Autoritățile din Grecia vor introduce măsuri drastice pentru persoanele nevaccinate
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Nevaccinații nu mai au voie în spații închise în GRECIA. Au primit INTERZIS complet. Sunt luate măsuri drastice.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat joi o serie de măsuri pentru cei nevaccinaţi, printre care interdicţia de a intra, cu începere de luni, în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa, notează AFP, scrie Agerpres. 

"Cu începere de luni (22 noiembrie), persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa", a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat naţiunii, îndemnându-şi concetăţenii să se vaccineze.

Cum se făcea accesul până acum

Până în prezent, persoanele nevaccinate puteau intra în spaţii închise pe baza unui test negativ.

"Este o acţiune iminentă pentru protecţia" populaţiei, a spus Kyriakos Mitsotakis, precizând că "nouă din zece persoane" intubate în prezent în spitalele din ţară nu s-au vaccinat.

Cu o rată de vaccinare de aproximativ 63%, Grecia (10,7 milioane de locuitori) nu se află la nivelul altor ţări europene, a amintit premierul elen.

Aproximativ 575.000 de locuitori cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinaţi, a menţionat el.

A crescut numărul contaminărilor



De la sfârşitul lunii octombrie, numărul contaminărilor a continuat să crească, de la 3.600 pe 29 octombrie la 6.150 o săptămână mai târziu şi la 7.317 miercuri, potrivit bilanţului zilnic furnizat de organizaţia naţională de sănătate publică (Eody).

"A treia doză de vaccin este decisivă" mai ales pentru persoanele în vârstă, a spus Kyriakos Mitsotakis, subliniind că certificatul de vaccinare pentru persoanele peste 60 de ani nu va mai fi valabil la şapte luni de la ultima doză de vaccin.

Având în vedere reticenţa puternicei Biserici Ortodoxe Grece de a respecta măsurile pentru ţinerea sub control a pandemiei, premierul a indicat că persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în biserici fără a avea un test negativ.

Purtarea măştii este în continuare obligatorie pentru toată lumea în spaţii închise şi în zonele pentru adunări în aer liber.

Noi restricții și în Germania

Cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, şi liderii landurilor germane au stabilit introducerea criteriului ratei de spitalizare din cauza COVID-19 pentru stabilirea noilor restricţii antiepidemice, care vor viza în principal persoanele nevaccinate, scrie Mediafax. 

"Ne aflăm într-o situaţie foarte îngrijorătoare. Este momentul să acţionăm, situaţia a devenit dramatică", a afirmat Angela Merkel, potrivit site-ului T-online.de.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel