Biblioteca Judeţeană din Vâlcea are serviciu de chatbot. Râmnicenii sunt invitaţi să-l înveţe să răspundă la întrebări
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
După cum au afirmat mai mulți astrologi, tranzitul lui Pluto în Vărsător își va concentra atenția asupra inteligenței artificiale și inovării tehnologice. Acum, această influență se face simțită și în biblioteci!

Când Pluto a intrat în Vărsător anul trecut, a adus în atenția publicului inteligența artificială. Arhetipul Vărsătorului reprezintă Universul, spațiul, inovația, revoluția, protestele, genialitatea, dar și nebunia. Bineînțeles, mai este asociat și cu tehnologia. 

În 2024, readuce tot ceea ce s-a întâmplat anul trecut, adică nevoia de reglementare a inteligenței artificiale, a companiilor care lucrează în domeniul digital și tehnologic. Din 21 ianuarie, Pluto a intrat iarăși în Vărsător.

Iată cum se pot vedea influențele tranzitului lui Pluto!

Bibliotecarilor din Râmnic a început să le placă inteligenţa artificială şi de câteva luni au ca ajutor în interacţiunea online cu cititorii şi un asistent virtual simpatic.

LibrIA este un chatbot care poate fi accesat de pe site-ul Bibliotecii Judeţene 'Antim Ivireanul'. Deocamdată, el se află în faza de antrenament, utilizatorii serviciilor instituţiei de cultură vâlcene fiind invitaţi să contribuie la dezvoltarea lui punându-i cât mai multe întrebări astfel ca el să poată învăța răspunsurile la ele.

Sănătatea are prioritate! 7 soluții la îndemână pentru a scădea tensiunea arterială

'Suntem printre puţinele instituţii publice din ţară care au acest sistem de inteligenţă artificială ce permite accesul la toate resursele de care dispunem. LibrIA este o fetiţă micuţă acum, în faza de învăţare, de aceea îi invit pe cât mai mulţi să acceseze site-ul Bibliotecii 'Antim Ivireanul' şi să-i pună întrebări, pentru că numai aşa ea va creşte şi cu siguranţă va deveni un sprijin real pentru toţi utilizatorii', a spus directorul bibliotecii, Remus Grigorescu.

Programul a fost configurat şi implementat la Biblioteca Judeţeană Vâlcea încă din toamnă, alături de profesorul Gheorghe Rusu, cel care a participat la realizarea primului computer fabricat în România şi cel care a adus internetul, wi-fi şi fibra optică în ţara noastră.

Profesorul locuieşte acum în străinătate, însă are la Vâlcea ajutoare care contribuie la dezvoltarea programului, mai ales că tot el este cel care în urmă cu doi ani a ataşat un chatbot şi pe site-ul Primăriei Galicea, care a devenit astfel prima administraţie publică locală din ţară care s-a folosit de inteligenţa artificială pentru a comunica uşor şi rapid cu cetăţenii.

'Chatboţii pe site-uri au capacitatea de a interacţiona cu utilizatorii într-un mod inedit. Prezintă informaţii şi pot fi antrenaţi cu date pe care instituţiile, organizaţiile doresc să le transmită către cetăţeni. În general, utilizatorii pot să beneficieze de aceste servicii non-stop, şapte zile din şapte, 24 de ore din 24. De aceea este şi un instrument foarte important, pentru că nu are nici zile mai proaste, nici zile mai bune şi, constant, poate oferi informaţii cu o promptitudine deosebită. Interacţiunea se face direct pe site-ul instituţiei', a precizat Alexandru Băiaşu, unul dintre colaboratorii din Vâlcea ai profesorului Gheorghe Rusu.

Sursa: AGERPRES / (AS - autor: Ramona Dincă, editor: Marius Frăţilă)

Citește și Pluto în Vărsător din 21 ianuarie. Astrologul Daniela Simulescu: ”Aduce anarhie!” - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii afectate de Luna Nouă din Taur

Horoscop. Pe 8 mai va avea loc o Lună Nouă în Taur. 

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

Previziuni astrale. Pe 8 mai are loc o Lună Nouă în...


Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relație dezechilibrată cu banii pentru o zodie

Freepik.com

Neptun în Pești până în 2026. Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Sursă foto: Pexels

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

pixel