Cele mai bune cristale pentru îndepărtarea stresului și anxietății. Cum le poți folosi?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Deși folosirea cristalelor nu înlocuiește un control la medic, există cristale care te pot calma. Acestea contribuie la reducerea stresului, dar și la diminuarea stărilor de anxietate. Iată ce poți folosi!

Uneori este greu să faci față stresului sau episoadelor de anxietate. Dacă nu vrei ca lucrurile să se înrăutățească, poți folosi câteva cristale. Iată care sunt cele mai populare!

1. Ametistul

Ametistul este unul dintre cele mai populare cristale, ce poate aduce calmul. Te eliberează de stres și blochează energiile negative, fiind considerat un relaxant natural. Calmează nu doar mintea, ci și corpul.

Nu știi cum să utilizezi ametistul pentru reducerea stresului și a anxietății? Poartă bijuterii din ametist, ca să te bucuri de energia sa pe tot parcursul zilei. Există pandantive cu ametist pentru lănțișoare, brățări sau inele. Totodată, poți să folosești pietrele de ametist pentru meditații. Folosește-te de anumite practici de respirație, în timp ce ții piatra de ametist în palmă.

2. Cuarțul roz

Cuarțul roz este un alt cristal benefic, ce poate aduce iubire de sine. Mai mult, contribuie și la reducerea stresului și a anxietății. Cuarțul roz ne ajută să fim mai liniștiți, mai iubitori și mai deschiși în raport cu alții, dar și cu propria persoană.

Grație cuarțului roz, îți poți echilibra emoțiile, în special în perioadele stresante. Poate că ai un examen care te solicită sau ai avut o săptămână grea la birou. Cuarțul roz reușește să ne mențină concentrați și ne ajută să nu clacăm în situațiile tensionate. Poartă bijuterii din cuarț roz sau așează aceste cristale în camera în care petreci cel mai mult timp.

Când ai un moment de relaxare, ține piatra de cuarț în mână și meditează.

3. Cuarțul transparent

Se spune că acest tip de cristal este foarte versatil și ne ajută indiferent de problemă. Poate să reducă stările de anxietate și amplifică energia pozitivă.

Este unul dintre cele mai eficiente cristale pentru vindecarea energiei și poate fi utilizat în mod practic. Îl poți ține în buzunar sau îl poți așeza alături de alte cristale, pe o etajeră.

4. Turmalina neagră

Și turmalina neagră este un cristal cu efecte benefice asupra stării noastre fizice și psihice. Contribuie la eliberarea tensiunii din corp și este văzută ca un cristal ce poate să te apere împotriva undelor dăunătoare. De aceea, le poți plasa lângă tabletă sau telefon. Desigur, ai ocazia să porți și bijuterii deosebite cu turmalina neagră, ca să câștigi echilibru emoțional și stabilitate.

În momentele de stres, ține lângă tine aceste cristale.

5. Sodalitul

Ce reprezintă acest cristal? Adesea, sodalitul poartă și numele de "piatra păcii". Conform acestei definiții, sodalitul ne ajută să ne calmăm atât trupul, cât și mintea și ne oferă echilibru. Este un cristal care poate să stimuleze inclusiv exprimarea de sine.

Concret, este un cristal ce ne ajută să scăpăm de frici, anxietate și tensiune. Nu știi cum să folosești sodalitul? Poartă-l ca atare, în bunzunar sau într-o geantă de mână. Ori poți opta pentru bijuterii interesante, cu ajutorul cărora să îți accesorizezi ținutele de zi cu zi.

Dacă petreci mult timp în locuință, asigură-te că plasezi acest cristal pe o noptieră, ca să-l ai aproape mereu. Oferă o notă de liniște și creează o atmosferă pozitivă.

Îți recomandăm și: Care este cristalul Zodiei tale. Proprietățile magice ale cristalelor pentru fiecare semn zodiacal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Cum să ACTIVEZI energia cristalelor și unde să le ții

Să ai un cristal nu este suficient. Pentru a te bucura...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Aritmia cardiacă: mit și realitate

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?...


Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel