Ioana Ispas vine la interviurile Astrosens
Autor: , Daniela Simulescu | Dată: 02 Martie 2022, 07:27
Continuăm seria interviurilor cu specialiști din astrologie. Cu Ioana Ispas - Vicepreședinte al Asociației Astrologilor din România. 

O scurtă prezentare a Ioanei

În 2003 a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția arabă. În 2005 a început studiul astrologiei și al tarotului. 2013 este anul în care a început să studieze serios astrologia mundană. De atunci a participat la numeroase congrese unde a susținut conferințe despre atacurile teroriste și alte evenimente importante. În 2016 a devenit Vicepreședintele Asociației Astrologilor din România. În ultimii ani, Ioana s-a ocupat de organizarea Cercului de astrologie Phoenix, eveniment lunar dedicat atât practicanților, dar și celor pasionați de acest domeniu. Cum în astrograma sa natală găsim marcaj de foc puternic(Berbec, Leu), vă dați seama că avem de-a face cu o cutezătoare în absolut orice. 

Pe Ioana am invitat-o să ne ajute să înțelegem cum putem analiza astrograma unei țări, dar să ne și povestească despre două evenimente astrologice istorice: conjuncția Jupiter-Neptun din 2022 și conjuncția Saturn-Neptun din 2025. Ciclicitatea acestor conjuncții aduce, din punct de vedere astrologic, evenimente importante cum ar fi războaie, revoluții sau schimbări serioase în modul în care percepem viața. 

Vă las un fragment din ce ne va împărtăși Ioana. 

“Prima ramură a astrologiei, atestată istoric, este astrologia mundană sau mondială. La începuturi, în vechea Mesopotamie, cercetătorii erau foarte interesați de mersul treburilor unui regat sau unui rege, în locul unde stăteau. Și erau, bineînțeles, plătiți să facă acest lucru. Iar cu cât predicțiile lor erau mai corecte, cu atât erau mai bine văzuți și obțineau poziții proeminente. Atunci, astrologia nu era vazută precum un domeniu de nișă ca astăzi, ci era pur și simplu o știință care se studia. O știința, dar era considerată și o artă. Astrologia era lăsată moștenire în familie. Adică, nu oricine putea să studieze cum este în zilele noastre. 

Pe acești oameni îi interesa foarte mult soarta orașului în care stăteau/a cetății. Și soarta regelui. Și prea puțin destinul individual al unui locuitor. Ei considerau că, dacă regele nu o duce bine, nu o va duce bine nici regatul. Ulterior, au început să studieze și astrologia natală, cum o numim noi astăzi. Dar ei au fost interesați, în primul rând, de soarta regatului și de evenimente precum predicții meteorologice pe care le legau de agricultură, minerit. Atunci, astrologa era un instrument foarte practic.”

Interviurile vor fi difuzate miercuri, 2 martie, pe canalul de youtube Astrosens. Dacă nu te-ai abonat, o poți face de acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Tranzitul lui Pluto peste Soarele și Luna din harta natală

Economistul și astrologul financiar Cătălina...

Andreea Cîrstea vine la interviurile Astrosens

Continuăm seria interviurilor cu specialiști din...

Teodora Muth vine la interviurile Astrosens

Continuăm seria interviurilor cu specialiști din...


Cele mai noi articole

Top citite
Freepik.com

Mesajele astrelor pentru PATRU zodii. Iubire de sine pentru Berbec, dinamism pentru Gemeni. Fecioarele trebuie să delege, Peștii au nevoie de disciplină

https://pixabay.com/

Mesajele astrelor pentru PATRU ZODII. Racii trebuie să aibă grijă la bani, Balanțele la excesul de zel. Săgetătorii pot avea tensiuni cu partenerul, la Capricorni apar negocieri

https://pixabay.com/

Luna Plină în Leu de pe 5 februarie. Daniela Simulescu vorbește despre aspecte copleșitoare și situații tensionate - VIDEO

Freepik.com

Cele PATRU zodii care vor fi afectate de Luna Plină în Leu de pe 5 februarie

Cross parteneri