Îmbunătăţirea, actualizarea şi extinderea sistemului RO-ALERT
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Sistemul RO-ALERT va fi îmbunătățit în perioada următoare. 

Ca înainte de orice retrogradare a lui Mercur, este bine să ne preocupăm de optimizare și de reactualizarea trecutului. Iar cum următoarea retrogradare va avea loc în semnul Fecioarei(23 august-15 septembrie), este important să discutăm despre siguranță, rapiditate și folosirea tehnologiei în beneficiul oamenilor. 

Iar cum zilele acestea, avem o opoziție Mercur-Saturn, este recomandabil să fim prevăzători din timp. 

Și iată ce veste am primit!

Îmbunătăţirea, actualizarea şi extinderea sistemului RO-ALERT pentru a asigura o avertizare cât mai eficientă şi rapidă a populaţiei în cazul unor situaţii de urgenţă au fost discutate, miercuri, într-o şedinţă de lucru la Ministerul Afacerilor Interne, de reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţiei Naţionale Apele Române şi ai Institutului Naţional de Hidrologie.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a DSU, s-a analizat modul actual de transmitere a mesajelor şi s-au identificat posibile îmbunătăţiri pentru a optimiza funcţionarea acestui sistem. Un alt aspect important abordat în cadrul întâlnirii a fost diversificarea metodelor şi modurilor de transmitere a mesajelor prin RO-ALERT, inclusiv posibilitatea de a transmite mesaje în funcţie de categoria şi gravitatea evenimentului, precizează sursa citată. Discuţiile au vizat posibilitatea interconectării cu alte aplicaţii şi platforme, inclusiv radioul şi televiziunea, pentru a asigura o acoperire cât mai largă şi o comunicare eficientă către cetăţeni în diferite situaţii de urgenţă.

Totodată, au fost purtate discuţii despre îmbunătăţirea mecanismului de alertare privind fenomenele meteorologice şi optimizarea acestora, prin modernizarea reţelei naţionale de staţii meteorologice, proiect aflat în derulare de către ANM. 'Această acţiune va îmbunătăţi performanţele prognozelor, avertizările meteorologice şi timpul de răspuns în vederea informării factorilor de decizie şi a populaţiei, pentru prevenirea şi diminuarea pagubelor datorate fenomenelor meteorologice periculoase, inclusiv situaţiile de vreme severă imediată', precizează sursa citată. A fost prezentat şi un raport de progres, în care s-au evidenţiat realizările până în prezent şi s-au conturat obiectivele viitoare ale îmbunătăţirii sistemului RO-ALERT. Eforturile sunt orientate către automatizarea acestuia, astfel încât să poată fi acţionat rapid şi eficient în momente critice.

Sursă: AGERPRES/(AS - editor: Andreea Rotaru)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Horoscop internațional. Ce îi așteaptă pe Berbeci, Gemeni și Lei în luna mai?

pixel