Ce au în comun Shakespeare și o maimuță? Teoriile spun una, iar matematicienii alta!
Doi matematicieni au contestat...
Ar putea fi și ziua ta preferată, pentru că solul contribuie la hrana, apa și energia oamenilor. Mai mult, solul este o parte vitală a vieții. De aceea, este nevoie că Ziua Mondială a solului să fie cunoscută de cât mai mulți oameni.
În 2002, Uniunea Internaţională pentru Ştiinţa Solului (IUSS) a adoptat o rezoluţie prin care a propus ca ziua de 5 decembrie să fie Ziua mondială a solului (#WorldSoilDay). Ideea acestei zile a fost aceea de a face posibilă celebrarea importanţei solului ca o componentă esenţială a sistemului natural şi ca o contribuţie vitală la bunăstarea umană.
Ulterior, anul 2015 a fost declarat Anul internaţional al solurilor, în scopul de a sensibiliza cât mai mult posibil cu privire la rolul enorm pe care solul îl joacă în securitatea alimentară şi, prin urmare, în viaţa oamenilor. Ziua Walt Disney Numele Disney este cunoscut în întreaga lume şi este marca unor personaje şi poveşti care sunt preţuite şi iubite în întreaga lume.
În spatele tuturor acestor minunăţii, a vocilor lui Mickey Mouse şi a paradei aparent nesfârşite de personaje pe care compania le-a scos pe piaţă se află viziunea unui singur om, Walter Elias Disney. Ziua Walt Disney celebrează acest om incredibil şi bucuria şi râsul pe care le-a adus în lume. Născut pe 5 decembrie în Chicago, Walt s-a mutat de mai multe ori de-a lungul vieţii, mai întâi în 1906 la o fermă de familie din Missouri, iar în 1911 în Kansas City, unde a urmat cursurile şcolii gimnaziale.
Cariera sa de artist şi ilustrator va începe în 1919, după ce se va fi întors din Primul Război Mondial, în timpul căruia a servit în cadrul Crucii Roşii. Poate că nu este întâmplător faptul că Walt Disney s-a născut în 1901, chiar la începutul secolului. El avea să transforme întreaga lume, schimbând faţa cinematografiei şi a divertismentului prin introducerea incredibilei sale distribuţii de personaje animate.
Ziua Walt Disney (#WaltDisneyDay), sărbătorită în prima zi de luni din decembrie - anul acesta coincide cu data naşterii celui sărbătorit - a fost concepută pentru a sărbători un om care a adus dragoste, prietenie şi fericire copiilor din întreaga lume. De la Regele Leu la Frozen - indiferent în ce an ne-am născut cu siguranţă există un film Disney care ne aminteşte de copilărie. Cel mai cunoscut personaj al său, Mickey Mouse, a venit pe lume în 1928, fiind rezultatul unei schiţe făcute în timp ce se afla într-un autobuz.
Acesta a devenit rapid piesa centrală a imperiului Disney, care avea să crească rapid şi să devină unul dintre cele mai importante nume din lume în domeniul divertismentului de familie. 90 de ani mai târziu, Disney este un nume cunoscut în întreaga lume pentru personajele sale îndrăgite, parcurile tematice interesante şi, cel mai recent, pentru că deţine Star Wars. Ziua internaţională a ninja În cealaltă parte a lumii, pe 5 decembrie sunt sărbătoriţi ninja, războinici străvechi din China şi Japonia.
Aceştia ar fi maeştri Kuji-Kiri, o practică magică orientală care i-a făcut capabili să combine abilitatea lor naturală de a se mişca precum fantomele cu puteri supranaturale. Originalii ninja au fost războinici din provincia Iga din Japonia în timpul perioadei Sengoku. Ei proveneau din familii obişnuite şi aveau foarte puţine lucruri pe care să se bazeze în afară de propriile abilităţi şi aptitudini. Poate că acesta este motivul pentru care atât de multe dintre armele ninja au fost inspirate de unelte agricole, precum cuţite Kunai sau seceri, ceea ce îi făcea să pară umili fermieri, şi nu asasini.
Îmbrăcămintea neagră 'tradiţională' a războinicilor ninja a apărut de fapt ca urmare a modului în care ei erau reprezentaţi în teatru. Fiind oamenii obişnuiţi din provincia lor, ei erau invizibili pentru clasa conducătoare. Ei nu puteau fi identificaţi după îmbrăcăminte sau arme, steag sau naţionalitate, erau pur şi simplu oameni obişnuiţi şi, prin urmare, practic invizibili.
Ziua internaţională a ninja (#InternationalNinjaDay) a fost creată în 2003 de Ninja Burger, pentru a sărbători 'viteza' ninja cu care sunt livraţi burgerii lor. Ziua tortului Sacher Sachertorte, prăjitură de ciocolată de renume mondial, îşi datorează originile ucenicului bucătar Franz Sacher, care a creat-o pentru oaspeţii cancelarului austriac Klemens von Metternich în 1832. Sacher, care avea 16 ani, îl înlocuia, de fapt, pe bucătarul-şef, care se îmbolnăvise, când a avut această inspiraţie de geniu.
Când a fost servit desertul, oaspeţii l-au adorat, iar cancelarul însuşi a fost impresionat. Cu toate acestea, a fost nevoie de ani de zile pentru ca Sachertorte să devină unul dintre cele mai faimoase şi iubite deserturi de pe planetă. Eduard Sacher, fiul lui Franz, a perfecţionat reţeta tortului lucrând în laboratoarele Casei Demel. Ulterior a deschis Casa Sacher în 1876 luând cu el şi reţeta tortului şi denumind-o Sachertorte.
A avut loc o bătălie juridică pentru a stabili cine putea să eticheteze tortul lor drept 'Tortul Sacher original'. În 1963 s-a ajuns în cele din urmă la o înţelegere prin care Sacher a primit drepturile asupra etichetei, dar Demel putea să-şi decoreze torturile cu un sigiliu pe care să scrie 'Eduard-Sacher-Torte'.
Original Sacher Torte are două straturi de blat moale de ciocolată care sunt separate de gem de caise. Este acoperit cu glazură de ciocolată şi este adesea însoţit de frişcă neîndulcită. Reţeta este un secret bine păzit, deşi tortul în sine este unul dintre cele mai recunoscute din lume. #SachertorteDay este sărbătorită în fiecare an pe 5 decembrie.
Sursa: AGERPRES (AS - autor: Mariana Ionescu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Doi matematicieni au contestat...
Mai mulţi poeţi din 12 ţări,...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...