Luna sângerie. Fenomen spectaculos pe cerul României pe 16 mai 2022. Eclipsa totală de Lună, la ce oră o poți vedea
Autor: Elena Airini | Dată: 11 mai, 13:54
În dimineața de 16 mai 2022 poți urmări pe cer spectacolul Lunii sângerii care va fi eclipsată. O eclipsă lunară are loc atunci când Pământul se află între Luna Plină și Soare.

Luna sângerie. De ce?

În timpul eclipsei, Luna va primi lumină de la soare doar prin atmosfera Pământului și își va schimba culoarea de la gri, la roz și de la portocaliu la roșu ne anunță cei de la eu.usatoday.com aici.

Având în vedere că în timpul eclipsei umbra roșiatic-sângerie a Pământului va acoperi Luna, o mică rază de lumină roșiatică va ajunge totuși la aceasta, producând acest fenomen spectaculos. Adică lumina soarelui care va lovi Luna va fi filtrată prin atmosfera Pământului care împrăștie lumina albastră și lasă doar acel roșu-sângeriu să treacă. Din exact același motiv, Soarele, pe care de obicei îl vedem galben, devine roșu în timpul apusului, ne spun și cei de la nationalgeographic.com aici.

Eclipsă totală de Lună. Cum și la ce oră?

Spre deosebire de eclipsa de Soare, pentru cea de Lună nu ai nevoie de ochelari speciali, ci doar de un binoclu pentru a vedea cât mai clar. Dacă vrei să urmărești acest fenomen, însă condițiile meteo nu o vor permite, ai putea să vezi totul LIVE, online, pe canalul de YouTube al celor de la NASA. Eclipsa se va petrece la ora 6:11, ora României, după cum ne anunță cei de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” aici

Eclipsa de Lună în Scorpion. Ce aduce?

Sentimentele și emoțiile au tendința să iasă la suprafață mai mult decât de obicei, se „schimbă regulile jocului”, va produce tot felul de evenimente, situații și dezvăluiri. Având și Nodul Sud în Scorpion, se vor vedea multe jocuri și lupte de putere atât pe plan personal, cât și mondial. Vom vedea lipsa mare de încredere în oameni, dar și în instituții. Secrete bine păzite până acum vor ieși la iveală. 

În același timp, ni se deschide un nou episod, ni se oferă o nouă cale, se deschide o poartă către o nouă aventură, pentru că desigur, orice final aduce un nou început. 

citește mai multe despre ce aduce Eclipsa de Lună din semnul Scorpionului de pe 16 mai 2022!

surse: eu.usatoday.com, nationalgeographic.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești îmbucurătoare pentru Gemeni, Balanță, Vărsător, Săgetător. Provocări și haos pentru Rac și Capricorn. După 21 mai

sursă: Pexels.com, Andrea Piacquadio

Vești super bune pentru Leu, Balanță, Săgetător, Pești! Previziuni pentru toate zodiile de la astrologii internaționali! Cu Jupiter în Berbec în 2022 și 2023 se petrec mari schimbări!

Saturn în Vărsător în 2022. „Se schimbă perspectiva asupra lumii”. Flashback- conjuncția Jupiter-Saturn. Oportunități pentru toate zodiile!

sursă foto: Pixabay.com

Nouă profeții ale lui Nostradamus pentru anul Tigrului de Apă, 2022. Evenimente devastatoare

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?