Elon Musk ar putea duce internetul în Amazonia
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Internet în Amazonia. Brazilia, în discuţii cu Elon Musk.

Brazilia se află în discuţii cu fondatorul companiei americane SpaceX, Elon Musk, pentru furnizarea de acces la Internet prin satelit în Amazonia şi depistarea defrişărilor ilegale, au anunţat miercuri autorităţile braziliene, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Ministrul brazilian al comunicaţiilor, Fabio Faria, s-a întâlnit luni cu miliardarul american în Austin, Texas, în vederea unui parteneriat cu SpaceX care să asigure, prin Starlink, o conexiune la internet pentru şcolile şi centrele de sănătate din zone izolate.

Depistarea defrișărilor cu ajutorul sateliților



SpaceX ar permite, de asemenea, depistarea, cu ajutorul sateliţilor săi, a defrişărilor ilegale în cea mai mare pădure tropicală din lume, a explicat ministerul.

"Discutăm probleme de mediu şi conexiunea (la internet) a şcolilor din zonele rurale din Brazilia", a spus ministrul într-un videoclip postat pe Twitter după întâlnire. "Sunt încântat să pun bazele unui parteneriat cu Starlink şi cu SpaceX", a mai spus el.

Acord pentru accesul la internet în fiecare școală 



Potrivit lui Faria, un acord ar trebui să permită accesul la internet în fiecare şcoală din zonele rurale din Brazilia, precum şi în rezervaţiile indigene şi alte zone izolate.

Elon Musk s-a declarat la rândul său "dornic să ofere conectivitate celor mai lipsiţi de aceasta din Brazilia" şi să ajute "la garantarea conservării pădurii amazoniene", esenţială pentru echilibrul climatic.

Un purtător de cuvânt al Ministerului brazilian al Comunicaţiilor a declarat pentru AFP că această întâlnire a reprezentat "o primă abordare" şi că nu a fost propusă nicio dată pentru semnarea unui acord.

Starlink foloseşte peste 1.500 de sateliţi pe orbită terestră joasă



Starlink foloseşte "o constelaţie" de peste 1.500 de sateliţi pe orbită terestră joasă pentru a furniza internet în majoritatea regiunilor de pe planetă, în special în Amazonia, din care 60% se află în Brazilia.

În această ţară cu dimensiuni continentale, circa 40 de milioane de locuitori nu au încă acces la internet, adică 19% din populaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Un leu a evadat de la circ în Italia

Un leu a provocat haos în apropierea Romei, după ce a...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel