NATO trimite peste 1.000 de soldați în România
Autor: astrosens Team
Data publicării:
România se numără printre țările unde vor fi trimise noi trupe NATO. 

SUA și câțiva aliați sunt în discuții pentru a trimite suplimentar mii de trupe în țările NATO din Europa de Est, înainte de orice potențială invazie rusă a Ucrainei, ca dovadă de sprijin în fața agresiunii în curs a Moscovei, au declarat pentru CNN trei oficiali americani specializați pe problema curentă. 

Printre țările care iau în considerare să accepte implementările de trupe militare se numără România, Bulgaria și Ungaria. Desfășurările ar număra aproximativ 1.000 de soldați în fiecare țară și ar fi similare cu grupurile de luptă avansate staționate în prezent în țările baltice și Polonia.

Desfășurări pre-invazie în Europa de Est

SUA și Marea Britanie sunt printre cei care iau în considerare noile desfășurări pre-invazie, dar nu toți cei 30 de membri NATO sunt dispuși să le urmeze exemplul, potrivit unui diplomat european.

Aliații NATO nu au fost în întregime de acord între ei cu privire la gravitatea amenințării, iar Germania, de exemplu, a refuzat să vândă noi arme Ucrainei. Prin urmare, SUA se află în discuții pentru a trimite forțele suplimentare pe o bază bilaterală sau, așa cum a descris-o un oficial, ca o „coaliție a celor dispuși”.

În linii mari, obiectivul militar al SUA ar fi „să îndeplinească capacitatea” pe care o cer aliații NATO din regiune, a declarat săptămâna trecută un alt oficial al apărării. Forțele americane ar putea opera, așa cum o fac deja, unilateral în Europa, dar ar putea opera și sub structurile de comandă NATO existente.

Ungaria nu susține Ucraina în fața Rusiei

Ungaria nu va sprijini Ucraina în actualul conflict al acesteia cu Rusia atât timp cât Kievul continuă să priveze minoritatea maghiară de drepturile ei, a declarat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, care a insistat că ţara sa susţine o relaţie de respect reciproc cu Moscova, scrie agenţia EFE, citată de Agerpres. 

Dacă ucrainenii nu renunţă la aceste politici, posibilităţile guvernului ungar de a sprijini Ucraina, inclusiv în actualul conflict, sunt puternic limitate, a explicat şeful diplomaţiei ungare într-o declaraţie acordată cotidianului Magyarnemzet. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Aritmia cardiacă: mit și realitate

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?...


Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel