27 iunie: Ziua Internaţională a ananasului, un „miracol” pentru organism. Ziua Muncitorilor din Industrie
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. 

Ziua Internaţională a ananasului

Ananasul, fructul zemos dulce-acrişor ce a ajuns să fie considerat imaginea cuvântului 'tropical', este sărbătorit în data de 27 iunie (#PineappleDay). Ananasul este un fruct ce creşte pe pământ şi este originar din America de Sud.

Primii oameni despre care se ştie că au consumat acest fruct sunt indigenii brazilieni tupi. Numele acestui fruct provine de la cuvântul 'nanas' care înseamnă 'fruct gustos' în limba tupi. De la descoperirea acestui fruct de către expediţia portugheză condusă de Pedro Álvares Cabral, care a revendicat Brazilia în numele Coroanei portugheze la 22 aprilie 1500, ananasul a ajuns în toate colţurile lumii, fiind apreciat atât pentru savoarea sa deosebită, cât şi pentru conţinutul foarte ridicat în vitamina C.

Ananasul „ajută digestia. Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale ananasului este capacitatea acestuia de a favoriza digestia. Ananasul conține enzima bromelaină, care este precum un miracol în cazul afecțiunilor gastro-intestinale, reducând inflamațiile. „Fibrele și bromelaina care se găsesc în ananas lucrează împreună pentru a promova o funcționare sănătoasă a sistemului digestiv”, susține nutriționistul Amy Shaphiro, citat de colegii de la DC Medical. Poate ajuta artrita. Bromelaina din ananas nu reduce doar inflamațiile de la nivelul sistemului digestiv, ci și a durerii asociate cu afecțiunile inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă. Mai multe detalii despre beneficiile ananasului pentru organism găsiți aici

Ziua Muncitorilor din Industrie

Odată cu Revoluţia Industrială, care a început în Anglia, la sfârşitul secolului XVIII, societatea umană a început trecerea de la produsul manufacturat la produsul de serie, care la rândul său a deschis calea spre consumerismul societăţii moderne.

În prezent, într-o lume din ce în ce mai globalizată, în care până şi banii au devenit virtuali, poate fi uşor de uitat cât de mulţi oameni lucrează încă în industrie. Ziua Muncitorilor din Industrie (#IndustrialWorkersOfTheWorldDay) este sărbătorită la 27 iunie şi are obiectivul de a atrage atenţia asupra acestor muncitori şi a rolului extrem de important pe care ei continuă să-l joace în producţia mondială de bunuri de consum. De asemenea, în această zi este sărbătorită şi organizaţia care reprezintă la nivel internaţional muncitorii din industrie, Industrial Workers of the World (IWW), cunoscută colocvial şi sub denumirea 'The Wobblies'. Tensiunile dintre muncitori şi patronatele din industrie erau foarte ridicate la începutul secolului XX, când a fost înfiinţată organizaţia IWW. Această organizaţie a apărut iniţial ca un sindicat internaţional al muncitorilor, în 1905, la Chicago. În deceniile ce au urmat, această organizaţie şi-a atins numeroase dintre obiectivele declarate încă de la înfiinţare, privind organizarea muncitorilor din industrie în scopul protejării drepturilor acestora şi în scopul luptei pentru tratament corect. Această luptă nu a fost mereu paşnică. La 11 noiembrie 1919, cu ocazia paradei organizate de Ziua Armistiţiului (după Primul Război Mondial), a izbucnit o luptă cu arme de foc la Centralia, Washington între reprezentanţii Wobblies şi cei ai Legiunii Americane, o organizaţie a veteranilor de război americani ce a fost înfiinţată imediat după încheierea Primului Război Mondial. Conflictul dintre cele două organizaţii ar fi pornit de la faptul că organizaţia muncitorilor susţinea o politică izolaţionistă, împotriva implicării în Marele Război din Europa, pe când veteranii susţineau intervenţionismul. În confruntările din Centralia, Washington, au fost ucişi oameni din ambele tabere, precum şi un deputat local, iar poliţia a arestat mai mulţi membri ai IWW.

Sursă: AGERPRES/(AS - autor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Luna Plină din Scorpion

pixel