Ce vârstă planetară ai? Evoluţia vieţii noastre sub influenţa planetelor
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ce vârstă planetară ai? Şi de ce contează acest aspect? Cum te poate ajuta? Astrologia este o sursă infinită de informaţie pentru cei pasionaţi să afle despre aspectele vieţii lor de zi cu zi, fiind folosită încă din vechi timpuri pentru a calcula evenimentele în funcţie de mişcările corpurilor cereşti. Claudius Ptolemeu, astronom, astrolog, cartograf, matematician, fizician, filozof și muzician antic, a venit cu o diviziune a anilor vieţii în cartea sa “Tetrabiblos”. Aceste diviziuni sunt guvernate de o planetă diferită. Cu alte cuvinte, fiecare etapă a vieţii noastre este patronată de o planetă diferită şi dezvăluie schimbările prin care trece fiecare individ de-a lungul vieţii. Cu atât mai multe informaţii se pot vedea şi în poziţiile acestor corpuri cereşti în hărţile natale. Iată lista vârstelor planetare explicate de astrologul Alexandru Păunescu, invitatul Danielei Simulescu la interviurile Astrosens.ro.

Descoperă ce planetă guvernează perioada vieții tale

Vârsta planetară a Lunii (0 - 3 ani)

"Luna ne influenţează mult atât ca apropiere primară, faţă de Pământ, dar ea, în astrologie, descrie şi ce este la început, ceea ce este sensibil la tot ce există ca influenţă în jur. Când vorbim despre Lună, vorbim despre emoţii şi de cele mai multe ori, aceste emoţii au un substrat biologic. 

Luna descrie  această natură a copilului, de fiinţă incapabilă să trăiască singură, de fiinţă foarte receptivă la tot ceea ce primeşte ca îngrijiri, ca emoţii, ca mediu şi astfel, perioada 0-3 ani este perioada în care psihicul omului se formează şi toate relaţiile pe care copilul le are cu copilul, mama, tata, îngrijitorii, sunt relaţii care îşi pun amprenta asupra psihicului în mod categoric şi toată această amprentă este purtată tot restul vieţii. O analiză a influenţei Lunii în viaţa unei persoane nu este completă dacă nu se acordă atenţie şi poziţiei sale în astrogramă. E un indiciu important în ceea ce priveşte relaţia lui cu familia şi cu mediul", a declarat astrologul Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

Legătura dintre astrologie şi psihologie?

Citeşte mai multe aici: Vârsta planetară a Lunii

Vârsta planetară a lui Mercur (4 - 13 ani)

După vârsta planetară a Lunii, Mercur preia controlul perioadei de 4 - 13 ani a individului, respectiv partea de creştere şi dezvoltare conştientă.

"Mercur urmează acestei ordini şi, în sensul evoluţiei omului, după ce copilul are deja o oarecare autonomie, începe să se exprime şi de data aceasta foloseşte cuvântul, care din păcate, este folosit de noi pentru a minţi pentru că Luna transmite nişte emoţii foarte puternice şi foarte intense. Cuvântul nu face decât să traducă aceste emoţii şi uneori le traduce parţial sau eronat şi de aia, cuvântul, într-o oarecare măsură, minte în ceea ce priveşte emoţia. Avem perioada în care copilul acumulează tot felul de informaţii din exterior, învaţă să vorbească", a precizat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

De ce unii copii vorbesc mai târziu decât ceilalţi?

Citeşte mai multe aici: Vârsta planetară a lui Mercur

Vârsta planetară a lui Venus (14 - 21 ani)

„E o perioadă interesantă pentru că, cumva, este perioada superioară a lunii. Aici vorbim deja despre sentimente. Sentimentele sunt o caracteristică exclusivă a speciei umane. Dacă şi animalele au emoţii, ele nu au sentimente. Sentimentele sunt acele aspecte emoţionale care au o bază foarte profundă. Spre exemplu, oamenii pot avea sentimente pozitive şi negative, pot fi părtinitori în sens pozitiv şi negativ, animalele nu pot face asta.

Aici, copiii explorează sentimente pe care nu le-au găsit în familie sau transpun sentimentele pe care le-au regăsit în familie în încercări relaţionale. Şi e foarte bine ca în perioada aceasta să se asocieze materia cognitivă de la Mercur cu emoţia pe care Venus o are şi astfel are loc învăţarea completă. Şi dacă vrem să facem educaţie sexuală, începem cu partea de Mercur”, a explicat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

Cum se raportează Venus în viaţa unei femei şi cum se raportează în viaţa unui bărbat?

Citeşte mai multe aici: Vârsta planetară a lui Venus

Vârsta planetară a Soarelui (22 - 40 ani)

"Soarele este sensul personalităţii noastre. Este planeta din mijlocul acestui ciclu de evoluţie. Şi aici avem etapa adultului tânăr, adultul tânăr care a trecut prin toate etapele de dezvoltare şi acumulare şi acum încearcă el să devină un exemplu, el să acţioneze asupra lui şi el să îşi ia viaţa în propriile mâini şi să decidă ce vrea să facă. În această perioadă, cei mai mulţi oameni sunt interesaţi de partea profesională, de o anumită recunoaştere, de o anumită formă de interacţiune cu mediul profesional şi social. Este foarte important ca pregătirea profesională să îşi atingă maximul aici pentru că cele mai multe mulţumiri şi împliniri profesionale apar în perioada Soarelui.

Ca să demontăm şi un mit astrologic conform căruia ascendentul influenţează a doua parte a vieţii şi mai ales de la 29, 30 de ani, din punctul meu de vedere, ascendentul este prezent în prima parte a vieţii, până la această etapă de Soare pentru că ascendentul are acea structură corporală şi ţine foarte mult de emoţii. Când începe etapa de Soare, atunci descoperim cu adevărat zodia noastră.", a precizat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

Citeşte mai multe aici: Vârsta planetară a Soarelui

Vârsta planetară a lui Marte (41 - 55 ani)

"Dacă prima criză din planul conştient am avut-o în perioada lui Venus, în adolescenţă, perioada lui Marte vine şi pune cumva sub semnul întrebării competenţa: ce pot să fac singur, care este utilitatea mea fără ceilalţi? Şi aici Marte are nevoie să acţioneze, să întreprindă, să facă lucruri care sunt ale lui. E cumva foarte posesiv acest Marte şi tinde să se valideze pentru că asta caută Marte. Şi în societatea pe care noi o avem acum, foarte importantă este competiţia. Şi tot acest nivel de competiţie permanent în relaţii, la muncă pentru că Marte reprezintă acest campion şi tot acest nivel de competiţie tinde din nou să vină pentru a-mi valida lucrurile.

Ei bine, dacă traversăm o perioadă de Marte într-un mod sănătos, vorbim despre acţiuni şi proiecte care să fie ale mele. Fie că vorbim despre o familie, fie că vorbim despre o afacere, fie că vorbim despre ceva pe care eu îl creez într-un sistem concret, ceva care mă reprezintă, adică eu mă transpun în ceva care mă reprezintă. Şi asta este perioada în care Marte poate fi utilizat foarte bine pentru că deja ştiu cine sunt, am trecut peste toate etapele de evoluţie şi ajung să fac efectiv ceva cu tot ceea ce am", a mai punctat Alexandru Păunescu"", a declarat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

Explicaţia crizei de la 40 de ani...

Citeşte mai multe aici: Vârsta planetară a lui Marte

Vârsta planetară a lui Jupiter (56 - 67 ani)

"E o formă de acceptare. Ajung să îmi accept toată evoluţia mea, ajung în situaţia în care eu să transmit mai departe o moştenire şi Jupiter debutează toată această perioadă de modele. Într-adevăr, avem modele de succes, modele educaţionale, modele familiale.

Aici mă simt mulţumit cu ceea ce am făcut, pot să mă bucur de ceea ce am, mă relaxez şi îmi permit să îmi trăiesc viaţa într-o acceptare totală cu ceilalţi. E poate cea mai senină perioadă pe care o traversăm", mai spune Alexandru Păunescu.

Perioada guvernată de Jupiter vine cu ocazii nemaipomenite de a ne retrăi copilăria într-o formă diferită, atât prin nepoţii noştri, cât şi prin activităţi sau studii pe care ni le-am dorit dar, din diverse motive, nu am putut să le realizăm.

Vârsta lui Jupiter - întoarcerea în copilărie...

Citeşte mai multe aici: Vârsta planetară a lui Jupiter

Vârsta planetară a lui Saturn (de la 68 de ani)

"Noi ca oameni, tindem să ne definim prin ceea ce putem face, sub forma unui CV, dar de fapt, noi suntem definiţi de ceea ce nu putem face. Şi pentru că îmi impun sau îmi exprim aceste limite, arăt unde îmi sunt graniţele.  Şi aici vine Saturn şi îţi arată ce nu mai poţi face din ceea ce făceai înainte şi aduce o oarecare melancolie a unei stări de bine, a unei vivacităţi care ţine de tinereţe", a declarat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

"Saturn poate să te lipsească şi de multe lucruri, cum ar fi oameni dragi sau tot felul de experienţe. Saturn tinde să facă sistemul fizic mult mai rigid şi aici apar afecţiunile cronice. Dacă la Marte aveam acut, acum le avem cronic.  Saturn impune un ritm mult mai lent asupra tuturor lucrurilor, te ajută să faci o retrospectivă, tinde să aducă un soi de melancolie şi depresie şi, de asemenea, este cea mai onestă planetă dintre toate şi te pune în faţa faptului în sine. Te ajută să te eliberezi de ceea ce nu mai ai nevoie şi să trăieşti fix cu ceea ce îţi este necesar", a mai punctat Alexandru Păunescu.

Vârsta planetară a lui Saturn, o întoarcere la perioada de Lună...

Citeşte mai multe aici: Vârsta planetară a lui Saturn

Pentru informaţii pe scurt despre vârstele planetare, puteţi citi şi acest articol: Vârstele planetare și evoluția individului

Urmăreşte aici emisiunea completă cu vârstele planetare, moderată de Daniela Simulescu:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop de weekend. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Neptun revine în mers direct în Pești pe 8 decembrie. Sfaturi și îndrumări utile pentru TOATE zodiile

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 9-15 decembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop de weekend. Previziuni pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel