Girafa Benito a început o călătorie de 50 de ore către o nouă casă, într-un parc safari
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Benito, o girafă care ducea o viață singuratică, a plecat către noul său cămin. Acolo, va mai avea alți șapte prieteni girafe! Iată ce călătorie parcurge!

O girafă numită Benito, a cărei viaţă singuratică într-un parc dintr-o regiune aridă de lângă graniţa de nord a Mexicului a inspirat o campanie pentru relocarea acestui animal, se afla luni pe drumul către noul său cămin, într-un parc safari din centrul ţării, informează Reuters.

Din luna mai, girafa a locuit în Central Park din Ciudad Juarez, un oraş cu un climat deşertic, unde temperaturile sunt extrem de ridicate în timpul verii, dar care au scăzut iarna aceasta şi unde luni s-a înregistrat o valoare minimă de 9 grade Celsius.

Cuşca de mari dimensiuni în care a fost plasat Benito a fost ridicată cu ajutorul unei macarale duminică după-amiază, când a început călătoria de 50 de ore a girafei către noua sa casă de la Africam Safari, un parc din statul Puebla, situat la circa 150 de kilometri sud-est de Ciudad de México.

Veterinarii îl vor monitoriza pe Benito pe toată durata călătoriei, a precizat Frank Camacho, directorul Africam Safari.

Este important ca Benito să stea în condiţii propice, într-un ţarc la o temperatură controlată şi să aibă toată hrana de care are nevoie, a menționat Frank Camacho.

În plus faţă de condiţii climatice mai bune, în noua sa casă, Benito se va bucura de compania altor şapte girafe, a precizat directorul Africam Safari.

Relocarea lui Benito este o victorie pentru activişti, care au susţinut că parcul din Juarez, care l-a găzduit până în prezent, nu este o locuinţă adecvată pentru acest animal măreţ.

Mişcarea 'Save Benito' este fericită pentru că astăzi el merge în oraşul Puebla şi se va afla într-un loc demn de un exemplar de proporţiile sale, a declarat Ana Felix, purtătoare de cuvânt a asociaţiei Save Benito.

Sursa: AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Florin Bădescu)

Iată câteva lucruri interesante despre girafe!

  • Girafele sunt cele mai înalte mamifere de pe Pământ.
  • Picioarele lor singure sunt mai înalte decât ale multor oameni - cam 6 picioare (aproximativ 1,8 metri).
  • Pot alerga 35 de mile pe oră pe distanțe scurte sau pot călători cu 10 mile pe oră pe distanțe mai lungi.
  • Gâtul unei girafe este prea scurt pentru a ajunge la sol. Ca rezultat, trebuie să-și întindă neîndemânatic picioarele din față sau să se aplece pentru a bea apă .
  • Girafele trebuie să bea doar o dată la câteva zile. Cea mai mare parte a apei lor provine din plantele pe care le mănâncă.
  • Girafele își petrec cea mai mare parte a vieții în picioare -  chiar și dorm și nasc în picioare.
  • Puiul de girafă poate sta în picioare și merge după aproximativ o oră, iar într-o săptămână începe să guste vegetația.
  • În ciuda eforturilor femelelor de a se așeza peste puii lor în timpul atacurilor de lei, hienelor cu pete, leoparzilor și câinilor sălbatici africani, mulți pui sunt uciși în primele lor câteva luni.
  • Petele unei girafe sunt asemănătoare amprentelor umane. Nici două girafe nu au aceeași model exact.
  • Atât girafele masculine, cât și cele feminine au două coarne distincte, acoperite de păr, numite osicone.
  • Girafele masculine folosesc coarnele lor uneori pentru a se lupta cu alți masculi.
  • Girafele au nevoie doar de 5 până la 30 de minute de somn într-un interval de 24 de ore! Adesea, ating acest lucru în reprize scurte de somn care pot dura doar unu sau două minute o dată.
  • În timp ce se credea că girafele nu fac niciun sunet, acum se știe că acest lucru nu este adevărat, deoarece girafele mugesc, șuieră și fac sunete asemănătoare unui flaut, precum și zgomote la frecvențe joase dincolo de gama auzului uman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zile mirifice pentru o zodie

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Revelații și optimism pentru o zodie

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Dezinformare pentru o zodie

freepik.com

TREI zodii primesc șanse unice de la astre. Norocul le surâde!

pixel