ANM: Cod galben de ninsori și viscol în 26 de județe. Unde revine iarna în forță?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
ANM a emis astăzi o atenționare meteo. Vor fi ninsori moderate şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării.

Iarna se întoarce!

Există și o atenţionare cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol la munte, în 26 de judeţe. Ambele sunt valabile până duminică după-amiaza.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, între 3 februarie, ora 10:00 şi 5 februarie, ora 18:00, aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării.

Local, se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20-30 l/mp, mai ales în jumătatea de vest a ţării.

Vântul va prezenta local şi temporar intensificări, cu viteze în medie de 50-60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65-75 km/h. Intensificările de vânt se pot asocia cu ninsoare.

"De duminică (5 februarie), vremea va intra într-un proces de răcire şi va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice", atrag atenţia meteorologii.

Totodată, în perioada 3 februarie, ora 20:00 - 5 februarie, ora 18:00, temporar va ninge şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 de metri vântul va depăşi 80-90 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

În vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 30-40 l/mp şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Judeţele care vor intra sub Codul galben de ninsori sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Sursa: AGERPRES (AS - editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

Vezi și: Cum deosebim răceala de gripă? Simptome la care să fii atent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel