Cum arată Apocalipsa din perspectiva Bibliei? Iată semnele Sfârșitului Lumii!
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
În Biblie, găsim câteva profeții răvășitoare despre Sfârșitul Lumii. Se pare că unele dintre acestea deja s-au împlinit. Iată semnele care ne-au fost lăsate în Biblie!

Este posibil să știi că Sfârșitul este aproape?

În Matei 24, după ce Iisus a dat o secvență de evenimente care ar urma să aibă loc la sfârșitul veacului, El a spus: "Când veți vedea toate aceste lucruri, știți că este aproape - la uși!" (Matei 24:33)

Iată câteva dintre semne!

  1. Creșterea Marii Britanii și a Americii. Știai că Biblia a prezis că două națiuni puternice ar urma să se ridice în anul 1788? O națiune ar fi condusă de un grup și ar deveni cea mai mare imperiu din istorie. Cealaltă națiune ar deveni cea mai bogată și cea mai puternică națiune din istorie. Această profeție despre zilele din urmă s-a împlinit la timp de către Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.
  2. O explozie a cunoștințelor. Cartea lui Daniel din Biblie conține multe profeții despre sfârșitul timpurilor. După ce îngerul Mihail i-a spus lui Daniel secvența evenimentelor de la sfârșitul timpurilor, el a spus: "Dar tu, Daniel, închide cuvintele și pecetluiește cartea până la vremea sfârșitului. Mulți vor alerga de colo-colo și cunoștințele se vor mări." (Daniel 12:4). Această afirmație a prezis că puțin timp înainte de sfârșit, va fi o creștere în călătorii și cunoștințe. A fost aceasta împlinită? Uitați-vă în jurul vostru.
  3. Creșterea Germaniei. După Al Doilea Război Mondial, majoritatea oamenilor erau siguri că Germania nu va mai ridica niciodată capul. Dar cei care au înțeles profeția biblică a sfârșitului timpurilor au prezis cu încredere că Germania va reînvia pentru a deveni puterea principală din Europa și din lume.
  4. Declinul SUA și al Europei Nord-Vestice. Marea Britanie obișnuia să fie națiunea principală în lume. Acum, în special după Brexit, Marea Britanie se luptă să-și găsească locul în lume. În 2021, lumea a privit cum America a fugit din Afganistan în timp ce talibanii au inversat decenii de război în câteva zile.  Problemele din America și Marea Britanie, Canada și Australia, Franța și restul Europei Nord-Vestice sunt evidente. Biblia prezice multe probleme specifice pe care aceste țări le experimentează acum și le vor experimenta în următorii ani.
  5. Scepticism și neîncredere. Biblia prezice că în ultimele zile, mulți oameni vor ironiza profețiile biblice: "În ultimele zile vor veni batjocoritori, mergând după propriile lor pofte și spunând: 'Unde este promisiunea venirii Lui? Căci, de la ziua în care părinții au adormit, toate rămân așa cum au fost de la începutul creației.'" (2 Petru 3:3-4). În ultimii 150 de ani, câțiva miliarde de oameni au învățat acasă și la școală că nu există Dumnezeu și că Biblia este o carte de mituri. Chiar și unii care pretind că sunt creștini nu au niciun interes în profeția despre sfârșitul timpurilor, pentru că nu cred că se va întâmpla ceva important prea curând.
  6. Egoismul extins. "Și să știi că în ultimele zile vor veni vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, mândri, batjocoritori, neascultători de părinți, nemulțumitori, lipsiți de sfințenie, fără afecțiune naturală, neînduplecați, clevetitori, fără control de sine, înverșunați, iubitori de plăceri mai degrabă decât iubitori de Dumnezeu; având o formă de evlavie, dar negându-i puterea." (1 Timotei 3:1-5)
  7. Creșterea unei creștinătăți false. Când Iisus i-a învățat pe ucenicii Săi despre sfârșitul timpurilor, primul lucru pe care l-a spus a fost: "Aveți grijă să nu fiți înșelați. Căci vor veni mulți în Numele Meu, spunând: 'Eu sunt Hristosul', și vor rătăci pe mulți." (Matei 24:4-5) Biblia prezice că la sfârșitul timpurilor, un profet puternic va înșela lumea cu semnele sale. Ceea ce s-ar putea să nu realizați este că Biblia arată că acest profet va pretinde că este liderul legitim al Creștinismului!
  8. Războaie, foamete, boală. Printre semnele pe care Iisus le-a prezis că vor veni înainte de sfârșit se numără războaie, vești despre războaie, foamete, boală și deces (Matei 24:6-7). Există războaie, foamete și boală acum, dar necazurile pe care Iisus le-a prezis vor veni după ce o creștinătate falsă începe să se ridice.
  9. Prigoana creștinilor adevărați. Iisus le-a spus ucenicilor Săi: "Atunci vă vor da pe mâna necazului și vă vor ucide. Și veți fi urâți de toate neamurile din pricina Numelui Meu." (Matei 24:9). Această prigoană nu va veni asupra tuturor celor care pretind că sunt creștini. Va fi îndreptată împotriva acelora care chiar urmează și învață ce a învățat Iisus. Dar cei care vor îndura aceste încercări vor fi considerați vrednici să scape de Marele Necaz.

Profețiile lui Nostradamus pentru Anul Dragonului, 2024. Una dintre ele s-a împlinit deja!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Profeții incredibile ale lui MITAR TARABIC. Te vor uimi!

De Nostradamus am auzit cu toții. Totuși, există și...

ZECE profeții ale lui Nostradamus surprinzător de PRECISE

Profețiile lui Nostradamus nu încetează niciodată să...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Gemeni/Ascendent în Gemeni până în iunie

Pixabay.com

Ce trebuie să știe nativii din zodiacul chinezesc până pe 8 mai? Aveți mai multă putere!

Sursă foto: Pexels

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop săptămâna 29 aprilie - 5 mai 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

pixel