Cum va fi vremea de Paște 2023. Mihai Timu, meteorolog ANM, spune unde va fi vreme frumoasă
Autor: astrosens Team | Dată: 31 Martie 2023, 20:58
Colegii de la DCNews l-au avut invitat pe Mihai Timu (meteorolog ANM) care ne-a prezentat prognoza meteo cu ocazia Paștelui 2023.

„Cea mai sigură prognoză este aceea scurtă și medie, de până la patru zile. În privința prognozei pentru Paște avem o mică problemă, de exemplu, în privința precipitațiilor. Pentru săptămâna viitoare, 3-10 aprilie, se estimează precipitații peste normalul perioadei în sud, centru și est, pentru că vom vorbi despre un ciclon care va aduce cantități importante de apă. Pentru săptămâna cealaltă, 10-17 aprilie, care include și weekend-ul de Paște, pare că avem un deficit de apă sau un regim pluviometric apropiat sau ușor sub cel normal. 

De exemplu, în partea de sud a țării ar trebui să avem, în săptămâna aceea, undeva între 15 și 20 de litri, o cantitate normală, dar nu putem spune cu exactitate perioadele când vor fi aceste precipitații, pentru că acum ne îndreptăm spre vară și, la fel de bine, putem avea această cantitate într-o singură zi, într-o singură după-amiază, în sud, iar în restul săptămânii să nu plouă deloc. Deci avem o mică problemă cu aceste estimări în ceea ce privește regimul pluviometric, adică nu putem spune în acest moment care sunt zilele cu ploaie.

Trebuie să ne mai apropiem puțin de Paște, pentru a spune cu exactitate dacă o să plouă atunci, dar putem spune cu certitudine ceea ce se întâmplă în regim termic, pentru că, mediat pe săptămâna aceea, ar trebui să avem maxime, în general, între 15 și 20, iar prognoza săptămânală menționează că valorile termice vor fi apropiate de aceste valori, deci ar trebui să avem cumva un regim termic apropiat de normal, în jurul Paștelui”, a precizat Mihai Timu.

Vremea la munte. Întrebat dacă va mai fi zăpadă la munte, meteorologul a răspuns... Citește continuarea AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Ploi în aproape toată țara de Paște. Anunțul ANM

Există noi prognoze referitoare la vremea de Paște.

Bagdadul se confruntă cu prima furtună de nisip din 2023

Tranzitul lui Saturn în Pești(2023-2026) ne va supune...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursa: pixabay.com

4 iunie: Lună Plină în Săgetător. Previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

https://pixabay.com/

Zodia căreia îi merge totul din plin. Ce altă zodie va înota în ape tulburi?

Freepik.com

Semnificația spirituală a fiecărui semn din zodiac. Ce ne spune Vărsătorul?

Sursa: pixabay.com

Ce aduce Saturn retrograd în Pești pentru Taur/Ascendent în Taur?

Cross parteneri