Peste 730.000 de puieţi au fost plantaţi în 2022 în cadrul iniţiativei Plantăm fapte bune în România
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Iată o inițiativă extraordinară pentru mediu!

Tranzitul lui Jupiter în Taur, început pe 16 mai anul acesta, va aduce până în mai 2024 multe oportunități pentru mediu, natură și agricultură. În plus, odată cu intrarea lui Saturn în Pești, planeta ne arată că nu mai putem să o ignorăm. Și că că am exagerat cu modul de trai și cu obiceiurile noastre. Devin realitate și schimbările climatice, încălzirea globală sau topirea ghețarilor. Se impun schimbări serioase pe aceste planuri.

Și vestea bună este că inițiativele în acest sens se înmulțesc. 

Peste 730.000 de puieţi au fost plantaţi în 2022 în cadrul Iniţiativei naţionale de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, 165 de hectare din 40 de localităţi sunt acoperite de peste 100 de specii alese de către inginerii silvici pentru a se adapta cât mai bine condiţiilor specifice atât din mediul rural unde au fost vizate, cu precădere, terenuri degradate, cât şi din mediul urban, unde au fost înfiinţate mini-păduri şi aliniamente stradale. Echipa de proiect a organizat şi acţiuni atât cu voluntari, cât şi cu zilieri, pentru a planta în numele companiilor care au susţinut financiar plantarea puieţilor.

'Anul 2022 a fost unul intens şi plin de satisfacţii. Alături de colegii mei, am vizitat zecile de plantaţii instalate de la debutul iniţiativei şi până în prezent, monitorizându-le constant şi intervenind cu lucrări de întreţinere şi/sau de completări acolo unde a fost cazul. După cum îmi place mie să zic: e ca în viaţa de părinte! Faci un copil şi te asiguri că acesta va urma toate treptele şcolii, de la pregătitoare până la universitate. Aşa se întâmplă şi cu tinerele noastre păduri. Nu le plantăm şi revenim după 10 ani la ele. Le vizităm de mai multe ori pe an şi le ajutăm să crească, când au nevoie. Ajutorul constă în lucrări de descopleşire, de mobilizare a solului, de stropiri împotriva afidelor ori a făinării, de completări ş.a', a declarat Mihai Enescu, inginer silvic în cadrul iniţiativei Plantăm fapte bune în România.

Pepiniera Plantăm fapte bune în România a început să producă puieţi, având şi un rol didactic, completând acţiunile de plantare organizate în şcoli.

Sursă: AGERPRES/(AS - editor. Andreea Marinescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Motiv de bucurie pentru o zodie

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

pixel