26 septembrie - Ziua profesioniştilor în Resurse Umane, „abilități interpersonale puternice”
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua profesioniştilor în Resurse Umane

Să lucrezi în Departamentul de Resurse Umane poate fi o sarcină dificilă, din cauza tuturor sarcinilor cruciale pe care acest departament le îndeplineşte, contribuind la buna funcţionare şi la succesul unei instituţii sau companii. Deşi ar putea fi unii care nu agreează acest departament, angajaţii săi sunt vitali şi esenţiali şi uneori nu primesc suficient credit pentru ceea ce fac.

Ziua Profesioniştilor în Resurse Umane este, deci, o sărbătoare creată pentru a schimba perspectiva pe care oamenii o au asupra Resurselor Umane şi pentru a recunoaşte munca profesioniştilor din acest domeniu, care joacă un rol esenţial în asigurarea succesului organizaţiilor prin cultivarea şi dezvoltarea capitalului uman. Marcată anual pe data de 25 septembrie, #HumanResourceProfessionalDay este, de asemenea, o excelentă ocazie de a creşte gradul de conştientizare cu privire la acest rol profesional, precum şi pentru a împărtăşi informaţii despre cum este să faci parte din comunitatea de HR.

Un post în domeniul Resurselor Umane este excelent pentru cineva cu abilităţi interpersonale puternice, căruia îi place să-i ajute pe alţii şi se auto-motivează. Dacă veţi activa în acest domeniu, veţi pune în aplicare politici, veţi oferi consultanţă şi veţi dezvolta planuri legate de modul în care personalul este folosit şi funcţionează în cadrul unei instituţii sau afaceri.

Profesioniştii din domeniul Resurselor Umane trebuie să dea dovadă de numeroase competenţe diferite. Printre acestea se numără potenţialul de a face faţă unui rol de conducere, capacitatea de a negocia şi de a influenţa în mod eficient, astfel încât politicile de personal să fie puse în aplicare, de a avea bune abilităţi organizatorice şi abilităţi manageriale. Deşi instituirea unei zile dedicate profesioniştilor din domeniu s-a aflat în discuţie încă din 2001 pe site-ul HR.com, sărbătoarea nu a intrat în centrul atenţiei decât cel mai recent, când guvernatorul general Hon. Steadman Alvin Ridout Fulle a declarat-o sărbătoare oficială în Jamaica în 2018. O altă referire la această sărbătoare vine de la Sheridan College, un colegiu din Ontario, Canada, care sărbătoreşte anual #HumanResourceProfessionalDay în cadrul departamentului său de bussiness.

sursă: AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel