Calendar astrologic octombrie 2024. „Urmează o lună foarte condimentată!”
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Luna octombrie este foarte complicată din punct de vedere astrologic.

Luna octombrie va avea ultimele două eclipse din 2024. Cea de Soare de pe 2 octombrie și cea de Lună de pe 17 octombrie. Ambele evenimente au parte de un aspect tensionat al lui Marte, ceea ce înseamnă că evenimentele prin care vom trece vor fi destul de provocatoare. Însă, trebuie menționat că vor fi evenimente de genul celor predestinate. Nimic nu va fi întâmplător! Jupiter își începe retrogradarea în Gemeni, iar Pluto și-o încheie în Capricorn.

A zecea lună a anului va veni cu multe ajustări pe plan relațional și cu schimbări pentru patru zodii: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn.

Iată ce ne spune astrologul DC News, Daniela Simulescu:

„Urmează o lună foarte condimentată, am putea spune, mai ales din punctul de vedere al teoriei astrologice. De ce? Pentru că vom avea două eclipse memorabile, în special că vor fi afectate și de tranzitul lui Marte. Dacă am fi avut aceste eclipse pe Axa Berbec-Balanță pur și simplu, nu ar fi fost așa greu. Dar când Marte este implicat și este și în careu cu Nodurile Lunare, nimic nu se anunță a fi simplu, ci totul este complicat și destul de incisiv.

Senzația noastră în octombrie va fi aceea că timpul stă în loc. Sau că nu am învățat nimic din lecțiile de până acum. Este cazul să ne trezim, însă nu o să fie plăcut, pentru că nu vrem să o facem. Vor apărea alții care să ne trezească. 

Primul eveniment important al lunii octombrie se petrece chiar pe data de 2, când avem o Eclipsă de Soare/Lună Nouă în semnul Balanței. Este un moment în care se încep proiecte, se fac colaborări, dar, momentan, nu se concretizează. Vorbim despre alianțe și parteneriate. Însă vor fi unele nonconformiste. 

Eclipsa de pe 2 octombrie beneficiază, pe lângă trio-ul Soare-Lună-Nodul Sud, și de Mercur și Lilith. Toate în semnul Balanței. Dacă Luna reprezintă emoțiile, Lilith le urăște. Și când Lilith se conectează cu Luna, evităm tot ce știm, tot ce am fost învățați sau obligați. Lilith vrea să lase la o parte regulile, iar arhetipul Balanței este cel care vrea să fie pace și liniște. Să nu supere pe nimeni. Pentru că și Mercur este implicat, ne face să ne gândim mai mult decât este cazul.

Pe 9 octombrie, Jupiter își începe retrogradarea în semnu Gemenilor, unde va rămâne retrograd până pe 4 februarie 2025. Pe 26 mai, Jupiter a intrat în semnul Gemenilor. Unde va sta până pe 10 iunie 2025. Să ne reamintim ce ne aduce acest tranzit. Planeta oportunităților și a expansiunii vizitează semnul comunicării și al schimbărilor. Mintea va fi aliatul nostru cel mai de preț, mai ales dacă nu o vom lăsa să ruginească. Vom vorbi, împărtăși și ascultă mai mult, într-un mod prietenos și amuzant. Schimbarea va fi instrumentul cel mai folositor! Până atunci, multe dintre inițiativele începute după 26 mai vor fi ajustate. Ne vom da seama unde am avut un exces de zel. Unde am promis mai mult decât am fi putut face. Și unde avem totuși unele limite. 

Pe 12 octombrie, Pluto își oprește retrogradarea în Capricorn, de această dată într-un semn pe care îl tranzitează din 2008 și pe care îl vă părăsi pe 19 noiembrie 2024. Pluto este legat de putere, transformări radicale și renaștere. Iar arhetipul Capricornului este cel al structurilor, organizării, conducătorilor. Și cum, la final de an, vor fi alegeri în multe părți ale planete noastre, am putea spune că vom asista la o luptă serioasă între vechi și nou. 

Pe 13 octombrie, Mercur intră în Scorpion. Planeta comunicării intră în semnul intensității, unde va sta până pe 2 noiembrie. Mintea noastră va fi destul de investigativă, vom fi curioși peste măsură, poate prea atrași de senzațional și de tot ce este ascuns. Mercur în Scorpion ne poate face detectivi perfecți, dar ne poate și aliena fără drept de apel. De aceea vă recomand să aveți grijă. Când simțiți că vă obsedează un subiect mai mult decât este cazul, înseamnă că ați pierdut controlul. 

Pe 17 octombrie, ne așteaptă o Eclipsă de Lună în Berbec, acompaniată de Marte în Rac, ce va aduce o tensiune considerabilă la nivel mondial. Cei cu marcaj cardinal (Berbec, Rac, Balanță și Capricorn) vor simți aceste energii cu intensitate. Frustrările legate de lipsa de sprijin și nevoia de a fi auziți vor fi accentuate, iar impulsivitatea și agresivitatea pot apărea rapid. În această perioadă, gestionarea emoțiilor devine esențială, iar căutarea de soluții constructive va fi o provocare mare.

Eclipsa va scoate la iveală sentimente de furie reprimată, frustrări și conflicte, decizii bruște și comportamente neașteptate. Totodată, va deschide calea pentru noi începuturi, ne va oferi curajul și energia necesare pentru a ne urmări dorințele. Luna Plină simbolizează apogeul unui proiect, iar Berbecul reprezintă începuturile. Astfel, pentru a reîncepe, avem nevoie de un moment de sinceritate și acceptare. Având în vedere că eclipsa va forma un careu cu Marte, guvernatorul Berbecului, e posibil să ne auto-sabotăm. 

Tot pe 17 octombrie, Venus va intra în Săgetător, unde va rămâne până pe 11 noiembrie. În astrologie, Venus ține de feminitate, iubire, sentimente, valori și relații. Iar semnul Săgetătorului cel al libertății, filosofiei, credinței, aventurii și optimismului. De asta și avem nevoie în această perioadă tensionată la nivel mondial. Să credem cu tărie că totul va fi bine. Fără a avea neapărat dovezi. Pur și simplu să privim cu încredere viitorul apropiat.” 

Pluto este încă retrograd! Previziuni de ultim moment pentru cele mai afectate zodii

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Freepik.com

Mercur în Balanță până pe 13 octombrie. Lecțiile lui pentru fiecare zodie și ascendent

Sursa: pixabay.com

Horoscop OCTOMBRIE 2024 pentru Capricorn, Vărsător și Pești. "Abia acum vei accepta crudul adevăr!"

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Eclipsa de Soare de pe 2 octombrie. „Viața nu va mai fi niciodată la fel!”

Freepik.com

Luna Nouă din 2 octombrie aduce schimbări radicale! Îndrumări astrale pentru fiecare zodie

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?