30 iunie: Soborul celor 12 Apostoli și Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț. Cele două rugăciuni care ne aduc pace în suflet
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data actualizării:
Data publicării:
Este sărbătoare cu cruce roșie în Calendarul ortodox pe 30 iunie! 

Pe 30 iunie, Biserica Ortodoxă sărbătorește două evenimente importante: Soborul celor 12 Apostoli și Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț.

Soborul celor 12 Apostoli este o sărbătoare dedicată celor 12 Apostoli ai lui Iisus Hristos. Acești Apostoli au fost primii discipoli ai lui Iisus și au avut un rol esențial în răspândirea mesajului creștin în lume.

Ei au fost:

Petru

Andrei

Iacov (fiul lui Zevedeu)

Ioan

Filip

Bartolomeu (sau Natanael)

Toma

Matei (sau Levi)

Iacov (fiul lui Alfeu)

Iuda Tadeu (sau Lebeu)

Simon Zelotul (sau Canaanitul)

Iuda Iscarioteanul (înlocuit de Matia după trădarea și moartea sa)

Această sărbătoare are loc imediat după sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel (29 iunie) și este o oportunitate de a comemora și onora pe toți cei care au fost martori direcți ai lucrării lui Iisus și au contribuit la fondarea Bisericii creștine.

Mesajele divine ale îngerilor pentru fiecare zodie în luna IULIE: "Găsește-ți echilibrul!"

Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț este un sfânt român, cunoscut pentru viața sa ascetică și pentru activitatea sa de păstorire a creștinilor. Ghelasie a trăit în secolul al XIV-lea și a fost stareț al Mănăstirii Râmeț din județul Alba, România.

Sfântul Ghelasie este cunoscut pentru minunile sale și pentru eforturile sale de a întări viața duhovnicească a comunității monahale și a credincioșilor. A fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 1992, iar pomenirea sa are loc pe 30 iunie.

Mesaje divine. Iată semne clare că îngerii îți vorbesc!

Prin aceste două sărbători, Biserica Ortodoxă își exprimă recunoștința față de cei care au contribuit semnificativ la răspândirea și consolidarea credinței creștine.

Rugăciune către Soborul celor 12 Apostoli

„Sfinților Apostoli ai Domnului, care ați fost luminați de Duhul Sfânt și ați dus lumina Evangheliei până la marginile lumii, rugați-vă pentru noi, păcătoșii, să fim și noi vrednici următori ai învățăturilor voastre și să primim harul și mila lui Dumnezeu. Ajutați-ne să rămânem statornici în credință și să trăim în iubire și pace, după voia Domnului nostru Iisus Hristos, căruia se cuvine slava, cinstea și închinarea, în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciune către Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț

„Sfinte Ierarhe Ghelasie, rugătorule fierbinte și luminătorule al credinței ortodoxe, roagă-te pentru noi înaintea tronului Celui Preaînalt. Tu, care ai fost pildă de smerenie și de dragoste pentru Dumnezeu și aproapele, ajută-ne să urmăm exemplul tău și să ne păzim sufletele de toate ispitele și răutățile. Ocrotește-ne, Sfinte Ghelasie, pe noi și pe toți cei dragi ai noștri, și mijlocește pentru noi iertare de păcate și harul mântuirii. Prin rugăciunile tale, dobândește-ne pace sufletească și trup sănătos, ca să putem lăuda și slăvi pe Dumnezeu în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciune de mulțumire

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, îți mulțumim pentru darurile Tale cele bogate și pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră. Îți mulțumim pentru mijlocirea Sfinților Tăi Apostoli și a Sfântului Ierarh Ghelasie, care se roagă neîncetat pentru mântuirea noastră. Ajută-ne, Doamne, să trăim în lumina învățăturilor Tale și să fim vrednici de Împărăția Ta cea veșnică. Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție, în vecii vecilor. Amin.”

Găsești alinare atunci când visezi o rudă decedată? Oprește-te! Sunt spirite cu planuri malefice!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Mesaje divine. Iată semne clare că îngerii îți vorbesc!

Mulți oameni cred că îngerii încearcă să comunice cu...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Freepik.com

Cum se simte partenerul infidel după ce a comis fapta. Psihoterapeut: Nu mai poți să te prefaci și să minți!

freepik.com

Infidelitatea și relațiile paralele. Psiholog:"Creierul tău este cel care se duce într-o altă zonă!”

freepik.com

Lilith în Balanță. Provocări și recomandări pentru fiecare zodie și ascendent până în martie 2025

Sursa: pixabay.com

Horoscop IULIE 2024. Previziuni astrale pentru FIECARE zodie și ascendent

pixel