Maradona, omagiat de foşti coechipieri de la naţională, la un an de la moarte
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Fotbalişti ai naţionalei Argentinei, campioană mondială în 1986, i-au adus joi un emoţionant omagiu lui Diego Armando Maradona, la un an de la moarte, la un eveniment organizat de Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) la Montevideo, relatează EFE.

"Voi rămâne cu ce a fost, dincolo de geniul său de jucător, Diego avea un dar care depăşea fotbalistul, l-am văzut făcând piruete în 86 (...), noi păream ca nişte copii care erau la circ să se uite la un acrobat", a spus Jorge Burruchaga. Potrivit acestuia, Maradona era "de pe altă planetă", a trăit atât pe teren cât şi în afara lui "în felul său" şi a plecat "foarte devreme".

"Ne-a făcut fericiţi şi cel mai fericit dintre toţi a fost el, trebuia să fie campion mondial. Încă ni se pare incredibil (moartea sa - n. r.). Rămân alături de acest geniu care ne-a lăsat multe învăţături, foarte multe bucurii şi o moştenire nu doar în Argentina şi America de Sud, ci şi în lume, fiindcă Diego va rămâne un mit", a spus fostul mijlocaş, autorul golului victoriei, din pasa lui Maradona, în finala Cupei Mondiale 1986 din Mexic (3-2 cu RFG).

Alături de Burruchaga au participat şi alţi jucători ai Argentinei la Mondialul din 1986: portarul Nery Pumpido, fundaşul Oscar Ruggeri şi mijlocaşii Sergio Batista şi Ricardo Giusti.

Ruggeri a spus că a fost "un noroc" pentru Argentina că Maradona s-a născut aici şi că restul jucătorilor nu au făcut decât să-l însoţească pe "acest mare căpitan".

Pumpido a fost foarte emoţionat, iar înainte de a vorbi a izbucnit în lacrimi. El şi-a amintit că Maradona "era fericit cu lucrurile cele mai simple".

"Acela a fost Diego, un tip care acolo era cel mai bun din lume, şi nu putea merge pe stradă. (...) Ni-l vom aminti toată viaţa, cel care a fost numărul 1, cel mai bun dintre toţi", a spus Pumpido.

Preşedintele CONMEBOL, paraguayanul Alejandro Dominguez, a afirmat că felul în care Maradona a trecut peste greutăţi inspiră întreg fotbalul sud-american.

"Astăzi trebuie să fim fără Diego. A fost o sursă de inspiraţie şi va continua să fie astfel pentru generaţii de fete şi băieţi şi pentru aceia dintre noi care iubim şi suntem familia fotbalului", a spus Dominguez.

Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit la 60 de ani în urma unui stop cardiac, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Un leu a evadat de la circ în Italia

Un leu a provocat haos în apropierea Romei, după ce a...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel