Cum va fi vremea de Crăciun. Elena Mateescu, anunţurile momentului
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat cum va fi vremea de Crăciun. 

Întrebată dacă va ninge de Crăciun, Elena Mateescu a spus că "este posibil, mai ales în ziua de sâmbătă, 25 decembrie. Posibil să consemnăm ninsori mai ales în nord, nord-vest, nord-est. Va fi o vreme rece, pentru că minimele de pe 25 decembrie pot fi între -7 grade până la 1-3 grade Celsius pe litoral, iar maximele între 4 şi 8-9 grade. 

De luni, 20 decembrie, o să înceapă procesul de răcire în toată ţara. Luni vorbim de maxime de la -2 grade până la 7 grade, în timp ce minimele vor fi între -9 şi 1-2 grade Celsius. De la mijlocul săptămânii, mai ales miercuri şi joi, nopţile şi dimineţile vor fi foarte reci, vom avea temperaturi de până la -15 grade Celsius. Între -7 şi -9 grade vor fi în Bucureşti. 

La acest moment, până pe 24 decembrie, vorbim de o vreme rece în Bucureşti şi posibile fulguieli, după care vor fi precipitaţii mixte. După Crăciun, în ultima săptămână, rămânem pe un fond de vreme deosebit de rece". 

Iată prognoza meteo pentru următoarele trei săptămâni 

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. 

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sudică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Luna Plină din Scorpion

pixel