Ziua internaţională a bărbaţilor este sărbătorită pe 19 noiembrie! Cărui bărbat din viața ta îi ești recunoscător/oare?
În 2021, echivalentul a 14 miliarde de dolari au trecut prin adrese legate de activităţi ilegale, faţă de 7,8 miliarde în 2020, apreciază joi firma de analiză Chainalysis.
Dar aceste cifre nu spun toată povestea. Utilizarea criptomonedelor a crescut într-un ritm nemaivăzut până acum, notează studiul citat, cu tranzacţii evaluate la 15.800 miliarde de dolari în 2021, o creştere uluitoare de 567% faţă de anul precedent.
Firma specializată în studiul tranzacţiilor pe blockchain, tehnologia din spatele bitcoin şi a marii majorităţii a criptomonedelor, estimează aşadar că tranzacţiile ilegale nu mai reprezintă decât 0,15% din utilizarea totală a criptomonedelor.
În detaliu, doar înşelătoriile reprezintă 7,8 miliarde de dolari. Investitorii cumpără o nouă criptomonedă, crescând preţul acesteia, dar creatorii săi vând în masă la cel mai mare preţ, ceea ce face ca preţul să se prăbuşească înainte de a dispărea. Un exemplu deosebit de mediatizat, o criptomonedă numită Squidcoin a avut preţul crescut de zece ori în urma seriei de succes Netflix Squid Game, după care s-a prăbuşit la doar câteva zile după crearea sa.
Autorităţile de reglementare analizează din ce în ce mai mult piaţa criptomonedelor, pe care unii o aseamănă cu Vestul Sălbatic.
O dezvoltare încurajatoare în lupta împotriva infracţiunilor legate de criptomonede este capacitatea tot mai mare a forţelor de ordine de a sechestra în mod direct bunurile obţinute ilegal, notează Chainalysis.
În iunie, autorităţile americane au recuperat direct echivalentul a 2,3 milioane de dolari în bitcoin din cele 4,4 milioane pe care compania petrolieră Colonial Pipeline le plătise hackerilor, transmite Agerpres.
Fosta primă doamnă a SUA, Melania Trump, se pregăteşte să vândă prin licitaţie o Colecţie şef de stat, care cuprinde o pălărie, o pictură şi o operă de artă digitală (non-fungible token NFT), a anunţat marţi cabinetul său, precizând că la această licitaţie numai criptomoneda Solana va fi acceptată pentru mize, relatează AFP.
Licitaţia se va desfăşura online între 11 şi 25 ianuarie, cu un preţ de pornire de 250.000 de dolari, echivalentul a circa 1.416 Solana (SOL), mai menţionează pe website-ul său soţia fostului preşedinte Donald Trump.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...
Vremea se anunță tot mai caldă în săptămâna viitoare,...
Apar noi dovezi că Marte a fost în urmă cu multe...
Iată câteva previziuni...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Decembrie promite să fie o...
Astrologul Daniela Simulescu...
2025 se apropie cu pași...