Cel puţin 15 persoane s-au înecat în timpul unei sărbători religioase
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Cel puţin 15 persoane s-au înecat în timpul unei sărbători religioase.

Cel puţin 15 persoane s-au înecat duminică în încercarea de a traversa un drum îngust inundat din Myanmar pentru a ajunge la un templu în timpul unei sărbători budiste, au declarat salvatorii pentru AFP.

Tragedia a avut loc în timp ce mii de credincioşi au încercat să ajungă la pagoda Kyeik Hne, situată pe un afloriment stâncos, la aproximativ trei kilometri distanţă de coastă, lângă oraşul Thanbyuzayat, în sudul statului Mon, relatează Agerpres.

Trei oameni sunt dispăruți



Ko Kyaw Thu, un salvator din Thanbyuzayat, a declarat pentru AFP că 15 cadavre au fost transportate la spital şi alte trei persoane au fost date dispărute.

Potrivit autorităţilor locale, unele persoane au murit încercând să traverseze drumul cu marcaj în stare defectuoasă, de doar aproximativ patru metri lăţime, în timp ce mareea era prea înaltă.

"În mod normal, permitem oamenilor să vină la ora 6:30, dar nu ne-au ascultat şi au început să încerce să traverseze prea devreme", a declarat pentru AFP oficialul local Nai Sahai Eain.

Alte persoane s-au înecat ulterior, după ce au căzut în apă de pe pasarela aglomerată. O persoană din zonă, pe nume Nai Wona, a declarat pentru AFP că drumul nu era suficient de clar marcat, ceea ce a îngreunat circulaţia.

Jurnalistul american Danny Fenster, arestat în mai de junta din Myanmar, condamnat la 11 ani de închisoare

Jurnalistul american Danny Fenster, arestat în mai de junta din Myanmar, a fost condamnat la 11 ani de închisoare, au anunţat avocatul şi angajatorul său, transmit Reuters şi AFP.

Sentinţa se referă la acuzaţiile de incitare la disidenţă, asociere ilegală şi încălcarea legislaţiei privind imigraţia, care au fost formulate după arestarea sa în primăvară, în timp ce încerca să fugă din Myanmar.

Fenster, în vârstă de 37 de ani, redactor-şef al publicaţiei online Frontier Myanmar, se află de atunci în notoria închisoare Insein din Yangon. Săptămâna trecută, împotriva sa au fost formulate noi acuzaţii de terorism şi incitare la rebeliune, pasibile fiecare de o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Un leu a evadat de la circ în Italia

Un leu a provocat haos în apropierea Romei, după ce a...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel