Interviu Andreea Chiru, tarotolog: Tarotul a adus în viața mea o mulțumire sufletească de neimaginat
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
Andreea Chiru, cunoscută și sub numele de Cleopatra de către urmăritorii săi, este o tânără remarcabilă care activează în lumea tarotului. Nu doar talentul în acest domeniu o face un bun tarotolog, ci și munca pe care a depus-o, precum și empatia de care dă dovadă. Andreea participă la interviurile Astrosens, unde avem ocazia să o cunoaștem mai bine!

Andreea este o tânără remarcabilă. A captat atenția publicului pe Tik Tok, unde urmăritorii săi și-au dat seama că are cu adevărat un dar în domeniul tarotului. Ceea ce a făcut-o întotdeauna deosebită pe Andreea nu sunt doar feedback-urile pozitive primite, ci și faptul că iubește foarte mult ceea ce face și mereu a fost empatică, încercând să ajute. Ea este și un bun orator, venind și povestind din propria experiență în timpul citirilor, prezentând lucruri cu adevărat surprinzătoare. Nu doar o dată s-a întâmplat să dezvăluie o experiență incredibilă de la citiri, respectând cu toate acestea discreția fiecărui om care i-a acordat încredere! De aceea, nu există nimic negativ ce i-ai putea reproșa Cleopatrei.

Andreea a acceptat invitația noastră de a participa la interviurile Astrosens, așa că acum este momentul să o cunoaștem mai bine pe această fată la care apelezi pentru o ședință de tarot, dar te alegi și cu o prietenă!

Imaginează-ți următorul scenariu. Te întâlnești prima dată cu o persoană care nu a auzit niciodată despre tarot și care își dorește să știe ce este. Ce definiție i-ai oferi?

Tarotul este o metodă de a citi modelul energetic al evenimentelor ce s-au întâmplat sau vor urma să se întâmple în viața persoanei ce vrea a se autocunoaște mult mai bine decât a făcut-o până la momentul respectiv. Este un instrument care poate repera și răspunde la orice întrebare pe care o poți avea (exemplu: ce se întâmplă în internul meu și cauzează puseurile mele de agresivitate? ce l-a determinat pe partenerul/a mea să plece de lângă mine?). Este o metodă care ne ajută să vedem inclusiv timpul evenimentelor, caracteristicile persoanelor, ale muncii noastre, evoluția, starea de sănătate, evenimentele și stările spirituale pe care le-am avut sau le vom avea. 

Care este prima ta amintire legată de tarot?
 
Prima mea amintire legată de Tarot este din 2018, când am văzut-o pe o colegă de facultate jucându-se cu un pachet de cărți pe băncile facultății. Cunoșteam deja conceptul, dar am rămas fascinată (și surprinsă) deoarece era prima oară când vedeam fizic un pachet. Am întrebat-o dacă îmi poate da (n.r.: a da=a face o etalare) și mie la un moment dat, mi-a răspuns pozitiv, dar nu am început decât peste un an de zile. 

Când ai început să studiezi? Și ce anume te-a făcut să urmezi acest domeniu? Ai primit o moștenire în acest sens?

Am început sa studiez serios în 2020, iar prima dată când am pus mâna pe ele să dau a fost în 2019. Colega mea de facultate m-a lăsat sa dau cu pachetul ei de cărți, deși nu lăsa foarte mulți oameni sa îl atingă și am aflat un răspuns șocant legat de fostul meu. Motiv pentru care l-am și confruntat, iar fostul meu a confirmat răspunsul cărților. Dânsului nu i-am zis pe moment de unde știam răspunsul. 
Faptul ca am putut vedea un răspuns corect în planul fizic m-a ambiționat, dar am bătut pasul pe loc până la sfârșitul lui aprilie în 2020, când am primit într-un final două pachete de cărți în cam același timp. Mama mea a fost prima care mi-a dat pachetul de cărți în aprilie, iar pe al doilea l-am primit în vara respectivă. Inițial a fost o joacă până am văzut că mi se materializează citirile și am ajuns să am persoane complet necunoscute care mă rugau sa le dau în cărți. 
Legat de moștenire, de pe ambele familii am persoane cu intuiții foarte dezvoltate. Bunica mea a avut dintotdeauna vise premonitorii, iar mama mea lucrează de mult în timp în domeniul spiritualității. Tatăl meu de, asemenea, îmi povestea de când eram mică cât de puternică e mintea umană, iar dacă vei capăta echilibru intern, corpul tău fizic se vindecă. Mi-a povestit mereu de chakre, chi, somatizare și puterea minții umane. Și acum îmi aduc aminte câte cristale aveam în casă încă din adolescență. 

A fost vreun moment în care te-ai simțit marginalizată din cauza faptului că erai tarotolog?

Nu, nu am avut senzația aceasta. Am avut persoane care mi-au spus ca le e teamă sau că ar putea fi influențate de răspunsurile respective, dar nu m-am simțit afectată. Majoritatea persoanelor sunt curioase și îmi pun întrebări legate de munca mea. 

Care sunt cele mai des întâlnite preconcepții despre tarot?

Prima care îmi vine în minte: este păcat. Biblia a fost modificată pentru a include lucrul acesta undeva în secolul XV, deoarece oamenii de rând începuseră sa preia acest obiect și interpretarea lor de la oamenii bisericii. Tarotul a luat naștere într-o formă foarte similară cu ce avem noi la momentul de față, undeva secolul 14, la 300 de km de Roma. Inițial, preoții deschideau Biblia și cărțile pentru persoane în momente dificile, iar Antoine Court de Gebelin a scris primul tratat ce studia tarotul prin prisma analizei Arcanei Majore, încercând să dovedească faptul ca terminologia are legătură cu simbolistica egipteana a cărții lui Thoth. Teoretic, tarotul are legătură cu hermetismul ca dinamică spirituală, iar noi ar trebui sa respectăm regulile universale când încercam sa ajutăm o altă persoană. 

Alt concept: este placebo. Mereu le explic oamenilor faptul ca ei ar trebui sa lase evenimentele sa curgă, fără a căuta în disperare lucrurile care ies în cărți, iar în condițiile în care am persoane sceptice și totuși ședința se materializează, nu cred că are legătură cu placebo. 

Ce i-ai spune unei persoane care își dorește să urmeze această carieră? Care este cheia succesului?

Consistența. Tarotul este un obiect complex și nu te poți opri doar la a studia semnificatiile. Studiez în paralel astrologia, numerologia, legile hermetice, interpretări și perspective alternative ale unor psihologi ce studiază tarologia, medicina, chakrele, citirea feței, psihologia umană, simbolurile sacre etc. Tarotul este atât de complex încât trebuie sa ai o cultură generală foarte bine dezvoltată pentru a face o interpretare cât mai apropiată de energia omului din fața ta. Același set de cărți nu va avea aceeași intrepretare pentru 3 persoane diferite, motiv pentru care trebuie sa fii pregătit în a te racorda la energia celor 3.

Ce îți trebuie să fii un psihotarotolog bun? Studii, practică, moștenire

Moștenirea a jucat un rol important pentru mine, într-adevăr, dar nu singurul lucru important. Mereu am sesizat faptul că munca de fiecare dată bate talentul. 
În primul rând, eu personal (și împinsă de la spate de psihologul cu care lucrez), am decis ca aș vrea și ca am nevoie sa studiez psihologia. Intuiția și practica ne vor ajuta, dar pentru a fi un psihotarolog bun, va trebui să cunoaștem mintea umană și cum desfacem ghemul mental al persoanei din fața noastră. 

Spune-mi trei lucruri bune pe care le-a adus tarotul în viața ta, dar și unul mai neplăcut.

Tarotul a adus în viața mea o mulțumire sufletească de neimaginat. Când observ că omul cu care am lucrat a ajuns să se echilibreze, să își demareze acțiunea, să lase în spate acea conexiune toxică în care a fost sau că și-a găsit 'jumătatea', mă bucur de parcă este copilul meu. Nu există bani pe planeta aceasta care sa înlocuiască sentimentul respectiv.

A adus echilibru și dorința de evoluție și a adus iubire. O iubire matură, conștientă, liberă, interdependentă, neegoistă.

Un lucru rău adus e ca nu pot sa mă mai bucur de niciun film sau serial. Mereu știu cum se termină.

Oamenii cred că doar femeile apelează la tarot. Așa este? 

Nu, eu am atât femei, cât si mulți bărbați. Am persoane de toate vârstele, sexele, culorile, religiile, orientarile sexuale ș.a.m.d. Am lucrat cu familii, cupluri, prieteni, rude etc.

O să revin cu o idee la ce am menționat mai sus. Bărbații mereu se pun pe treabă mai repede decât femeile. Am rămas surprinsă. 

Dacă ar fi să îți faci un tatuaj, ce ai alege? Nebunul sau Magicianul? Și de ce?

Niciuna din cărțile respective. Aș alege Marea Preoteasă, dar o am deja tatuată pe brațul drept. Am vrut să mă conectez și mai bine la natura mea spirituală și la subconștient, motiv pentru care am decis să o tatuez anul trecut în decembrie. De asemenea e una din cărțile sub care sunt născută. 

Oamenii se sperie enorm de cărțile Moartea și Diavolul. Sigur cărțile acestea au și părți pozitive.  

Da, și de Turn. Nu sunt terifiante. Diavolul poate, de exemplu, sa îți atragă pur și simplu atenția să nu alegi plăcerea pe termen scurt, peste durerea de termen lung sau poate însemna că îți vei confrunta umbra (partea rănită sau traumatizată din noi) pentru a căpăta mai multă putere și control asupra vieții noastre. Nu văd ce e negativ. Dificil, da, dar negativ? Nu mi se pare.

Legat de Moartea, înseamnă încheierea unui capitol sau transformare. Eu sunt exaltată când văd cartea asta în cazul vreunui bărbat sau a unei femei care iese dintr-o relație toxică, nefastă sau dintr-un loc de muncă abuziv. 

Ai avut momente la citiri când primeai niște răspunsuri pe care n-ai fi vrut să le dai?  

Da, am momente când trebuie sa anunț trecerea pe partea cealaltă a cuiva, iar la o fată am fost atenționată de ghizii ei sa nu spun 'moarte' direct. Vedeam ca i se încheie conexiunea și îmi ieșise moartea de 7-8 ori. M-am prins ce însemna. Nu îi ieșise că partenerul o înșală sau ca ar fi influențat din exterior sau că se vor certa. Avea meningită și știam încă de la prima citire că în maxim două luni trece pe partea cealaltă. Ei i-am dat marja, i-am bătut apropouri de a se pregăti mental și am primit informația să nu o chinui.

A doua oara când ne-am văzut, m-a întrebat dacă știam și i-am zis da. Durerea și neputința ar fi fost mult mai mari dacă îi spuneam cu două luni înainte.

A treia oară am văzut un suflet pereche, i l-am descris de la A la Z și când va apărea.

A patra oară am aflat că a fost trimis de sufletul ei pereche ce trecuse pe partea cealaltă. Am plâns după ședința respectivă, mi s-a părut atât de frumos, dar atât de trist. 

Care este tipul tău de etalare preferat și de ce? 

Cel în care las cărțile să sară. 

Cum crezi că arată viitorul tarotului?
 
Eu cred că ne vom folosi mult mai bine de obiectul acesta în viitor și vom avea persoane bune și obiective. Abia aștept sa îi văd venind și crescând. 

De ce și-ar face cineva o regresie? La ce îl poate ajuta? La ce îi poate dăuna?

Regresia mi se pare foarte utilă pentru oamenii care nu înțeleg de ce au relații dificile cu anumiți membrii ai familiei sau care trec prin experiențe grele de-a lungul vieții. Având acces la o viață anterioară, ne putem explica mulți factori care s-ar întâmpla. Partea negativă a unei regresii este ca nu știm niciodată cât de violentă sau traumatizantă a fost experiența anterioară, iar acolo poate fi o bătălie mentală destul de dură. 

Care alte domenii spirituale îți sunt dragi?

Alte domenii foarte dragi pentru mine sunt numerologia și citirea feței. 

Câteva cuvinte pentru cititorii site-ului nostru.

Dragii și dragile mele, ma bucur că ați citit cu interes pana la sfârșitul articolului. Mă bucur dacă am reușit sa vă clarific anumite lucruri legate de mine sau de domeniul în care activez. Cu atât mai mult, dacă am reușit să vă stârnesc și curiozitatea în a vă cumpăra anumite cărți sau în a studia puțin, eu mă bucur enorm.

În oricare ipostază sunteți în viața voastră, vreau să țineți minte ca mereu aveți putere asupra minții și emoțiilor voastre, intuiția voastră o să vă fie ghid, iar corpul vă va spune mereu ce aveți de făcut. Va îmbrățișez și vă aștept sa ne vedem.

Dacă vreți să o cunoașteți mai bine pe Andreea, o puteți găsi pe contul său de Instagram: cleopatratarotreadings_ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Tranzitul lui Pluto peste Soarele și Luna din harta natală

Economistul și astrologul financiar Cătălina...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

Previziuni astrale. Săptămâna Patimilor aduce daruri...


Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Motiv de bucurie pentru o zodie

pixel