DOUĂ dintre cele mai mari mistere ale lumii rămase nerezolvate
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Lumea e mare și plină de enigme. Unele dintre aceste mistere nu-și vor găsi niciodată răspuns, iar căutarea se oprește la un moment dat. Iată două dintre cele mai interesante!

Dacă ar fi să abordăm mai în profunzime subiectul, nu ne-am opri niciodată. Câte mistere nerezolvate există pe lume? Prea multe să le putem cunoaște pe toate. Dar unele cazuri au lăsat o amprentă uriașă în lume. Își vor găsi vreodată răspuns? Probabil că nu. Putem spera la o încheiere? Desigur.

Iată două dintre acestea!

1. Nava fantomă

Nava fantomă Mary Celeste a fost descoperită pe 4 decembrie 1872 în largul oceanului Atlantic, abandonată și plutind. S-a constatat că era în perfectă stare de navigație și cu încărcătura complet intactă, cu excepția unei bărci de salvare, în care părea că s-au îmbarcat călătorii într-un mod ordonat. Însă de ce s-a întâmplat acest lucru? A rămas un mister, deoarece niciuna dintre persoanele de la bord nu a mai fost auzită vreodată. Nava Mary Celeste a plecat din New York spre Genova, Italia, în noiembrie 1872. Echipajul era condus de căpitanul Benjamin Briggs și era format din șapte membri, inclusiv soția lui Briggs și fiica lor de doi ani. Proviziile de pe navă erau suficiente pentru șase luni, iar printre bunurile de pe navă se numărau și articole de lux, precum o mașină de cusut și un pian vertical. Istoricii și comentatorii sunt în general de acord că pentru a abandona o navă atât de valoroasă, trebuie să fi apărut circumstanțe extraordinare și alarmante. Cu toate acestea, ultima înregistrare din jurnalul zilnic al navei nu dezvăluie nimic neobișnuit, iar la bord, totul părea în ordine. De-a lungul anilor, teoriile conspirației au inclus rebeliunea, atacul de pirați și chiar un atac al unui monstru marin sau al unui monstru de mare. Cu toate acestea, cauza din spatele acestei nave fantomă rămâne nerezolvată.

Marte în Vărsător. O viziune asupra viitorului: Revoluție fără arme, doar cu tehnologie

2. Criminalul Zodiac

În târziul anilor 1960 și începutul anilor 1970, un criminal în serie cunoscut sub numele de "Criminalul Zodiac" a provocat teroare în nordul Californiei. Au fost cel puțin cinci victime, însă ulterior criminalul a pretins că a ucis cel puțin 37 de persoane în total.

La data de 20 decembrie 1968, pe Lake Herman Road în Vallejo, David Faraday în vârstă de 17 ani și Betty Lou Jensen în vârstă de 16 ani au fost împușcați și uciși în timp ce se aflau într-o mașină parcată. Atunci când poliția a ajuns, Betty a fost găsită decedată, în timp ce David încă mai trăia. Din nefericire, acesta s-a stins în drum spre spital. Acesta a fost primul omor comis de Asasinul Zodiac, pentru care a scăpat nepedepsit.

Următoarea crimă a avut loc pe 4 iulie 1969, în Blue Rock Springs Park, la doar câteva minute distanță de locul crimei anterioare. Ucigașul Zodiac s-a apropiat de o mașină parcată cu o lanternă și apoi a ucis-o pe Darlene Ferrin, în vârstă de 22 de ani, și pe Michael Mageau, în vârstă de 19 ani. Ambii erau încă în viață când au fost găsiți, dar doar Mageau a supraviețuit. Acesta a reușit să descrie atacatorul drept un bărbat tânăr, alb, cu vârsta între 26 și 30 de ani, de statură robustă, cu o greutate de cel puțin 90kg, înălțimea în jur de 5'8", cu părul brun deschis și ondulat și o față mare. Într-o oră, poliția a primit un apel telefonic de la cineva care pretindea că este criminalul și autorul omorurilor de pe Lake Herman Road.

ZECE lucruri de știut despre Papa Legba, intermediarul între cele două lumi

La 1 august 1969, San Francisco Chronicle, San Francisco Examiner și Vallejo Herald au primit fiecare câte o scrisoare scrisă de mână de la cineva care susținea că este autorul împușcăturilor. Scrisorile conțineau detalii specifice despre crime pentru a demonstra că expeditorul era, într-adevăr, criminalul. Toate scrisorile erau semnate cu un cerc cu o cruce prin el, simbolul care ulterior avea să fie recunoscut ca semnul Criminalului Zodiac. De asemenea, în scrisoare se aflau trei coduri diferite pe care autorul a cerut să fie publicate în ziare, altfel amenințând că va ucide din nou. Asasinul Zodiac a declarat că descifrarea codurilor ar fi trebuit să îi reveleze identitatea.

La 4 august 1969, o altă scrisoare a fost primită, începând cu fraza "aceasta este Zodiacul vorbind", marcând prima dată când criminalul s-a referit la el însuși ca Zodiac. Pe 8 august, codul a fost descifrat de un cuplu din Salinas, California. Codurile citite erau: "Îmi place să ucid pentru că este atât de distractiv. Este mai distractiv decât să ucizi animale sălbatice în pădure, pentru că omul este cel mai periculos animal de ucis. Ceva îmi oferă cea mai palpitantă experiență, este chiar mai bine decât să ai o experiență intimă cu o fată. Cea mai bună parte este că atunci când mor, voi renaște în paradis și cei pe care i-am ucis vor deveni servitorii mei. Nu vă voi da numele meu pentru că o să încetiniți sau o să opriți colectarea mea de servitori pentru viața de apoi."

După ce a luat alte trei vieți și a provocat teroare la nivel național, Criminalul Zodiac a scris ultima sa scrisoare pe 29 ianuarie 1974, concluzionând scrisoarea cu un nou scor "Eu=37, SFPD=0" (n.r: SFPD= San Francisco Police Departament). Adevărata identitate a acestuia nu a fost niciodată descoperită.

Ofițer naval în atacul de la Pearl Harbor. O poveste despre REÎNCARNARE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

TREI mistere nerezolvate. Avioane care au dispărut fără urmă

Misterele aviatice sunt pur și simplu fascinante, nu-i...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Motiv de bucurie pentru o zodie

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

pixel