5 iulie - Ziua creionului mecanic. Sfat pentru intrarea lui Mercur în semnul Racului
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Mercur intră în Rac până pe 19 iulie. Memoria ne va funcționa bine, vom avea acces mult mai ușor la amintiri și vom avea grijă la cum ne formulăm ideile. Când planeta comunicării tranzitează semnul emoțiilor, vrem să nu jignim, supărăm sau îngrijorăm oamenii din jur. Totuși, acest tranzit este recunoscut pentru victimizare. 

Planeta comunicării, Mercur, tranzitează semnul sensibil al Racului. Este o zi excelentă în care ne putem așterne gândurile pe o foaie de hârtie și putem face în așa fel încât exercițiul să capete o notă de vindecare. Atunci când îți scrii emoțiile într-un jurnal ajungi să te cunoști pe tine mai bine, ai timp cu tine însuți, îți poți cântări deciziile, îți poți verifica argumentele pro și contra. La final, după ce ai așternut pe hârtie toate gândurile legate de problema respectivă sau de ceea ce trebuie să faci, le poți evalua mai ușor și pe măsură ce le vei citi vei vedea care dintre ele cântărește mai mult. 

De-a lungul unei zile ne trec atât de multe gânduri prin cap, idei de relaxare, idei de afaceri, uneori idei de-a dreptul geniale. Jurnalul se poate dovedi a fi un izvor de creativitate. Dacă ai un jurnal îți va fi mult mai ușor să notezi gândurile, trăirile, ideile. Cine știe când vei avea nevoie de ele? În același timp, poți folosi jurnalul tău pentru a-ți nota cele mai impresionante vise. Și acestea se pot dovedi a fi resurse fantastice pentru revelații sau chiar viitoare idei de scris dacă vrei să treci la următorul pas, de la literatura „de sertar”, la autor publicat.  Odată ce ai lăsat frustrările, grijile, gândurile negre pe foaie, te simți eliberat, parcă nu te mai apasă așa de tare. Le-ai spus, le-ai scris, le-ai lăsat în grija unei foi de hârtie. S-ar putea să revii peste ani și citindu-le să ți se pară pure copilării comparativ cu provocările prezentului. 

Ziua creionului mecanic

Ziua creionului mecanic (#MechanicalPencilDay), sărbătorită în fiecare an la 5 iulie, celebrează istoria şi modul în care acest intrument este folosit astăzi în viaţa noastră de zi cu zi. Aceste creioane sunt utilizate pentru scris, dar pot fi folosite şi pentru artă şi design. Creioanele au fost create în perioada în care au fost descoperite depozite de grafit în Europa, la începutul secolului al XVI-lea. Primul model primitiv de creion a fost inventat în 1565 de Conrad Gesner, un naturalist şi bibliograf din Elveţia. Aceste creioane erau beţe de grafit înfăşurate în sfoară, iar mai târziu au fost proiectate cu lemn pentru a putea fi ascuţite, conform site-ului daysoftheyear.com. Creioanele mecanice folosesc metode mecanice pentru a impinge mina de grafit printr-o gaură la capătul unui suport pentru a scrie. Spre deosebire de creioanele clasice cu suport de lemn, creioanele mecanice au carcase elaborate, care acceptă mine separate, mobile, care pot fi extinse sau retrase, după cum este necesar. Aceste carcase pot fi reîncărcate cu mine noi, de obicei din grafit, după consumarea celor anterioare. Prin urmare, creioanele mecanice sunt populare pentru longevitatea lor şi pentru că nu au niciodată nevoie de ascuţire.

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu o nevoie de validare

Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale pentru a doua jumătate a lunii mai 2024. Zodiile cele mai avantajate

Sursă foto: Pexels

Vești neașteptat de bune pentru Taur, Fecioară și Pești. Provocări pentru Gemeni și Săgetător

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Compromisuri pentru o zodie

pixel