Decizie istorică în România: CEDO cere țării noastre să recunoască familia formată din persoane de același sex
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis la data de 23 mai că România a încălcat articolul 8 din Convenţie: dreptul la „respectarea vieţii private şi de familie”, în cazul cuplurilor de acelaşi sex.

Aceștia sunt niște români ignorați până acum de stat, dar cu această hotărâre se declanșează, practic, un mecanism de punere în executare a hotărârii CEDO, supravegheat de Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, în fața căruia statul român ar trebui să vină să dea socoteală, periodic. Hotărârea spune foarte clar că România trebuie să recunoască și să protejeze, prin lege, aceste familii, ca pe toate celelalte.

Hotărârile CEDO sunt obligatorii, nu doar cu titlu de recomandare, iar respectarea lor este supravegheată. Periodic, la circa 6 luni, se întâlnesc miniștrii de externe din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei și, în fața lor, Guvernul României trebuie să explice ce a făcut să respecte autoritatea CEDO. Totodată, judecătorii români, începând de ieri, au această hotărâre ca punct de referință și ca sursă de lege.

Hotărârea vine la 4 ani după ce 42 de persoane au dat în judecată statul român din cauza lipsei de recunoaștere și protecție legală pentru familiile lor.

Parlamentarii, nevoiți să legifereze parteneriatul român pentru persoanele din comunitatea LGBTQIA+

„Solicităm Guvernului și Parlamentului adoptarea de instrumente adecvate de protecție și recunoaștere juridică pentru toate familiile din România, precum: Modificarea Codului Civil pentru a permite căsătoria între persoane de același sex și recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex încheiate în străinătate; Legiferarea parteneriatului civil, indiferent de sexul celor doi parteneri de cuplu, înregistrat de către ofițerul de stare civilă (...)

Vezi articolul complet pe DC News!

Iată și părerea astrologului Daniela Simulescu!

„Spuneam odată cu intrarea lui Pluto în Vărsător că urmează o perioadă în care vom vorbi de drepturi egale. Și iată cum decizia CEDO asta arată. Că unii dintre cetățenii acestei țări nu au aceleași drepturi ca majoritatea. Și cum semnul Vărsătorului provoacă, bineînțeles că, pentru o perioadă, societatea noastră, profund conservatoare, se va lupta cu orice schimbare.

Dar, cu siguranță, până în 2044, mentalul colectiv va trece prin numeroase schimbări radicale. Și cum îl avem și pe Uranus în semnul tradițional al Taurului, schimbările vor începe cu adevărat atunci când țara noastră va avea de suferit din punct de vedere financiar din cauza nerespectării drepturilor oamenilor.”

Îți recomandăm să afli mai multe din articolul: Tranzitul lui Pluto în Vărsător. Astrologul Daniela Simulescu: "Va zgudui civilizația!" - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel