Când se va răci vremea? Prognoza ANM pentru final de iulie și început de august
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Temperaturile extreme de peste 40 de grade Celsius şi disconfortul termic accentuat sunt principalele caracteristici ale vremii în primele zile din această săptămână, însă după data de 27 iulie se va intra într-un proces de răcire la nivelul întregii țări.

În cea de-a doua săptămână de prognoză, vremea va avea o tendință de încălzire, însă maximele termice nu vor mai depăşi 34 de grade Celsius.

În Banat, în primele două zile ale intervalului vremea va fi caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime de 35 - 38 de grade, apoi se va răci accentuat, iar în 27 iulie se va ajunge la valori în jurul a 24 de grade.

După această zi relativ răcoroasă, tendinţa va fi de încălzire, astfel prima săptămână se va încheia cu maxime termice în general de 30 - 31 de grade.

În Crişana, în primele două zile ale intervalului vremea va fi caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime de 33 - 35 de grade, apoi se va răci accentuat, iar în 27 iulie se va ajunge la valori în jurul a 22 de grade.

După această zi relativ răcoroasă, tendinţa va fi de încălzire, astfel la finalul primei săptămâni se vor atinge maxime termice de 28 - 30 de grade, iar astfel de valori, cu mici variaţii sunt estimate şi pentru a doua săptămână.

În regiunea Transilvaniei, în primele trei zile ale intervalului vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime de 32 - 34 de grade.

În 27 iulie se va răci accentuat, astfel media regională a maximelor va coborî la 20 - 22 de grade, însă până la finalul săptămânii se va încălzi şi se vor atinge maxime în jurul a 28 de grade.

În Maramureş, la începutul intervalului vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 31 - 32 de grade. Răcirea va fi semnificativă în 27 iulie, când media maximelor va coborî la 20 de grade, însă până la finalul săptămânii se va încălzi şi se vor atinge maxime de 27 - 28 de grade, iar astfel de valori sunt estimate şi pentru a doua săptămână.

În Muntenia, valul de căldură se va intensifica din nou în primele zile ale intervalului, astfel că media temperaturilor maxime va creşte spre 38 - 40 de grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra în sudul şi estul regiunii.

Se va răcori joi şi vineri (27 şi 28 iulie), când media regională a temperaturilor maxime va fi de 26 - 28 de grade.

În Oltenia, valul de căldură se va intensifica din nou în primele zile ale intervalului, astfel că media temperaturilor maxime va creşte spre 38 de grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra în sudul regiunii.

Se va răcori joi (27 iulie), când media regională a temperaturilor maxime va fi de 26 de grade, apoi tendinţa va fi de încălzire, iar cu mici variaţii, până la finalul intervalului sunt prognozate valori de 30 - 33 de grade, caracterizând o vreme călduroasă, posibil caniculară în anumite intervale.

Probabilitatea pentru ploi va creşte din nou spre sfârşitul lunii iulie şi la început de august.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Mariana Nica, editor: Andreea Marinescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Sursă foto: Pexels

Încă o săptămână cu Mercur în Berbec. La ce trebuie să fie atente toate zodiile?

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relație dezechilibrată cu banii pentru o zodie

Sursă foto: Pexels

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

pixel