Ema Barbă, instructor de yoga, sfaturi despre îmbunătățirea stării mentale și fizice. Nu-i nevoie de mult efort!
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Ema Barbă a fost unul dintre invitații Astrosens în urmă cu câțiva ani. Ghid și instructor de yoga, aceasta ne explică ce beneficii aduce acest domeniu pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.

Pentru că ne apropiem de aniversarea de trei ani a site-ului nostru Astrosens.ro, ne-am hotărât să aducem în atenția voastră câțiva dintre invitații care ne-au cucerit. Printre ei se numără și Ema Barbă, o nativă Pești empatică și sensibilă. Știți deja că promovăm și tineri talentați din diverse domenii spirituale, așa că Ema ne-a vorbit despre faptul că yoga și meditația se pot practica la orice vârstă. Ba mai mult, aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Aceasta are o carieră de peste zece ani în comunicare pentru educație. Mai mult, a studiat peste 500 de ore la Sattva Yoga Academy, în Rishikesh, India, școală acreditată de Yoga Alliance și a obținut șase certificări în terapie prin meditație, în România.

Iată cum își începe prezentarea pe propriul site: "Acum zece ani, viața mea arăta foarte diferit. Sufeream de astm, anxietate și alte lucruri care deveau tot mai greu de dus. Răceam grav de 3-4 ori/an. Am ajuns la spital pentru probleme cardiace, renale. Sufeream din toate punctele de vedere. Îmi era greu să mă concentrez la birou, îmi era greu să spun NU. Simțeam anxietate, o stimă joasă de sine. În orice cameră intram, simțeam că sunt mai prejos decât ceilalți.

Într-o zi, la birou, am început să practic Yoga la propunerea Ralucăi, colega mea de birou. M-am simțit atât de liniștită, de vie, încât am continuat."

Yoga și meditația sunt complementare, dar pot fi practicate și separat, în funcție de nevoile și starea fiecăruia. Pot fi practicate la orice vârstă și indiferent de condiția fizică. De asemenea, nu ai nevoie de echipamente speciale.

Oricine poate practica yoga, indiferent de vârstă sau condiția fizică. Exercițiile și posturile de yoga pot fi adaptate pentru fiecare persoană, inclusiv pentru cei cu dizabilități.

„Yoga poate fi practicată de oricine. Există posturi și exerciții de respirație care ajută la îmbunătățirea sistemului nervos, conferind mai multă calm, liniște și stabilitate. Șansele de a dezvolta depresie scad considerabil, iar pentru cei care deja suferă de depresie, yoga funcționează ca un tratament non-farmaceutic. Prin practică, se îmbunătățește oxigenarea corpului. Nu există o limită de vârstă; yoga poate fi practicată la orice vârstă."

Nu ai nevoie de echipamente speciale pentru a practica yoga, adaugă Ema.

"Atâta timp cât ai o suprafață plană, poți folosi o pătură sau poți face exercițiile chiar și de pe scaun.”

"Yoga și meditația oferă un spațiu sigur în care îți poți trăi emoțiile. E diferit să-ți exprimi emoțiile pe o saltea de yoga, comparativ cu a țipa la cineva. Toți oamenii se enervează, dar diferența între a te simți nervos și a fi agresiv constă în modul în care alegi să trăiești acele emoții," explică Ema.

Ce îți trebuie ca să meditezi?

Pentru a medita, ai nevoie de puțin timp – 10-15 minute sunt suficiente. Este important să găsești un loc pe care să-l simți al tău. Acesta poate fi marginea patului, un scaun, sau chiar lângă pat. Deși meditația în pat nu este recomandată, fiindcă mulți oameni adorm, se poate face și acolo.

"Ai nevoie doar de un loc liniștit și de puțin timp pentru tine, Yoga, deşi te linişteşte, capeţi foarte multă energie", a punctat Ema.

Poți urmări aici întreaga emisiune, în cadrul căreia Ema vorbește și despre beneficiile meditației. 

Youtube video image

De asemenea, Ema Barbă poate fi găsită pe următoarele două rețele: https://www.instagram.com/emabrightliving/ si https://www.facebook.com/ema.barba/ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Aphantasia. Când mintea rămâne fără imagini

Îți este ușor să îți imaginezi lucruri? Nu toți oamenii...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Horoscop 16 septembrie 2024. Zodia care va pune gaz pe foc

Cu ce ne întâmpină astrele la început de săptămână?

Horoscop 16 septembrie 2024. O zodie va fi cu capul în nori

Care sunt recomandările zilei pentru ultimii șase...


Top citite
Sursă foto: Freepik

Ce aduce Sezonul Balanței pentru fiecare zodie/ascendent până pe 23 octombrie

Sursă foto: Freepik

Horoscop final de an 2024. Previziunile astrale pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

freepik.com

Eclipsa de Lună de pe 18 septembrie. Revelații și schimbări pentru TOATE zodiile

Sursă foto: Freepik

Marte activează axa karmă-destin. Patru zodii vor primi lecții

pixel