ANM avertizează: Valori termice oscilante şi intervale cu ploi în unele regiuni, în următoarele două săptămâni
Meteorologii au emis, marţi, noi avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de caniculă şi disconfort termic, valabile până miercuri seara în mai multe zone din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova.
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 11 iunie, ora 10:00 - 12 iunie, ora 10:00, va fi Cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic accentuat în 16 judeţe şi Municipiul Bucureşti.
Astfel, în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei şi în sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, cu maxime între 35 şi 37 de grade.
Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Totodată, pe alocuri, noaptea va fi tropicală, temperaturile minime atingând şi depăşind uşor 20 de grade.
De asemenea, în perioada 11 iunie, ora 10:00 - 12 iunie, ora 10:00, va fi Cod galben de vreme extrem de călduroasă în judeţe din centrul Moldovei şi din nordul Olteniei, dar şi pe Litoral, unde se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată.
Maximele se vor situa, în general, între 30 şi 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu ITU în jurul valorii de 80 de unităţi. Pe parcursul zilei de miercuri, între orele 10:00 - 21:00, va intra în vigoare un alt Cod galben de caniculă în Muntenia, Dobrogea şi în sudul Moldovei.
Valorile maxime vor oscila între 30 şi 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat.
Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)
Totodată, ANM vine cu următoarele precizări:
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de vreme instabilă, valabilă pe tot parcursul zilei în mai mult de jumătate din ţară.
Conform prognozei de specialitate, în intervalul orar 12:00 - 23:00, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul şi centrul Moldovei şi cea mai mare parte a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, care se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55 - 70 km/h), vijelii, căderi de grindină şi descărcări electrice.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15 - 25 l/mp şi, izolat, de peste 30 - 40 l/mp. Meteorologii precizează că fenomene similare se vor semnala pe arii restrânse şi în celelalte regiuni.
Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Au fost date cod galben şi cod...
Sunt avertizări de caniculă şi...
ANM a transmis că ne vom...
Începe sezonul Săgetătorului....
Mercur a intrat în semnul...
Să vedem ce urmează pentru...