Noaptea Muzeelor: Expoziţii, proiecţii de film şi instalaţii video la Primăria Capitalei
Autor: Astrosens Team | Dată: 12 mai, 15:59
O serie de evenimente în cadrul cărora vizitatorii vor putea redescoperi istoria şi arhitectura palatului care găzduieşte Primăria, precum şi poveşti despre oraşul trecut şi prezent prin expoziţii, proiecţii de film şi instalaţii video despre Bucureşti vor avea loc la Primăria Capitalei, sâmbătă, cu ocazia Nopţii Muzeelor.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la Primăria Capitalei vor putea fi vizitate următoarele expoziţii:

-'112 Patrimoniu' - harta sesizărilor pe patrimoniu Bucureşti (Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti), 'Virtuţile Restituţiei

- Principii de Recuperare în zone de Patrimoniu Agresate'(Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism 'Ion Mincu'),

-'Machete PUZ-uri Buzeşti şi Verona' (Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti),

-'Elev în Epoca de Aur' (Andrei Bîrsan),

-'După 20 de ani' (Andrei Bîrsan)

-'Forturile Capitalei, de la ruină la resursă' (Asociaţia Turism Istoric).

De asemenea, vor fi prezentate şi patru instalaţii, respectiv 'Glosar de termeni de arhitectură' (Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti), 'Azi sunt primar' (Asociaţia Turism Istoric), 'Uranus Conciliere' (Ideilagram) şi instalaţia video despre Bucureştiul de secol XX 'Colecţia de imagini Mihai Oroveanu' (Salonul de proiecte), precum şi o proiecţie de filme istorice din arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti.

Evenimentele vor avea loc atât în interiorul clădirii din bulevardul Regina Elisabeta, precum şi în curtea interioară a Primăriei. Programul de vizitare este de la ora 18,00 şi până ora 24,00, ultima intrare fiind la ora 23,45.

Accesul în clădire se va face în grupuri de câte 10 - 15 persoane, pe intrarea principală, iar vizitele vor fi ghidate. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism 'Ion Mincu', Muzeul Municipiului Bucureşti, Zeppelin, Asociaţia Turism Istoric şi Salonul de proiecte.

Palatul Ministerului Lucrărilor Publice (actuala Primărie) a fost construit între anii 1906-1910, în stil tradiţional, neoromânesc, după planurile arhitectului Petre Antonescu. El face parte din planurile Regelui Carol I de a ridica sedii impunătoare (palate) pentru principalele instituţii ale noului stat român. Palatul a fost construit de inginerul Elie Radu pe terenul viran situat vizavi de Grădina Cişmigiului, numit 'Maidanul lui Duca'.

Sursă: AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Florin Marin)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Cele mai noi articole

Top citite
sursă: Pexels.com, Andrea Piacquadio

Vești super bune pentru Leu, Balanță, Săgetător, Pești! Previziuni pentru toate zodiile de la astrologii internaționali! Cu Jupiter în Berbec în 2022 și 2023 se petrec mari schimbări!

Sursă foto: Pexels

Vești îmbucurătoare pentru Gemeni, Balanță, Vărsător, Săgetător. Provocări și haos pentru Rac și Capricorn. După 21 mai

Saturn în Vărsător în 2022. „Se schimbă perspectiva asupra lumii”. Flashback- conjuncția Jupiter-Saturn. Oportunități pentru toate zodiile!

sursă foto: Pixabay.com

Nouă profeții ale lui Nostradamus pentru anul Tigrului de Apă, 2022. Evenimente devastatoare

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?