Ce spun cei mai cunoscuți preoți despre infidelitatea în cuplu? "Ea aduce cu sine nu doar suferință, ci și dezbinare!"
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Aceste exemple arată cum diferiți preoți și lideri religioși abordează tema infidelității și subliniază importanța fidelității și a reconcilierii în viața de cuplu.

Ce spun anumiți preoți cunoscuți despre infidelitatea în cuplu?

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române

Patriarhul Daniel a vorbit deseori despre importanța familiei și a fidelității conjugale în predicile și mesajele sale către public. Într-un discurs, el a spus:

„Fidelitatea în familie este un dar de la Dumnezeu și trebuie să fie păstrată cu sfințenie. Infidelitatea este o trădare nu doar a partenerului, ci și a lui Dumnezeu, care a binecuvântat această uniune.” (Discursul său de la sărbătoarea Nașterii Domnului, 2018)

Papa Francisc

Papa Francisc a abordat tema infidelității într-un mod direct și compătimitor. Într-o audiere generală din 2016, el a afirmat:

„Când unul dintre soți este infidel, relația suferă o rană profundă. Dar Biserica încurajează reconcilierea și iertarea, pentru că nimic nu este imposibil cu ajutorul harului divin. Însă trebuie să fim conștienți că infidelitatea nu aduce niciodată fericire adevărată, ci doar suferință.” (Audiere generală, 6 aprilie 2016)

Preot Constantin Necula

Preotul Constantin Necula a discutat despre infidelitate în numeroase conferințe și interviuri. Într-o conferință despre familie, el a spus:

„Infidelitatea este o ruptură a legământului sacru al căsătoriei. Ea nu se întâmplă doar fizic, ci și emoțional și spiritual. Cuplurile trebuie să fie vigilente și să lucreze constant la relația lor, să comunice și să își mărturisească unul altuia ispitele și slăbiciunile.” (Conferința „Familia Creștină în secolul XXI”, 2017)

Preot Vasile Ioana

Preotul Vasile Ioana a vorbit despre efectele devastatoare ale infidelității într-un interviu.

„Infidelitatea distruge încrederea și poate ruina o familie. Este esențial să căutăm ajutor și consiliere spirituală pentru a repara relația. Dumnezeu ne oferă harul său pentru a ne putea ierta și pentru a reconstrui ceea ce a fost distrus. Dar acest proces necesită multă rugăciune și răbdare.” (Interviu acordat revistei „Lumina de Duminică”, 2019)

Preot Arsenie Boca

Pr. Arsenie Boca a avut învățături foarte clare despre fidelitate. În scrierile sale, el menționează:

„Fidelitatea conjugală este temelia unei familii binecuvântate de Dumnezeu. Infidelitatea aduce cu sine nu doar suferință, ci și dezbinare. Soții trebuie să vegheze unul asupra celuilalt și să își păstreze curăția sufletească și trupească. Numai astfel vor putea rezista în fața ispitelor.” (Din cartea „Cărarea Împărăției”)

Mesaje divine. Iată semne clare că îngerii îți vorbesc!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Calendar astrologic 8-14 iulie 2024: Venus intră în Leu

Horoscop săptămânal. În zilele ce urmează, Venus va...


Top citite
Freepik.com

Capcanele lui Jupiter în Gemeni pentru fiecare zodie. Previziuni valabile până în 2025

Freepik.com

De ce înșelăm și care sunt motivele divorțului. Psiholog: „Dragostea cu forța te amenință!”

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Emoții la extreme pentru o zodie

freepik.com

Infidelitatea virtuală sau momentul în care emoticoanele înlocuiesc intimitatea

pixel