Crezi că Berbecului îi place să stea cu capul plecat? Cu Jupiter în Berbec lumea e a ta! „Fereastra care nu te lasă să stai la fereastră”
Autor: Elena Airini
Data publicării:
Hai, ridică ochii din telefon, ridică ochii din laptop, lasă display-ul deoparte și vezi! Ce se vede pe fereastră astăzi? Care este priveliștea ta? Ce e dincolo de fereastră? Ce este pe strada ta azi? Îl ai pe Jupiter încă în semnul Berbecului, ai toate șansele să te arunci, curaj! Lumea e a ta!  

Când Jupiter intră în Berbec aduce încredere, inițiativă. Avem câteva luni la dispoziție să începem ceva, să ne creăm o altă existență, o altă viață, să ieșim de la naftalină, să îndrăznim! Jupiter va sta în primul semn al zodiacului până pe 28 octombrie și trebuie să știi că Berbecului îi este frică, dar și dacă îi e frică, se aruncă în față doar să cucerească, să fie primul, așa că acolo unde aveți Jupiter în astrogramă acolo trebuie să vă aruncați. Folosi-vă furia și frica, faceți sport, intrați în concursuri, câștigați competițiile!

Credeți că Berbecului îi place să stea cu capul plecat?

Cu capul mult prea plecat stăm în zilele noastre. Capul plecat la serviciu, la treabă, la școală, în fața monitorului, în fața oamenilor cărora am vrea să le spunem multe și nici măcar cu privirea nu mai avem curaj să îi înfruntăm. Capul e mereu plecat, e mereu în telefon, e mereu undeva într-o lume care imită lumea. Singurătatea își ascute ghearele în noi și teama ne ucide visurile la care speram de copii. 

Fereastra

Atunci când nu pot sau nu am curaj, cel puțin ridic capul și mă uit pe fereastră și știu că după fereastră e lumea, iar eu am avut atâtea ferestre pe câte lumi în care am trăit.

Prima a fost fereastra din copilăria mea.Era fereastra care  aducea bucurie imensă la căderea primilor fulgi de zăpadă, moment în care nu mai zăboveai, ci zburai parcă, punând în viteză o căciulă și o geacă ponosită pe tine și nemaiavând răbdare să te încalți cu cizmele primite de la Moș Nicolae care era pus pe șotii și aducea cizme în cizme ieșeai în papuci să te zgâiești zâmbind la cer și apoi, scoțând limba, vedeai ce gust are iarna. Cu palmele întinse spre Dumnezeu gustai din lume. Fereastra asta te făcea să te duci repede după plasa cu mere și covrigi când veneau colindătorii sau să te sperii și să pui mânuțele la ochi când fulgera tare, de se lumina toată casa. Era fereastra la care puneai beteală și beculețe iarna și era fereastra la care puneai vara plasă de țânțari pe care o găureau pisicile într-o parte ca să intre în casă. Era fereastra la care se scuturau frunzele de nuc și curgea în colț de ochi o lacrimă că venea afurisita de școală și nu mai puteai să o zbughești liber spre locul ascuns de după magazie unde făceai plăcinte de noroi. Era fereastra care nu te lăsa să stai la fereastră. 

La Muzeul Țăranului Român este o fereastră expusă. Ea are o poveste care m-a fascinat din prima clipă. Horia Bernea căuta obiecte pentru muzeu într-un sat. Și a găsit o fereastră la niște țărani care își dărâmaseră casa. Stăpânul casei a consimțit să îi dea lui Bernea gratis fereastra, dar soția lui s-a împotrivit. Cum să dea fereastra prin care privise lumea?

Nu te opri aici! 

Hai, ridică ochii din telefon, ridică ochii din laptop, mergi dincolo de fereastră, pune telefonul în geantă, coboară din tramvai, gustă ploaia, respiră anotimpurile, trăiește! Lui Jupiter în Berbec îi place să te vadă cucerind lumea.

Dacă nu ai nimic în plan, atunci fii atent unde apar provocările în viața ta deoarece până pe 28 octombrie apar situații în viața ta, situații care te vor scoate în față și care îți vor arăta că nimic nu este întâmplător. 

sursă: elenaalexandru.wordpress.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Filosofia Vieții: O Călătorie Introspectivă În Eseul Mondial

Filosofia vieții, acea încercare eternă de a da sens...

Între Sacrul și Profanul: Filosofia Divinului

Un voiaj profund în tărâmul divinității, explorând...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

pixel