Cine este femeia misterioasă care a creat designul celui mai faimos pachet de cărți de tarot
Autor: Elena Airini
Data actualizării:
Data publicării:
De multe ori ați văzut cărțile de tarot și desenele sale misterioase, însă niciodată nu v-ați întrebat cine le-a creat. Pamela Colman Smith (1878-1951) este persoana care a ilustrat celebrul pachet de cărți de tarot Ride-Waite-Smith. Citiți mai jos câteva detalii fascinante referitoare la viața ilustratoarei. 

Încă de la începutul secolului al XV-lea cunoaștem desprinderea tarotului de cărțile de joc tradiționale. Împărțite în Arcane majore și minore, cele 78 de cărți sunt de-a dreptul interesante. Arcanele majore prezintă personaje alegorice precum luna, soarele, nebunul sau îndrăgostiții, iar cele minore au baghete, săbii, cupe și pentacule. Dacă ilustrările amterioare erau destul de simpliste, viziunea lui Smith aduce cărților de tarot imagini „luxuriante” care fac interpretarea lor mai ușoară, ne spun cei de la CNN. 

Smith era o femeie misterioasă care făcea parte dintr-o societate ocultă („the Hermetic Order of the Golden Dawn”, Ordinul Ermetic al Zorilor de Aur), aceasta împrumutase idei din Cabala sau din masonerie, însă credințele sale spirituale se bazau pe magie și pe metafizică, spun cei de la CNN aici. Se credea despre ea că ar fi fost într-o relație cu o femeie alături de care locuia de mulți ani, însă nu se știe dacă relația lor era de ordin romantic sau nu. 

Pamela Colman Smith vedea lumea într-o manieră mistică și îi plăcea să asculte muzică pentru a-și accesa subconștientul. Era o admiratoare a curentului simbolist și practica sinestezia, acea stare în care o persoană poate vedea anumite culori pe care le va asocia cu sunete, o modalitate sau chiar o condiție neurologică de a intepreta senzațiile prin intermediul altor senzații. 

În timp ce societatea americană trecea prin schimbările impuse de revoluția industrială și socială, Smith lucra într-o viziune profund simbolistă. În momentul în care a fost invitată de către Waite să ilustreze în propria sa viziune cărțile de tarot, femeia avea 31 de ani și expusese deja lucrări în galeriile din New York. 

Smith a ilustrat și alte cărți, dar a și scris două cărți de folclor jamaican, totodată, ea a ilustrat și ultimul roman al lui Bram Stoker. Un alt aspect interesant este că ea a luptat pentru dreptul de vot al femeilor și în timpul Primului Război Mondial, și-a donat serviciile de desen pentru postere și jucării pentru Crucea Roșie. 

surse: cnn.com & wikipedia.org

citește și previziunile cărților de tarot pentru săptămâna aceasta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel