Patriarhul Daniel - mesaj de Paşti: Să oferim celor din jurul nostru lumină, pace şi bucurie
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Daniel, a transmis joi un mesaj video cu ocazia sărbătorilor pascale.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Daniel, a transmis joi un mesaj video cu ocazia sărbătorilor pascale, în care îndeamnă oamenii să ofere lumină, pace şi bucurie mai ales celor săraci şi bolnavi, întristaţi şi singuri, refugiaţi şi înstrăinaţi. 'În Noaptea de Paşti cântăm 'Acum toate s-au umplut de lumină şi cerul şi pământul şi cele dedesubt'. Aceasta înseamnă: acum toate cele create s-au umplut de înţelesul lor ultim. Toate se îndreaptă spre Lumina Vieţii Veşnice din Împărăţia lui Dumnezeu. De ce? Pentru că Hristos cel Răstignit şi Înviat a biruit păcatul, iadul şi moartea, dăruind lumii viaţă veşnică, netrecătoare. Aşadar, Sărbătoarea Sfintelor Paşti luminează toată viaţa Bisericii şi a fiecărui creştin deoarece prin pocăinţă, euharistie şi milostenie ne unim cu Hristos cel Răstignit şi Înviat, biruitorul morţii', a transmis Patriarhul. Întâistătătorul BOR îndeamnă 'să oferim celor din jurul nostru lumină, pace şi bucurie'. 'Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne cheamă astăzi să oferim celor din jurul nostru lumină, pace şi bucurie. Mai ales celor săraci şi bolnavi, întristaţi şi singuri, refugiaţi şi înstrăinaţi. Vă adresăm tuturor doriri de sănătate şi fericire, pace şi bucurie, dimpreună cu salutul pascal 'Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!', se mai arată în mesajul Patriarhului Daniel.

Sursă: AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru)

 

Detalii despre Paștele ortodox din 2023

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, iar anul acesta, are loc duminică, pe data de 16 aprilie. Pentru românii de pretutindeni, pregătirea pentru Paște înseamnă rugăciune, bucurie, aranjarea casei de sărbătoare și prepararea bucatelor tradiționale.

Sărbătoarea Paștelui este una plină de obiceiuri și tradiții care diferă de la o zonă la alta a țării. Dar iată care sunt cele mai cunoscute, indiferent de zonă.

La finalului postului, oamenii se spovedesc, mărturisind păcatele care îi apasă și apoi se împărtășesc.

Săptămâna de dinaintea Paștelui se numește Săptămâna Mare. Este o perioadă marcată de o spiritualitate profundă și de un comportament mai sobru. Muzica și distracția nu sunt permise sau cel puțin nu este bine să fie afișate în public. Săptămâna Mare este săptămâna Deniilor. Denia este un serviciu religios care este ținut seara, după ora 17. Cele mai importante Denii sunt cele de joi și vineri.

În Joia Mare, de dimineață se pomenesc morții. Se face colivă și se duce la biserică pentru a fi sfințită și închinată celor care nu mai sunt printre noi. Seara la Denie se citesc douăsprezece evanghelii referitoare la perioada Patimilor lui Iisus Hristos. Sunt detalii despre intrarea în Ierusalim, procesul, răstignirea, moartea și îngroparea lui Iisus.

De asemenea, tradiția spune că dacă ouăle vor fi vopsite în Joia Mare, atunci nu se vor strica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Sursă foto: Pexels

Încă o săptămână cu Mercur în Berbec. La ce trebuie să fie atente toate zodiile?

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relație dezechilibrată cu banii pentru o zodie

Sursă foto: Pexels

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

pixel