Ce au în comun Shakespeare și o maimuță? Teoriile spun una, iar matematicienii alta!
Doi matematicieni au contestat...
Asteroizii fac parte din Sistemul Solar încă de la începuturile acestuia şi sunt bucăţi de rocă şi metal de diferite dimensiuni, ce variază de obicei între 10 metri şi peste 500 de metri în diametru. Conform calculelor astronomilor, dacă am aduna laolaltă toţi asteroizii din Sistemul Solar, masa lor totală ar fi mai mică decât cea a Lunii.
Asteroizii din harta ta natală, explicaţi. Află secretele astrologice din astrograma ta!
Oamenii de ştiinţă estimează că în urmă cu aproximativ 65 de milioane de ani un asteroid de dimensiuni mari s-a ciocnit de Pământ în zona în care se află în prezent peninsula Yucatan, Mexic.
Acest eveniment este cunoscut drept impactul Chicxulub şi unii oameni de ştiinţă consideră că este direct responsabil de dispariţia dinozaurilor. Acest asteroid a lăsat în urma sa un crater de impact cu diametrul de aproximativ 150 de kilometri.
Mai recent, fenomenul Tunguska, produs în Siberia în 1908, în regiunea Krasnoyarsk Krai, a fost clasificat drept un impact cu un asteroid.
Deşi nu a rămas niciun crater de impact, acest asteroid s-ar fi dezintegrat din cauza frecării cu straturile atmosferice terestre, chiar înainte de a lovi Pământul.
Fenomenul Tunguska este cel mai puternic impact al unui asteroid înregistrat în istoria omenirii, existând şi numeroase mărturii ale unor martori oculari ce au fost adunate ulterior. Cel mai recent astfel de eveniment s-a produs tot deasupra Rusiei, în vestul Siberiei, în 2013, la Celiabinsk, in 2013. Nu s-au înregistrat victime directe ci doar răniţi din cauza geamurilor sparte de suflul exploziei produse în atmosferă.
Ziua Internaţională a Asteroizilor a fost înfiinţată la iniţiativa celebrului astrofizician Stephen Hawking şi a altor personalităţi, printre care şi chitaristul formaţiei Queen, Brian May, care este la rândul său astrofizician. Ziua de 30 iunie a fost aleasă pentru că este aniversarea impactului produs în 1908 deasupra Siberiei. Această zi a fost lansată în 2014 cu susţinerea a peste 200 de astronauţi dar abia peste 2 ani a fost recunoscută oficial de ONU.
Ziua Social Media
Ziua de 30 iunie a fost desemnată şi Ziua Social Media şi a fost iniţiată de popularul website Mashable în 2010.
În prezent, social media este omniprezentă şi până şi diferitele companii au înţeles importanţa sa pentru a intra în contact cu potenţialii clienţi şi a-şi vinde produsele.
Social media joacă deja şi un important rol politic, Twitter fiind un exemplu bine cunoscut ce s-a aflat la baza organizării protestelor din perioada Primăverii Arabe.
Ziua Social Media este sărbătorită începând cu anul 2010 şi a fost creată de Mashable ca o modalitate de a recunoaşte impactul pe care-l are asupra domeniului comunicaţiilor pretutindeni în lume. Mashable este o platformă de divertisment şi media, cunoscută şi pentru premiile pe care le decernează - Mashable Awards - ce răsplătesc cele mai bune servicii şi comunităţi online. Compania Mashable a fost înfiinţată în 2005 de Pete Cashmore şi are sediul la New York.
Sursă: AGERPRES (AS - autor: Codruţ Bălu)
Vezi şi: Copilul tău e victimă pe internet? Semnele la care trebuie să fii atent
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Doi matematicieni au contestat...
Mai mulţi poeţi din 12 ţări,...
Corul Naţional de Cameră...
Cum putem simți mai bine...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
Să vedem ce urmează pentru...