Chinezii au descoperit că pe Marte a existat un imens ocean
Apar noi dovezi că Marte a fost în urmă cu multe...
“Salut, prieteni! Acum câteva luni am fost diagnosticată cu scleroză multiplă (MS). A fost o călătorie ciudată. Dar am avut sprijinul câtorva oameni care ştiu că au aceeaşi afecţiune. A fost un drum greu. Dar, aşa cum toţi ştim, drumul merge mai departe. Cu excepţia cazului în care vreun tâmpit îl blochează”, a scris actriţa pe contul său de Twitter.
În Scleroza Multiplă (SM), stratul protector care înconjoară fibrele nervoase din creier și măduva spinării - cunoscut sub numele de mielină - se deteriorează. Sistemul imunitar atacă în mod eronat mielina, provocând cicatrici sau scleroză. Mielina deteriorată perturbă semnalele nervoase - precum scurtcircuitul cauzat de un cablu electric deteriorat. În cazul în care procesul nu este tratat, în cele din urmă, afecțiunea poate provoca neurodegenerare permanentă.
„La fiecare cinci minute, cineva primește diagnosticul de scleroză multiplă, deci urgența acestei chestiuni este evidentă. Este un diagnostic care schimbă viața pacientului și a celor din jurul lui, pentru că efectele variază de la afectarea cognitivă la dizabilitatea fizică semnificativă. Diagnosticul precoce și accesul la tratamente de modificare a bolii sunt vitale pentru îmbunătățirea calității vieții pacientului și oprirea semnificativă a progresului bolii”, a arătat reputatul neurochirurg prof dr. Vlad Alexandru Ciurea.
„Peste 2,8 milioane de oameni de toate vârstele trăiesc cu scleroză multiplă în întreaga lume și fiecare dintre acei oameni are o poveste, prieteni, familie și vise – este mesajul celor de la Federația Mondială de Neurologie.
De aceea, este important să prevenim, să mergem la control la orice semn: scleroza multiplă prezintă un sortiment de simptome, inclusiv oboseală, durere, probleme de vedere, probleme de coordonare și mobilitate, precum și probleme cognitive și emoționale. (...) Diagnosticul pus la timp, devreme, poate îmbunătăți calitatea vieții pacientului și a celor din jur”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.
Reputatul neurochirurg a dezvăluit și care este cea mai bună dietă pentru un creier sănătos. El spune că, în primul rând, vital este să ne culcăm niciodata seara cu stomacul încărcat. Nu doar somnul are de suferit, ci și creierul, scrie DC MEDICAL.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Apar noi dovezi că Marte a fost în urmă cu multe...
Pe o plajă din Tasmania, zeci...
Produsele din canabis devin...
Protestatarii fac parte din...
Un leu a provocat haos în apropierea Romei, după ce a...
Iată câteva previziuni...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
2025 se apropie cu pași...