționale care au în centru ideea de abuz. Iar Venus aici tocmai asta face, aduce acțiunea necesară care până acum era înăbușită de frică. Mă aștept la rezultate și chestiuni legale mai concrete în ceea ce privește violența domestică și abuzul în sine. De asemenea, nici aventurile sexuale nu scapă de ochiul critic al „lumii.”

4. Jupiter între Berbec și Taur. Așa zisul Mare Benefic devine bordeline. Dacă nu știți prea multe despre patologia de graniță – borderline, vă invit să citiți – Te urăsc, nu mă părăsi, Jerold J. Kreisman & Hal Straus -  editura Trei. Berbecul este extravagant și plin de acțiune, Taurul este pasiv și simplu. Înțelegeți faptul că Jupiter este prea-plinul unei dorințe de a face se să întâmple și respectiv a unei dorințe de a mi se întâmpla. Astfel vom resimți nevoia acută de stimuli, fizici, mentali, emoționali, gastrici, etc.

5. Nodurile lunare pe axa Berbec-Balanță. Cum zic pseudo-astrologii: sensul vieții, destinul sau karma ajung într-un punct critic. Eu nu vă voi vorbi nici, de karmă (bună sau rea – cum zic toți acești astrologi), nici de destin, nici de sens în viață. Eu o să vă vorbesc de acțiune (Berbec) și reacție (Balanță). Reiau tema testării (Berbec) limitelor (Balanță). Iar aici vă recomand cartea – Cuvinte care eliberează – Marie Cardinal, editura Trei. Veți descoperi angoasa identificării propriilor obstacole, tendința de rezistență la modificarea comportamentului, lentoare implementării insight-urilor.

Acestea fiind zise, 2023 nu este un an pentru leneși. Din păcate pentru procrastinatori nu se pot sustrage trendului general de presiune constantă și optimă. Nu se mai poate bate pasul pe loc. Vom experimenta sevrajul „drogului” (indiferent ce însemnă asta pentru fiecare), doliul și frustrarea limitelor celorlalți. Libertatea noastră se încheie acolo unde începe libertatea celuilalt, fie că ne place sau nu. Pentru cine a experimentat psihoterapie știe că acesta este punctul nevralgic al frustrării „neîntâmplării”. Nu se întâmplă ceea ce dorim, se întâmplă ceea ce avem nevoie. E un an de maturizare, din fericire fără perioada clasică de tranziție infantilă.

Cum e cu 2023? E bine!

Numai bine!"

Vezi și: Previziuni 2023. Astrologul Teodora Muth: “Să ne înnoim, să creștem și să lăsăm în urmă limite învechite”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel