Ziua internaţională a bărbaţilor este sărbătorită pe 19 noiembrie! Cărui bărbat din viața ta îi ești recunoscător/oare?
„Desigur, aceasta este doar o primă evaluare şi trebuie să o confirmăm prin datele finale de la sfârşitul acestui an', a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Johannes Bahrke, referindu-se la un studiu publicat luni. Aproape jumătate din Europa este ameninţată de secetă, potrivit unui raport realizat de Centrul Comun de Cercetare (JRC) din cadrul CE. Autorii raportului afirmă că, până în data de 10 august, 47% din teritoriul Europei a atins un nivel de alertă pentru secetă, în timp ce 17% dintre regiunile monitorizate se află sub incidenţa unei alerte de nivel maximal. Precipitaţiile scăzute şi o serie de valuri de căldură care s-au manifestat începând din luna mai au afectat debitele râurilor şi nivelurile apei la scară largă în Europa”.
Astrologul Daniela Simulescu accentuează importanța Nodurilor Lunare (Nodul Nord în Taur și Nodul Sud în Scorpion) în acest context. Valiza vremurilor de acum are amprentele energetice ale Scorpionului, adică e îmbibată de criză, război, moarte, luptă pentru supraviețuire și multă bătaie de cap în ceea ce privește sectorul resurselor, dar și al energiei, combustibilului. Felul în care ni s-ar putea schimba viața are legătură de data aceasta cu felul în care ne raportăm noi înșine la capitalism, sustenabilitate, relația cu mâncarea și cea cu propriul buzunar, de aceea obiectivul nostru e să ne vindecăm Nodul Sud, să vedem ce putem face cu crizele de aici și de acum, cu traumele pe care le cărăm după noi și abia apoi vom putea să ridicăm altfel capul și să ne îndreptăm privirea către acel viitor despre care nu avem cum să știm atâtea lucruri până nu devenim pregătiți pentru el. Componenta financiară, așadar, plutește în aer, mai ales că axa Scorpion-Taur vorbește despre bani, despre cum putem să îi investim, cum gestionăm cheltuielile astfel încât să trăim cu mai puțin decât o făceam, având în vedere și creșterea mare a prețurilor.
Uranus va rămâne în Taur până în 2026, deci nimic nu este sigur, în orice clipă ne putem confrunta cu exact scenariul care nici prin cap nu ne-ar fi trecut vreodată, așa că e bine să avem mereu un fond de rezervă.
Volumele reduse de apă au avut efecte adverse şi asupra sectorului energetic, atât asupra producţiei hidrocentralelor, cât şi asupra sistemelor de răcire a centralelor electrice. Seceta a redus substanţial randamentele culturilor agricole de vară, cele de porumb, soia şi floarea soarelui fiind cele mai afectate, au precizat autorii raportului. „Umezeala din sol şi stresul vegetaţiei sunt sever afectate”, precizează raportul, care listează peste 12 ţări în care riscul de secetă a crescut, inclusiv Germania, Franţa şi Regatul Unit. „În restul Europei, deja afectat de secetă, se menţin condiţii stabile de secetă severă', au adăugat autorii cercetării. Conform raportului, regiunile în care condiţiile meteorologice se agravează cel mai mult sunt cele care au fost deja afectate de secetă în primăvara anului 2022 - de exemplu nordul Italiei, sud-estul Franţei şi anumite zone din Ungaria şi România. Oamenii de ştiinţă prognozează că vremea mai caldă şi mai uscată decât normalul va continua să se manifeste cel mai probabil până în luna noiembrie în vestul regiunii euro-mediteraneene. „Precipitaţiile recente (de la jumătatea lunii august) ar putea să fi uşurat condiţiile de secetă în unele regiuni ale Europei. Cu toate acestea, în anumite zone, furtunile asociate acelor precipitaţii au provocat pagube materiale şi ar putea să fi limitat efectele benefice ale precipitaţiilor”, au adăugat autorii raportului.
sursa: AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Codruţ Bălu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...
Vremea se anunță tot mai caldă în săptămâna viitoare,...
Apar noi dovezi că Marte a fost în urmă cu multe...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...