Bagdadul se confruntă cu prima furtună de nisip din 2023
Autor: astrosens Team | Dată: 31 Martie 2023, 20:15
Tranzitul lui Saturn în Pești(2023-2026) ne va supune unui reset vizibil. Planeta ne va da un ultimatum și ne va învăță că nu vom mai putea să-i consumăm în neștire resursele. 

O furtună de nisip a lovit centrul Irakului şi oraşul Bagdad vineri, fiind primul eveniment de acest tip înregistrat în 2023 în capitala unei ţări semideşertice, în care astfel de fenomene s-au amplificat tot mai mult în perioada recentă, informează AFP. Anul trecut, Irakul s-a confruntat cu cel puţin 10 furtuni de praf şi de nisip în timpul primăverii, o frecvenţă inedită cauzată în mare parte de deşertificare. Vineri, irakienii au regăsit acel halou portocaliu, de acum familiar, care colorează atmosfera devenită irespirabilă. Vizibilitatea a fost puternic redusă, în timp ce o peliculă de praf a acoperit automobilele şi casele, au raportat jurnaliştii de la AFP. Împinsă de vânt spre est, furtuna s-a deplasat din provincia Al-Anbar pentru a ajunge la Bagdad şi în provincia Salah ah Din spre sfârşitul după-amiezii. Autorităţile locale nu erau pentru moment în măsură să contabilizeze numărul persoanelor spitalizate din cauza dificultăţilor respiratorii asociate acestei furtuni.

Ce schimbări aduce tranzitul lui Saturn în Pești, din martie 2023? Daniela Simulescu aduce previziuni complete

Într-un comunicat, ministrul irakian al Sănătăţii, Saleh al-Hasnawi, a spus că a ordonat 'tuturor unităţilor medicale să se plaseze în stare de alertă' pentru a-i primi pe aceşti pacienţi. Maytham al-Safi, un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Irak, a dat asigurări spunând că 'zborurile avioanelor vor continua în ritm normal'. Anul trecut, la aproape fiecare furtună de acest tip, transportul aerian a fost întrerupt, administraţiile locale şi şcolile au fost închise şi mii de persoane spitalizate din cauza unor probleme respiratorii. Potrivit meteorologilor, furtunile de nisip şi de praf urmează să se amplifice în anii următori. ONU a inclus Irakul în categoria celor cinci ţări din lume care sunt cele mai vulnerabile în faţa efectelor cauzate de schimbările climatice. Pe parcursul următoarelor două decenii, Irakul ar urma să se confrunte cu '272 de zile de praf' pe zi, iar pragul de 300 de zile de praf ar urma să fie atins în 2050, potrivit unui reprezentant al Ministerului irakian al Mediului.

Primul factor vinovat de această intensificare a furtunilor de praf este deşertificarea galopantă, a declarat Amer al-Jabri, purtător de cuvânt al Direcţiei de meteorologie din Irak, într-un interviu pentru AFP. Invocând 'seceta, lipsa ploilor, secarea râurilor', el consideră că Irakului 'îi lipsesc 'centurile verzi' şi defrişarea terenurilor agricole'. Pentru a combate deşertificarea şi furtunile de nisip, prim-ministrul Mohammed Shia' Al Sudani a anunţat la jumătatea lunii martie o campanie ce vizează 'plantarea a 5 milioane de copaci şi de palmieri' la nivelul întregului teritoriu irakian.

Sursă foto: AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Ploi în aproape toată țara de Paște. Anunțul ANM

Există noi prognoze referitoare la vremea de Paște.

Bagdadul se confruntă cu prima furtună de nisip din 2023

Tranzitul lui Saturn în Pești(2023-2026) ne va supune...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursa: pixabay.com

4 iunie: Lună Plină în Săgetător. Previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

https://pixabay.com/

Zodia căreia îi merge totul din plin. Ce altă zodie va înota în ape tulburi?

Freepik.com

Semnificația spirituală a fiecărui semn din zodiac. Ce ne spune Vărsătorul?

Sursa: pixabay.com

Ce aduce Saturn retrograd în Pești pentru Taur/Ascendent în Taur?

Cross parteneri