Întrebări istorice pentru care nu se va găsi niciodată răspuns. Ce spun cercetătorii?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Există unele mistere istorice care s-ar putea să nu fie niciodată rezolvate. Lipsa de răspunsuri face aceste enigme mai intrigante. Iată câteva mari enigme!

Uneori, acest lucru se datorează faptului că materialul descoperit relevant a fost pierdut sau un sit arheologic a fost distrus. Alteori, se întâmplă pentru că noi dovezi sunt puțin probabil să apară sau dovezile existente rămase sunt prea vagi pentru a conduce cercetătorii la un consens.

Iată câteva dintre întrebările cercetătorilor, probabil și ale tale!

1. Ce s-a întâmplat cu coloniștii "dispăruți" de la Roanoke?

Pe 22 iulie 1587, John White a ajuns pe Insula Roanoke împreună cu alți 120 de oameni. Câteva luni mai târziu, el a navigat înapoi în Anglia, sperând să-și reînnoiască proviziile de care aveau nevoie urgent. Dar când s-a întors în cele din urmă, trei ani mai târziu, fiecare locuitor dispăruse.

Singurul indiciu al posibilei lor locații? Cuvântul misterios CROATOAN cioplit pe o palisadă, și un alt CRO cioplit pe un copac. White a presupus că locuitorii s-au deplasat pe Insula Croatoan, care acum este numită Insula Hatteras. Dar o furtună s-a declanșat și l-a împiedicat pe White să ajungă pe insulă, și nu a strâns niciodată suficient de mulți bani pentru o altă căutare.

ZECE lucruri de știut despre Papa Legba, intermediarul între cele două lumi

Unele documente sugerează că șeful Powhattan a ucis unii dintre coloniști, dar nu există dovezi arheologice care să susțină această ipoteză. Alte teorii propun că locuitorii au fost atacați de spanioli sau că pur și simplu coloniștii au murit din cauze naturale. Orice ar fi cazul, soarta coloniștilor este "cea mai mare enigmă nerezolvată din istoria americană”.

2. Unde este mormântul Cleopatrei?

Mormântul Cleopatrei VII și al iubitului său, Marc Antoniu, rămâne un mister. Descrierile antice indică faptul că ar fi fost situat în apropierea unui templu al zeiței egiptene Isis și că era un monument "înalt și frumos", bogat în comori din aur, argint, smaralde, perle, ebonită și fildeș. Deși au fost efectuate săpături arheologice în 2010 în zona Alexandria, în special la Taposiris Magna, nu s-a găsit nicio dovadă concludentă a mormântului lor. Arheologii susțin că, dacă mormântul Cleopatrei ar fi supraviețuit până în zilele noastre, este posibil să fi fost jefuit masiv și să fie dificil de identificat.

TREI povești fascinante despre viețile anterioare. Există reîncarnare?

3. Regele Arthur a existat?

Povestea regelui Arthur a fost relatată de numeroase ori timp de peste 1.000 de ani. Camelotul, cavalerii Mesei Rotunde, vrăjitorul Merlin și sabia Excalibur sunt toate părți celebre ale poveștilor arthuriene. Dacă regele Arthur chiar a existat, realitatea era probabil mai puțin magică.

Primele relatări care au supraviețuit datează din secolul al IX-lea și vorbesc despre un lider (poate nici măcar un rege) care a luptat mai multe bătălii împotriva saxonilor.

Există mai multe locuri în Marea Britanie care leagă legende de regele Arthur. Tintagel, un sit de coastă, se spune că ar fi fost presupusa casă a regelui Arthur. Săpăturile arheologice nu au confirmat dacă Arthur a locuit vreodată acolo sau chiar a existat. În cele din urmă, pare puțin probabil ca oamenii de știință să afle vreodată cu siguranță dacă a existat sau nu un rege Arthur real.

TREI mistere nerezolvate. Avioane care au dispărut fără urmă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

TREI mistere nerezolvate. Avioane care au dispărut fără urmă

Misterele aviatice sunt pur și simplu fascinante, nu-i...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

Sursă foto: Pexels

Conjuncție Marte-Neptun pe 29 aprilie. Haos și dezamăgiri pentru PATRU zodii

pixel