Iulie, pe cale să devină cea mai călduroasă lună din istoria măsurătorilor, potrivit NASA
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
NASA preconizează luna iulie 2023 fiind cea mai fierbinte lună înregistrată vreodată!

Luna iulie 2023 va fi, probabil, cea mai fierbinte lună din ultimele 'sute, dacă nu mii de ani' la nivel mondial, a declarat joi climatologul-şef al NASA, potrivit AFP.

Mai multe recorduri de căldură au fost deja doborâte în luna iulie, după cum o indică două instrumente ale Uniunii Europene şi Universităţii din Maine, în Statele Unite, care combină datele de la sol şi din satelit pentru a crea modele care generează estimări preliminare.

Deşi cele două instrumente diferă uşor unul de celălalt, tendinţele de creştere a temperaturilor sunt fără echivoc şi vor fi, probabil, reflectate în rapoartele lunare ale agenţiilor americane, care dispun de date mai consolidate, a declarat jurnaliştilor Gavin Schmidt, climatologul-şef al NASA.

Schimbări climatice cauzate de Saturn în Pești: apele încep să sece

Miercuri, observatorul european Copernicus avertizase deja că lumea este pe cale să înregistreze cea mai fierbinte lună iulie de la debutul măsurătorilor, după o lună iunie deja record. 'Observăm schimbări fără precedent în întreaga lume', a declarat Gavin Schmidt, adăugând că 'valurile de căldură din Statele Unite, Europa şi China bat recorduri', mai ales că acestea nu pot fi atribuite doar fenomenului El Nino, 'care abia a sosit'.

El Nino este un fenomen meteorologic ciclic care îşi are originea în Oceanul Pacific şi care determină o creştere a temperaturilor la nivel global, însoţită de secetă în unele părţi ale lumii şi de precipitaţii abundente în altele. Deşi El Nino joacă un rol mic în observaţiile actuale, 'de mai multe luni asistăm la recorduri de temperatură la suprafaţa mării, chiar şi în afara tropicelor', a declarat Gavin Schmidt.

Vezi articolul complet pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relație dezechilibrată cu banii pentru o zodie

Sursă foto: Pexels

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

Sursă foto: Pexels

Abundență pentru Berbec și Capricorn. Pierderi pentru Balanță și Săgetător

pixel