Baby Yoda va avea propriul film în cadrul francizei 'Star Wars'
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Preaiubitul Baby Yoda din seria filmelor ”Star Wars” va deveni vedetă în propriul său film. Iată care sunt informațiile până în acest moment!

Personajul Baby Yoda, care în ultimii ani a devenit o mascotă interplanetară în universul 'Star Wars' datorită serialului 'The Mandalorian', va avea în curând un film dedicat în cadrul acestei francize cinematografice, au anunţat marţi reprezentanţii companiei Lucasfilm, informează AFP.

Lungmetrajul viitor va fi regizat de Jon Favreau, creatorul, scenaristul principal şi unul dintre directorii executivi ai serialului 'The Mandalorian'. În acest serial TV, telespectatorii au urmărit aventurile unui misterios vânător de recompense, Din Djarin, care are misiunea de a-i livra unui client sinistru o mică creatură verde, numită Grogu, cu care devine prieten.

Cu urechile sale ascuţite supradimensionate şi adorabilii lui ochi mari şi negri, acel mic extraterestru, care aparţine aceleiaşi specii ca şi Marele Maestru Yoda din filmele originale 'Star Wars', i-a cucerit foarte repede pe fanii din lumea întreagă ai celebrei francize, care s-au grăbit să-l redenumească şi să îi spună 'Baby Yoda'.

'Perspectiva de a-i aduce pe Mandalorian şi pe ucenicul său Grogu pe marele ecran este extrem de incitantă', a declarat Jon Favreau într-un comunicat. Nu se ştie deocamdată dacă actorul Pedro Pascal, care a interpretat personajul Mandalorian în serialul omonim, va relua rolul acestui vânător de recompense şi în viitorul film.

De asemenea, lungmetrajul anunţat marţi nu are încă stabilită o dată oficială de lansare.

Cea mai recentă aventură cinematografică lansată în cadrul francizei 'Star Wars' datează din 2019: este vorba despre filmul 'Star Wars: The Rise of Skywalker', care a avut încasări de peste 1 miliard de dolari în box-office-ul mondial, în pofida unor cronici nefavorabile.

De atunci, mai multe filme au fost anunţate, fără să se ştie însă dacă aceste proiecte vor fi concretizate. Producţii încredinţate iniţial lui Kevin Feige - care provine din universul Marvel - şi Patty Jenkins (regizoarea filmului 'Wonder Woman') au fost puse discret în aşteptare.

Alte filme în curs de pregătire, coordonate de regizori precum Taika Waititi şi James Mangold, sunt a priori încă în cursă. Iar un altul ar urma să o vadă pe Daisy Ridley reluându-şi rolul lui Rey, eroina din cea mai recentă trilogie lansată de Disney în cadrul francizei 'Star Wars'. În calendarul oficial al grupului Disney, următorul film din seria cinematografică 'Star Wars', intitulat provizoriu 'New Jedi Order', ar avea data de lansare pe 22 mai 2026.

AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Simona Tatu)

Iată câteva lucruri interesante despre filmul Star Wars!

1. "Star Wars" aproape că nu s-a întâmplat pentru că lui George Lucas i-a fost foarte dificil să realizeze filmul.

Creatorul George Lucas a lovit jackpotul în 1973 când a regizat "American Graffiti", care a avut un buget de doar 777.000 de dolari (£624.389), dar a obținut încasări de 140 de milioane de dolari (£112 milioane) la box office. Acest lucru i-a determinat pe cei de la studioul de film United Artists să-l întrebe pe Lucas dacă mai avea vreo altă idee de proiect.

El le-a explicat ideea sa despre "o operă spațială asemănătoare unui western, puțin ca James Bond", alături de un rezumat de 14 pagini, dar United Artists a respins ideea. Nu au fost singurii, iar Lucas a fost respins și de Disney și Universal.

Abia când Lucas a prezentat ideea în fața celor de la 20th Century Fox, care au avut încredere în talentul său de a asigura succesul filmului, lucrurile s-au concretizat.

2.Darth Vader a fost aproape să sune foarte diferit.

Cine este maleficul Darth Vader fără vocea profund dramatică a lui James Earl Jones? Inițial, Lucas spera să-l convingă pe autorul și regizorul Orson Welles să rostească replicile infamului Lord Sith.

În cele din urmă, considerând că vocea celebră a starului din "Cetățeanul Kane" ar fi prea ușor de recunoscut, Lucas a decis să se îndrepte către altă direcție, iar Pat Roach a susținut o audiție pentru vocea lui Vader.

Evident, nu a primit rolul, dar Lucas l-a distribuit ulterior în mai multe filme din seria Indiana Jones.

3. "Un Nou Început" a fost titlul care aproape că nu a fost acceptat.

În timp ce astăzi îș cunoaștem ca "Star Wars: Episodul IV - Un Nou Început", atunci când filmul a fost lansat pentru prima dată în 1977, era simplu denumit "Star Wars".

Singura dată când "Un Nou Început" a fost măcar luat în considerare ca titlu a fost atunci când filmul a fost relansat în 1981.

Se pare că Lucas își dorea să facă din "Star Wars" o serie, dar nu avea nicio idee sau credință că primul film avea să devină succesul imens de box office pe care l-a înregistrat în cele din urmă.

4. Motivul neobișnuit pentru care Luke este un Skywalker și nu un Starkiller 

Skywalker este numele sinonim cu franciza Star Wars, dar inițial, protagonistul principal al seriei SF urma să fie cunoscut sub numele de Luke Starkiller.

Există însă un motiv serios în spatele schimbării numelui. În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe pagina sa personală de Twitter, Lucas a dezvăluit că 'conotațiile negative' asociate crimelor lui Charles Manson l-au determinat să dorească să numească personajul principal altfel. Charles a fost responsabil pentru uciderea actriței Sharon Tate, așa că ideea unui 'ucidător de stele' avea o altă semnificație când Lucas își construia povestea.

Totuși, numele Starkiller apare din nou în lumea Star Wars. În Star Wars: The Force Awakens, The First Order creează propria versiune a Stelei Morții și o numește Baza Starkiller. Există și un personaj anti-erou în jocurile video The Force Unleashed.

5. Scuze că spun asta, dar Han a tras primul

Este poate cea mai mare dispută între fani din întregul univers al Războiului Stelelor, dar există dovezi concrete că Han Solo îl împușcă pe vânătorul de recompense Greedo fără avertisment în Cantina Mos Eisley.

Versiunea originală a filmului ”Un Nou Început” este foarte diferită față de reluările sale, deoarece arată confruntarea reală dintre Han și Greedo, înainte ca ea să fie editată pentru a sugera că Greedo a fost cel care a declanșat schimbul de focuri.

Motivul din spatele acestui lucru? Lucas dorea să dezvolte personajul lui Han într-un fel asemănător lui John Wayne în cazul în care seria avansa, și așa că dorea să-l pună în centrul atenției cu mai multe principii morale decât cineva care ar ataca complet neprovocat pe altcineva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Horoscop internațional. Ce îi așteaptă pe Berbeci, Gemeni și Lei în luna mai?

pixel