Noi cercetări arată că nu există dovezi științifice convingătoare în privința leacurilor pentru mahmureală
Autor: astrosens Team
Data publicării:
O nouă analiză a descoperit doar dovezi de calitate foarte slabă care să ateste că leacurile pentru a trata sau preveni mahmureala cauzată de alcool chiar funcționează.

Cercetătorii spun că este nevoie de mai multe studii științifice în privința eficienței acestor leacuri pentru mahmureală pentru a oferi medicilor și publicului larg informații derivate din dovezi concrete pe care să-și bazeze deciziile.

Numeroase leacuri pretind a fi eficiente împotriva simptomelor de mahmureală. Cu toate acestea, analizele actualizate ale evaluărilor științifice nu prea există. Pentru a rezolva această problemă, o echipă de cercetători de la from King’s College London și Maudsley NHS Foundation Trust au elaborat o analiză pentru a consolida și analiza dovezile curente pentru tratamentele mahmurelii.

Analgezice comune precum paracetamol sau aspirină nu au fost evaluate

Cercetările, publicate în jurnalul Addiction, au avut în vedere 21 de studii controlate cu placebo care au implicat extractul de cuișoare, ginseng roșu, suc de pere coreean, precum și alte leacuri pentru mahmureală. Deși unele studii au arătat îmbunătățiri semnificative ale simptomelor mahmurelii, toate dovezile au fost de calitate slabă, de obicei din cauza limitărilor metodologice sau a măsurătorilor imprecise. În plus, niciunul dintre rezultate nu a fost reprodus în mod independent și niciun leac pentru mahmureală nu a fost analizat de mai mult un studiu.

Din cele 21 de studii, opt au fost desfășurate exclusiv cu participanți de sex masculin. Analgezice comune precum paracetamol sau aspirină nu au fost evaluate în studiile controlate cu placebo, potrivit EurekAlert.

Cea mai sigură metodă pentru prevenirea mahmurelii

Potrivit cercetătorilor, studiile viitoare ar trebui să fie mai riguroase în privința metodelor, spre exemplu folosirea de bareme validate care să stabilească simptomele mahmurelii. De asemenea, cercetările în privința mahmurelii trebuie să includă și femei.

„Simptomele mahmurelii pot cauza o suferință semnificativă și pot afecta performanța la locul de muncă sau în mediul academic. Având în vedere speculațiile continue din media în privința leacurilor pentru mahmureală, eficiența substanțelor care pretind să trateze sau să prevină o mahmureală pare să fie un subiect de interes considerabil pentru public. Studiul nostru a descoperit că dovezile în privința acestor leacuri pentru mahmureală sunt de calitate foarte slabă și există o nevoie pentru analize mai riguroase. Momentan, cea mai sigură metodă pentru prevenirea simptomelor mahmurelii este abținerea de la alcool sau consumul moderat”, a explicat dr. Emmert Roberts, autor coordonator al cercetărilor, precizează Descoperă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Prognoza meteo în următoarea lună. Cum va fi vremea?

Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...

Se încălzește vremea. Vor fi din nou 19 grade Celsius 

Vremea se anunță tot mai caldă în săptămâna viitoare,...

Chinezii au descoperit că pe Marte a existat un imens ocean 

Apar noi dovezi că Marte a fost în urmă cu multe...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

freepik.com

Ultima retrogradare a lui Mercur din 2024! Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

Horoscop de weekend. Taurii primesc înțelepciune, iar Cupidon și Fecioarele fac un pact!

pixel