2 iunie: Ziua Naţională pentru Adopţie
Adopţia reprezintă o şansă la o viaţă mai bună pentru...
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la Primăria Capitalei vor putea fi vizitate următoarele expoziţii:
-'112 Patrimoniu' - harta sesizărilor pe patrimoniu Bucureşti (Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti), 'Virtuţile Restituţiei
- Principii de Recuperare în zone de Patrimoniu Agresate'(Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism 'Ion Mincu'),
-'Machete PUZ-uri Buzeşti şi Verona' (Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti),
-'Elev în Epoca de Aur' (Andrei Bîrsan),
-'După 20 de ani' (Andrei Bîrsan)
-'Forturile Capitalei, de la ruină la resursă' (Asociaţia Turism Istoric).
De asemenea, vor fi prezentate şi patru instalaţii, respectiv 'Glosar de termeni de arhitectură' (Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti), 'Azi sunt primar' (Asociaţia Turism Istoric), 'Uranus Conciliere' (Ideilagram) şi instalaţia video despre Bucureştiul de secol XX 'Colecţia de imagini Mihai Oroveanu' (Salonul de proiecte), precum şi o proiecţie de filme istorice din arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti.
Evenimentele vor avea loc atât în interiorul clădirii din bulevardul Regina Elisabeta, precum şi în curtea interioară a Primăriei. Programul de vizitare este de la ora 18,00 şi până ora 24,00, ultima intrare fiind la ora 23,45.
Accesul în clădire se va face în grupuri de câte 10 - 15 persoane, pe intrarea principală, iar vizitele vor fi ghidate. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism 'Ion Mincu', Muzeul Municipiului Bucureşti, Zeppelin, Asociaţia Turism Istoric şi Salonul de proiecte.
Palatul Ministerului Lucrărilor Publice (actuala Primărie) a fost construit între anii 1906-1910, în stil tradiţional, neoromânesc, după planurile arhitectului Petre Antonescu. El face parte din planurile Regelui Carol I de a ridica sedii impunătoare (palate) pentru principalele instituţii ale noului stat român. Palatul a fost construit de inginerul Elie Radu pe terenul viran situat vizavi de Grădina Cişmigiului, numit 'Maidanul lui Duca'.
Sursă: AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Florin Marin)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Adopţia reprezintă o şansă la o viaţă mai bună pentru...
Situaţia copilului în România...
Ziua mondială fără tutun este...
China are dorinţa de a trimite...
Pe 5 iunie, Venus va părăsi...
Pe 4 iunie, avem o Lună Plină...
Două zodii sunt în mod special...
Daniela Simulescu,...
Cum îți este afectat somnul de...