Cum va fi vremea până la începutul lunii mai? Temperaturile cresc, dar nu scăpăm de ploi
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Când revine vremea la normal?

Deși suntem în a doua lună de primăvară din punct de vedere calendaristic, ne-am confruntat cu temperaturi scăzute, ploi și chiar ninsori. 

Iată ce anunță ANM despre vreme până la 8 mai!

17 - 24 aprilie

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Azi, 20 aprilie, meteorologii anunță valori termice apropiate de cele normale pentru această perioadă, însă nu scăpăm de ploi. Cerul va fi mai mult variabil, iar dimineața și seara, pe alocuri, va apărea ceața.

Ploile își vor face simțită prezența în majoritatea regiunilor țării. Valorile din termometre sunt în creștere, ele apropiindu-se de cele normale perioadei. Cerul va fi predominant noros, cu adverse sub formă de ploaie. Precipitații vor fi însoțite de descărcări electrice în regiunile sudice, estice, la munte, local în centru și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului.

Conform informațiilor oferite de Administrația Națională de Meteorologie, in zonele montane înalte vor fi semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Totodată, vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și sud-estice ale țării.

Valorile diurne se vor situa aproape de normalul acestei perioadei. Temperaturile maxime ale zilei se vor situa între 12 și 21 de grade, iar minimele între 2 și 10 grade Celsius. Pe arii restrânse, mai ales spre sfârșitul intervalului, se va forma ceață.

24 aprilie - 1 mai 

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în regiunile extracarpatice.

1 - 8 mai

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână a lunii mai, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Sursa: ANM, Dc News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel