Care este cristalul Zodiei tale. Proprietățile magice ale cristalelor pentru fiecare semn zodiacal
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Un aspect interesant al cristaloterapiei este că fiecare semn zodiacal are o afinitate naturală cu anumite cristale și pietre, iar aceste combinații pot genera un schimb puternic și magic de energii. Iată cristalul perfect pentru fiecare semn zodiacal și proprietățile sale.

Cristalele, folosite corect, pot aduce beneficii nu doar pentru o casă armonioasă, ci şi pentru muncă sau chiar studiu. Plasate şi întreţinute corect pe biroul de acasă sau de la serviciu, aceste „ornamente” magice şi discrete pot ajuta la menţinerea unei vibraţii pozitive, o concentrare mai bună, productivitate şi chiar pentru atragerea unor oportunităţi.

Cristalul, ca structură, are această capacitate de a amplifica anumite energii subtile, spune Dan Ciubotaru în cadrul interviurilor Astrosens despre inițierea în cristaloterapie

„Ideea este că aceste cristale, prin acea reţea cristalină, au o structură foarte fixă şi ele pot fi programate cu anumite intenţii, anumite energii, anumite lucruri şi retransmit acea energie, acea intenţie a ta. Eu le văd ca pe nişte amplificatoare". Dan Ciubotaru a ţinut să facă o precizare importantă legată de calitatea cristalelor de pe piaţă şi cum să le deosebim de obiectele cu aspect asemănător, create în laboratoare sau fabrici. „Vreau să subliniez un aspect: Mare parte din cristalele care există pe piaţă sunt artificiale. Sunt produse în laborator, în fabrici. Foarte important este să căutăm să lucrăm cu un cristal natural, chiar dacă nu este la fel de strălucitor, la fel de frumos, nu e bine să cumperi cristale de la orice colţ de stradă. Un cristal autentic, natural, este foarte scump dacă ne uităm. Nu vorbim de cuarţ, care se găseşte peste tot. În rest, orice cristal natural este scump. Cu cât e mai colorat, mai frumos, dacă este şi natural, costă mult. Deci, trebuie să fim foarte atenţi".

Cei mai mulţi iubitori de cristale adoră să îşi umple spaţiul personal cu o colecţie impresionantă de cristale, plasate strategic prin casă. Dar există un dezavantaj în acest obicei, atrage atenţia Dan Ciubotaru. „Mai am un principiu legat de cristale. Trebuie să mergi pe calitate şi nu pe cantitate. Aceste cristale acţionează ca nişte amplificatoare şi dacă tu îţi înconjori casa, camera de cristale, atunci ele îţi amplifică tot ceea ce tu manifeşti. Şi dacă tu ai o perioadă mai grea, mai depresivă şi impregnezi camera cu tristeţe, acele cristale vor amplifica şi vor retransmite tristeţea. Şi tu îţi revii, eşti bine, dar când revii în camera ta, cristalele dau înapoi energia programată în ele, te reîncarcă cu acea tristeţe. Sfatul meu este să vă lucraţi cu cristalele, să vă înconjuraţi doar de cele cu care lucraţi în mod activ şi mai bine unul bun decât o sută care te zăpăcesc, care nu sunt bune sau sunt artificiale”.

Cristalele potrivite pentru fiecare zodie:

Berbec / Ascendent în Berbec

Îți recomandăm hematitul care te va ajuta să îți clarifici gândurile, să ai o minte limpede și să te concentrezi mai ușor. Totodată, ochiul de tigru este cel care te va ajuta în caz că îți este teamă și ajută la vindecarea afecțiunilor sistemului digestiv. În același timp, ți-ar prii Carnelianul: acesta nu numai că te va ajuta să îți reîncarci bateriile, ci îți vindeci și impulsivitatea. În plus, această piatră infuzează vitalitate, optimism, bucurie și ajută la eliminarea sentimentelor negative precum gelozia și invidia, îmbunătățind starea de spirit!

Taur / Ascendent în Taur

Pentru a scăpa de blocajele de la nivelul comunicării încearcă cianitul albastru. Malachitul te va ajuta să îți purifici organismul și va funcționa ca un filtru împotriva radiațiilor. Lemnul pietrificat te va ajuta să îți calmezi nervii. Cuarțul trandafir poate ajuta acest semn să deschidă chakra inimii și să elibereze o doză bună de romantism, dar nu numai asta: purtând întotdeauna cu tine un mic cuarț trandafir, te poți proteja de potențiale probleme ale inimii.

Gemeni / Ascendent în Gemeni

Celestitul te va ajuta să te vindeci mai ușor emoțional, agatul albastru îți va fi aliat în problemele cu digestia, în timp ce labradoritul va face minuni în ceea ce privește stresul cu care te confrunți la muncă și îți va întări sistemul imunitar. Cuarțul citrin influențează pozitiv ideile și inteligența și este cu siguranță perfect pentru Gemeni! În plus, utilizarea acestui cristal va ajuta nativul Gemeni să-și îmbunătățească memoria și să aibă mai multă energie mentală. Este recomandat mai ales atunci când trebuie să studiezi pentru un examen important!

Rac / Ascendent în Rac

Ametistul te va ajuta să îți calmezi frica, să înlături anxietatea care te blochează deseori. Rodonitul te va ajuta să îți vindeci rănile, acționează precum un cicatrizant. Se știe, într-o zi proastă, Racul poate experimenta emoții super intense care pot scoate la iveală anxietăți și paranoia. Piatra Lunii sau Moonstone este, în acest sens, cristalul ideal pentru acest semn de apă! De fapt, puterea sa este de a ameliora tensiunile interioare, oferind vibrații de linişte și armonie, ajutând chiar la stabilizarea senzațiilor fluctuante și dramatice cu care se mai confruntă uneori Racul.

Leu / Ascendent în Leu

Obsidianul negru te poate ajuta să reduci nivelul de anxietate, totodată te va feri de posibile atacuri energetice. Pirita înlătură oboseala și ajută la tratarea bolilor care țin de sistemul osos. Ochiul Tigrului este cunoscut ca cristalul tradițional al Leului, pentru că îi permite să canalizeze o mai mare creativitate și pozitivitate. Această piatră de culoare chihlimbar este capabilă să armonizeze centrele de energie, permițându-vă să atingeți o stare de pozitivitate și echilibru cu mai multă ușurință, dar și protecție.

Fecioară / Ascendent în Fecioară

Apofilitul verde elimină stresul la care ești supus și are și o multitudine de alte beneficii. Amazonitul te va ajuta în caz de alergii, dar și dacă te confrunți cu insomnii. În același timp, trebuie să știi că Zodia Fecioară și Jasperul Roșu au multe în comun: ambele sunt cunoscute pentru că aduc claritate în fiecare zonă. Din acest motiv, este cu siguranță cristalul perfect pentru acest semn de pământ. Jasperul Roșu oferă o mai mare capacitate de atenție Fecioarei, deja hiperorganizată și analitică, permițând rezolvarea tuturor problemelor rapid și fără probleme.

Balanță / Ascendent în Balanță

Pe lângă faptul că te ajută să menții o energie bună a relațiilor pe care le ai, lapiz lazuli este benefic în bolile de ochi și de asemenea, ajută la un diagnostic mai precis în cazul bolilor rare.Culoarea sa albastră intensă amintește de cea a cerului și striaţiile aurii de cea a stelelor, un model perfect pentru gusturile estetice ale Balanței. Lapis lazuli ajută la echilibrarea energiilor interioare, motiv pentru care se potriveşte atât de bine cu acest semn de aer. Cristalul albastru încurajează semnul să fie mai conștient de sine și îl ajută să se accepte aşa cum este, găsindu-și propria armonie personală. Cuarțul roz reduce migrenele și ajută la slăbit. 

Scorpion / Ascendent în Scorpion

Citrinul reduce depresia, ajută la sănătatea tiroidei și este excelent în cazul unor boli metabolice. Totodată, citrinul ajută la menținerea greutății. Obsidianul, un talisman puternic cu o putere de protecție îți va permite să faci mari schimbări personale într-un timp scurt, lucrând la problemele ascunse care pot genera suferință. Te ajută să te protejezi de vibrațiile negative și să îmbunătățești partea intuitivă. 

Săgetător / Ascendent în Săgetător

Turcoazul are un excelent efect antiinflamator, reduce durerile. Această piatră oferă un echilibru mai mare între emoții și sentimente, ajută la gestionarea stresului, în special când sunt prea multe lucruri de făcut (o atitudine tipică a Săgetătorilor), dar îi și învață să recunoască și să acorde prioritate celor mai utile proiecte pentru bunăstarea cuiva. Cu Turcoazul întotdeauna alături de tine, obținerea rezultatelor maxime va fi cu siguranță mai ușoară! Jasperul galben ajută la eliminarea stresului. 

Capricorn / Ascendent în Capricorn

Agatul roșu te scapă de migrene și ajută la sănătatea ficatului. Jadul, o piatră prețioasă cu o culoare verde intensă, puterea sa este de a consolida memoria și de a promova comunicarea, curajul și gândirea. Pe scurt, poate ajuta semnul să spună cu voce tare de ce are nevoie, fără ezitare. Jadul va ajuta semnul să-și manifeste dorințele cele mai adevărate și profunde, în special în mediul relațional și de lucru.

Vărsător / Ascendent în Vărsător

Aventurinul verde te poate scăpa de febră. Totodată, te va ajuta să îți fortifici organismul și să ai o piele mai sănătoasă.Și Acvamarinul te poate ajuta. Această piatră funcționează pe plan mental, ajutând nativul Vărsător să accelereze procesele de raționament și să găsească rapid soluția la orice întrebare. Este, de asemenea, deosebit de potrivit pentru lucrul cu emoțiile, mai ales atunci când aveți blocaje și dificultăți relaţionale. 

Pești / Ascendent în Pești

Acvamarinul ajută la vindecarea bolilor de gât, însă este un adjuvant excelent în tratarea dependendențelor. Ametistul îți poate fi util, de asemenea. Această piatră purpurie reprezintă înțelepciunea spirituală, o trăsătură tipică a acestui semn de apă. Nu numai atât, Ametistul poate ajuta și la întărirea intuiției și la protejarea împotriva vibrațiilor negative, ceea ce este perfect pentru Peștii mai sensibili. În cele din urmă, utilizarea acestui cristal poate aduce o concentrare mai mare, îmbunătățind capacitatea de a acorda atenție la tot ceea ce este important și de a aduce Pești cu picioarele pe pământ, ei fiind mai mereu cu capul în nori!

surse articol: mineraemporium.com, sarasotamagazine.com & energiacristalelor.ro, nssgclub.com

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Cum să ACTIVEZI energia cristalelor și unde să le ții

Să ai un cristal nu este suficient. Pentru a te bucura...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel