Preşedintele Joe Biden a împlinit 79 de ani
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Preşedintele Joe Biden a împlinit 79 de ani.

Joe Biden, cel mai în vârstă preşedinte în exerciţiu al Statelor Unite, şi-a sărbătorit sâmbătă ziua de naştere (79 de ani) împreună cu familia, la o zi după un control medical care l-a declarat "apt" să conducă ţara, informează  Agerpres, citând AFP.

Preşedintele democrat îşi petrece acest sfârşit de săptămână în oraşul natal Wilmington, situat la 170 de kilometri distanţă de capitala Washington, şi nu are niciun eveniment public pe agendă.

"La mulţi ani prietenului meu, fratelui meu", i-a urat pe Twitter Barack Obama. Joe Biden a fost vicepreşedinte în administraţia Obama timp de opt ani.

"America vă mulţumeşte pentru compasiunea, decenţa, dragostea pentru naţiune, precum şi pentru conducerea şi ambiţia dumneavoastră", a subliniat preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cu doi ani mai în vârstă.

Joe Biden, supus unui control medical



În ajunul zilei sale de naştere, Joe Biden a fost supus unui control medical în urma căruia a fost declarat "apt" pentru exercitarea funcţiei de preşedinte, potrivit doctorului său.

Examinarea a inclus o colonoscopie sub anestezie în timpul căreia Joe Biden şi-a transferat pentru scurt timp prerogativele vicepreşedintei Kamala Harris, care a devenit astfel, pentru scurt timp, prima femeie care a deţinut prerogative prezidenţiale din istoria SUA.

Joe Biden vrea să candideze și în 2024



Joe Biden a făcut deja public faptul că intenţionează să candideze pentru un nou mandat în 2024.

Unii susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump (75 ani) nu pierd nicio ocazie pentru a pune la îndoială public, într-un mod mai mult sau mai puţin deschis, sănătatea fizică şi luciditatea actualului lider de la Casa Albă. 

Biden vrea boicot diplomatic la JO de iarnă

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat joi că are în vedere un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă programate să aibă loc în februarie la Beijing, pentru a protesta împotriva încălcărilor drepturilor omului în China, relatează AFP.

Aceasta este ceva ce avem în vedere, a declarat preşedintele american cu privire la această opţiune de a nu trimite oficiali guvernamentali pentru a reprezenta Washington-ul la competiţii, permiţând totuşi sportivilor americani să participe.

Mai mulţi lideri republicani îi cer lui Joe Biden să anunţe un boicot total al competiţiei sportive de către oficiali, dar şi sportivi, pentru a denunţa reprimarea musulmanilor uiguri în Xinjiang, China, calificată drept genocid de către guvernul american.

Mulţi oficiali din toate taberele politice, între care preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi senatorul republican, Mitt Romney, pledează pentru acest boicot diplomatic. China a protestat ferm când Nancy Pelosi a emis această ipoteză, în luna mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Un leu a evadat de la circ în Italia

Un leu a provocat haos în apropierea Romei, după ce a...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel