6 iulie: Ziua internaţională a sărutului
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. 

Ziua internaţională a sărutului

La 6 iulie se sărbătoreşte Ziua internaţională a sărutului (#InternationalKissingDay), instituită în 2006 în Marea Britanie. Sărutul este unul dintre cele mai recunoscute gesturi din lume, deoarece deţine semnificaţii şi importanţă specifice fiecărei culturi. În general, sărutul a jucat un rol important în legăturile sociale de când lumea, iar această zi celebrează rolul pe care acest gest îl are în culturile din întreaga lume şi le reaminteşte oamenilor să recunoască valoarea simplă a unui sărut între prieteni, iubiţi, familie şi chiar animale de companie, scrie nationaldaycalendar.com. Sărutul este asociat cu sentimentele romantice, dar, potrivit site-ului happydays365.org, conotaţiile culturale ale sărutului pot varia foarte mult în întreaga lume, fiind practicat în diferite ocazii şi având diverse semnificaţii.

Sărutul este o modalitate de a exprima sentimente de dragoste, pasiune, afecţiune, respect, salut, prietenie, fericire şi multe altele. Oamenii de ştiinţă şi antropologii au sugerat două teorii diferite cu privire la motivul pentru care oamenii sărută. Prima teorie este că sărutul este un comportament care a evoluat de la hrănirea prin sărut, când mamele îşi hrăneau copiii cu alimente mestecate în gură. Următoarea teorie implică faptul că sărutul este un instinct pe care oamenii l-au avut de-a lungul istoriei omenirii.

Prima menţiune scrisă despre sărut se află în cele patru texte vedice sanscrite, care ar putea data încă din anul 1500 î.Hr. În prezent există chiar şi competiţii de sărut - până în 2018, cel mai lung sărut a durat peste 58 de ore, aminteşte checkiday.com. Printre tipurile de sărut, acest site aminteşte de 'sărutul franţuzesc', o expresie de argou care a apărut în limba engleză în 1923, fiind numită astfel deoarece cultura franceză era văzută ca fiind excesiv de preocupată de sex.

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

În cadrul interviurilor Astrosens.ro, în conversația cu astrologul Daniela Simulescu, psihologul și astrologul Matei Crişan a punctat importanţa experimentării şi a cunoaşterii de sine înainte de a ne angaja într-o relaţie pe termen lung.

Cât de mult contează experimentarea sexuală într-o relație?

„În 2004 a fost organizat un studiu la care au participat mii de cupluri şi - foarte pe scurt - concluziile acelui studiu erau împărțite pe mai multe capitole. Unul dintre capitole vorbea despre experimentarea sexuală, care este mult mai mult decât a fi într-o relaţie sexuală cu o persoană. Este despre a te cunoaşte pe tine, a cunoaşte cum eşti structurat/ă, care îţi sunt nevoile reale şi ce tipar îţi poate acoperi mai bine nevoile acestea. Așadar, relaţiile care aveau un nivel de satisfacţie înalt erau formate din două persoane care experimentaseră suficient. Întâmplător sau nu, cele mai longevive relaţii bune, din această categorie proveneau.

Apoi, pe locul doi se aflau relaţiile în care doar unul experimentase suficient, celălalt, nu. Şi în aceste relaţii apăreau probleme periodic, dar datorită nivelului de satisfacţie bun, oamenii reuşeau să rămână în acele relaţii. Iar cele mai scurte, cele mai toxice, cele mai „scuturătoare” relaţii în sens negativ erau cele în care niciunul dintre parteneri nu experimentase suficient. Pe scurt, nu a înţeles cine este la nivel emoţional şi senzual, erotic, sexual şi nu a căpătat o claritate mare legat de ce fel de partener îi este potrivit.

Ce înseamnă contractul relaţional?

Matei Crişan a explicat şi cum se formează contractul relaţional, aici fiind importantă comunicarea clară a dorinţelor şi nevoilor într-o relaţie. În funcție de contextul astrologic, la 2-3 ani, majoritatea oamenilor trec prin situaţia de a întâlni ispite. Şi asta pune presiune pe orice relaţie, chiar şi atunci când există un angajament clar, un contract.

Ce înseamnă contract? Înseamnă că cei doi au discutat cu claritate ce doresc de la o relaţie. Asta se întâmplă după o perioadă în care te ocupi de tine, de obicei. Însă, contractul este unul implicit. Fiecare vine într-o relaţie cu ceva şi nu înţelege de multe ori cu ce vine. 

Citiți continuarea articolului despre contractul relațional chiar aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Prognoza meteo în următoarea lună. Cum va fi vremea?

Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...

Se încălzește vremea. Vor fi din nou 19 grade Celsius 

Vremea se anunță tot mai caldă în săptămâna viitoare,...

Chinezii au descoperit că pe Marte a existat un imens ocean 

Apar noi dovezi că Marte a fost în urmă cu multe...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

Soarele intră in Săgetător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Ce le așteaptă în 2025 pe Zodiile de Foc: Berbec, Leu și Săgetător?

pixel