„Curajosul cu suflet de alchimist care poartă masca rebelului”. Pe tine ce arhetip te reprezintă? Astrologie arhetipală cu Teodora Muth
Autor: Elena Airini
Data actualizării:
Data publicării:
Teodora Muth, terapeut transpersonal, ne învață cum să abordăm arhetipurile și ne face o scurtă și extrem de interesantă introducere în ce înseamnă astrologia arhetipală și cum ne poate ajuta în viața și relațiile noastre.

„Lumea este o scenă, iar planetele sunt actorii.“ Această propoziție ilustrează destul de bine ce ne prezintă terapeutul transpersonal, Teodora Muth, în cadrul interviurilor Astrosens. Dacă ar fi să apelăm la o scurtă descriere, putem spune că Teodora este din Oradea, are două licențe: de inginer constructor și de economist. Și că studiază astrologia de mai bine de 30 de ani. Și că este nativ Taur, cu Luna în Capricorn și cu ascendentul în Pești. Sau că are o conjuncție Soare-Algol, una de care astrologii de acum câteva mii de ani s-ar fi temut. Mai multe detalii despre Teodora și despre Congresul Asociației Astrologilor din România aflați aici. 

Teodora Muth aduce în prim-plan astrologia arhetipală, o altă modalitate de a înțelege lumea din punct de vedere astrologic, cu ajutorul arhetipurilor. 

Arhetipurile ușurează înțelegerea astrologiei, spune Teodora Muth. Trăim alături de arhetipuri, sunt niște modele ușor de recunoscut în viața noastră. Dacă vom vedea o femeie ținând în brațe un copil, mintea noastră va percepe arhetipul mamei. 

Cuvântul „arhetip” vine din limba greacă și înseamnă model străvechi, „arhe” fiind vechi, iar „tip” la fel ca în română, tip, model. Ideea de arhetip ne duce cu gândul la acel model extrem de vechi, bine întipărit în conștiința noastră colectivă. Ideea de arhetip este extrem de flexibilă, pliabilă, nu va rămâne mereu în aceeași formă, însă va fi cu siguranță recunoscută de către mentalul colectiv. 

Principiul pe care se bazează astrologia face ca și planetele să aibă o legătură cosmică, transpersonală cu principiile arhetipale, iar tiparele care se formează între planete, corespund cu tiparele problematicii existenței umane de aici, de pe pământ. Dacă ne gândim la „bolovanul” de pe cer, din pricina căruia eu sunt mai nervos decât de obicei, va fi mai greu să folosesc asta în folosul meu, mai degrabă l-aș putea privi precum un personaj, actant în marele meu potențial evolutiv, modelându-se dinamic. Atât noi, cât și planetele, suntem într-o continuă stare de transformare și de actualizare.  În momentul în care începem să vedem o hartă natală în termeni arhetipali, putem vedea planetele „la lucru”, de parcă ar fi niște personaje, cum ființa noastră, energia noastră cu care am venit în lume este întruchipată de niște personaje care se mișcă pe „scena corpului zodiacal”. 

Teodora Muth le recomandă pasionaților de astrologie care doresc să înceapă de undeva, un fel de abecedar al astrologiei, care se numește chiar „ABC-ul astrologiei” și este scris de Steven Forrest. Această carte ne propune „următoarea ecuație astrologică”, spune terapeutul transpersonal, și anume Soarele este cel care răspunde la întrebarea CINE SUNT EU?; Luna, fiind expresia climatului emoțional, răspunde la întrebarea CEL FEL DE SUFLET AM; iar Ascendentul, filtrul prin care ne raportăm la viață, răspunde la întrebarea CE FEL DE MASCĂ PORT?

Să recapitulăm, deci, aceste trei elemente importante:

Soarele: Cine sunt eu?

Luna: Ce fel de suflet am?

Ascendentul: Ce fel de mască port?

Citește și: Daniela Simulescu ne răspunde: Ce contează mai mult într-o astrogramă - Zodia, Luna sau Ascendentul?

Pentru fiecare Zodie avem un set de arhetipuri, desigur, acestora li s-ar mai putea adăuga și altele

Berbec: luptătorul, curajosul, războinicul, încăpățânatul, certărețul

Taur: finanțistul, agricultorul, leneșul,  lacomul, rigidul

Gemeni: curiosul, învățătorul, învățăcelul, șarlatanul

Rac: mama, ocrotitorul, cel care hrănește

Leu: regele, regina, actorul, dictatorul, tiranul

Fecioară: analistul, vindecătorul, perfecționistul, criticul, mironosița

Balanță: artistul, diplomatul, pacifistul, indecisul

Scorpion: alchimistul, șamanul, vrăjitorul, femeia fatală, manipulatorul

Sagetător: filosoful, povestitorul, aventurierul, bigotul, justițiarul

Capricorn: tatăl, strategul, materialistul, depresivul

Vărsător: eliberatorul, geniul, rebelul, exilatul, revoluționarul

Pești: poetul, visatorul, misticul, muzicianul, dependentul

Acum vom reveni la întrebările pe care le-am văzut mai sus și identificăm semnul Zodiacal care ne reprezintă  Soarele, Luna, Ascendentul. 

Să presupunem că avem o persoană cu Soare în Berbec, Lună în Scorpion și Ascendent în Vărsător. Vom alege câte un model cât mai reprezentativ din cele expuse mai sus și vom obține următorul tipar: curajosul cu suflet de alchimist care poartă masca rebelului. 

Să încercăm încă o dată. Avem o persoană cu Soare în Balanță, Lună în Pești și Ascendent în Fecioară. Acesta ar putea fi artistul cu suflet de mistic care poartă masca vindecătorului. 

Vă invităm și pe dvs. să încercați să deschideți această portiță către cunoașterea lumii și a propriei persoane în acest mod. Sigur că această definiție nu ne va cuprinde cu totul, dar ne va fi mai ușor cu ajutorul acestui portret să relaționăm cu cei din jurul nostru. Teodora Muth încheie interesantul interviu, insistând asupra importanței cunoașterii arhetipurilor, citând din Jung care afirmase că în momentul în care nu deținem înțelegerea asupra lor, vom ajunge să fim noi conduși de ele. 

Urmăriți întregul interviu VIDEO mai jos! 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

Sursă foto: Pexels

Final de aprilie cu evenimente neașteptate pentru Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

Pixabay.com

Noi previziuni astrale pentru Rac, Leu, Scorpion și Capricorn. Trebuie să vă concentrați mai mult pe propria persoană!

pixel